Přeskočit na obsah

Nikdy nejsou spokojeni všichni :-/

  • Autor: Lavena

    Nikdy nejsou spokojeni všichni :-/
    Dobrý den milé kolegyňky.Práce VŠJ mě velice baví,ale poslední dobou mám jisté pochybnosti.
    ¨V naší jídelně vaříme zdravě,nepoužíváme žádná sypká dochucovadla,jedeme postaru ( bylinky,koření,česnek minimum soli..)….hygiena maximální spokojenost…jídelníček výborný…….ČŠI maximální spokojenost….jídelníček výborný.
    Jenže ne vždy jsou všichni spokojeni .
    Dokonce se dvě děti odhlásili že se to NEDÁ ŽRÁT.Bulgur je hnusný,kuskus je hnusný,bezmasý jídla nesnáší,sladký nejedí…domů chodí hladoví.
    Je mi z toho opravdu do breku.
    Některé děti nechtějí jíst zeleninové polévky že jsou všechny na jedno brdo.
    Je jich naštěstí jen pár.Zajímalo by mne zda je to chyba u mne nebo opravdu děti chtějí jen párky,pizzy ,hranolky a zdravá strava je pro ně zlo,které jim díky nedostatku glutamátu prostě nechutná.Děkuji za vaše názory,moc si jich vážím.

    • Autor: JarušJarčí

      A ani nikdy nebudou,s tím nic děvče nenaděláš.Kolínka s grankem,špagety s kečupem,párky to je rychlé a nedá to práci,,ale jsou i maminky které vaří poctivě a zdravě.My ve školním stravování to nevytrhneme.Máme tu spoustu dětí který nejedí ani syrovou zeleninu. Děti jsou jako mokrý cement. Cokoliv do nich otisknete, to tam zatvrdne a stane se součástí jejich osobnosti.Prostě dělají jen to co vidí doma.Netrap se ,kuchařina je těžká a nevděčná práce ale, zároveň i moc krásná.Hezký zbytek dne.

      • Autor: Radek

        Souhlasím, že práce v kuchyni je těžká, ale i nádherná v tom, když vidíte kolik dětí si chodí přidávat a při odchodu z jídelny jídlo pochválí nebo když vám deváťáci přijdou koncem školního roku poděkovat, tak si řeknete, že vaše práce má smysl a dodá vám to mnoho sil do další práce. Tak vám všem přeji hodně takových strávníků

      • Autor: jirka

        téma Moravcova…..

      • Autor: majkl

        ANO přesně tak to mám i já v naší školní jídelně a přesto mně ta práce baví .

    • Autor: maty200

      Jsme na to stejně,polévka moc polévková,omáčka moc omáčková atd….Vaříme nepřetržitě 3 teplé jídla denně ,prostě nepochopí,že už toho více vymyslet nejde.Hlavně,že v bufetu si dají párek v rohlíku a energ.nápoj a to jim nevadí,že ho mají furt (jsme střed.škola). Mě už to chvilkama ani nebaví, když začnu zdravě je zle,že se to nedá žrát,tak jedu jedno masové a jedno bezmasé jídlo,večeři si nedovolím bez masa.Když jim řeknu, ať si vymyslí jídelák,čumí na mě a je to. Nejhorší,že učitelé je v tom podporují,aby jen kritizovali,pochválit neumí!

      • Autor: Moderátor

        Odstraněno
        Příspěvek byl odstraněn z důvodu porušení pravidel diskuse.

      • Autor: Moderátor

        Odstraněno
        Příspěvek byl odstraněn z důvodu porušení pravidel diskuse.

      • Autor: jirka

        Téma Moravcová Tereza,at se chová slušně k lidem i dospělým chodím tam už spoustu let měla by si vzít příklad z paní šéfové Renatě Černé nikdy jsem nezažil takovou příjemnou milou usměvavou šéfovou….

    • Autor: Zdenouš

      Tak ,jsem ráda že i ostatní vedoucí školních jídelen mají stejné problémy jako já. Brambory jsou moc bramborové,kyselo je moc kyselé a tak to jde stále dokola.Na bezmasé slané jídlo a ryby se odhlásí spousta dětí,ti co zůstanou přihlášení z velké části nepřijdou,takže kvalitní jídlo končí v odpadu.Učitelé byli ve Švédsku a viděli že tam zapisují zvážené zbytky jídla na tabuli,kterou mají umístěnou v chodbě,byla jsem požádána o totéž.Některé děti se nad množstvím vyhozeného jídla podivovaly,když jsem jim řekla že to vychází asi na 2500kg jídla za 10 měsíců vaření při120. porcích obědů denně,ale tím to skončilo.Vždy když slyším jak v Africe trpí děti hladem,tak si říkám že by to chtělo udělat výměnný pobyt.Hezký zbytek dne a zítra s radostí do práce.

    • Autor: jentak

      Toto je velmi složité – stravovací návyky si děti přináší z domova a pokud škola společně s rodinou výchovně nezapůsobí je mnohdy snaha školní jídelny marná. Dobře to funguje tam, kde se do zdravého vaření zapojí i škola nebo rodiče. Na některých školách učitelé před obědem s dětmi proberou jídelníček a vysvětlí jim proč by např. měly jíst ryby, luštěniny apod.Co se týká oblíbených jídel – oslovte třídní učitele, udělejte si anketu oblíbených jídel, na nástěnku vyvěste leták, ať si napíší oblíbená jídla. Těch možností je opravdu hodně a pokud si budeme neustále jen stěžovat, tak se nikam nedostaneme. Je třeba brát vše pozitivně a hlavně s úsměvem. Všem přeji hezké jarní dny

      • Autor: maty200

        To není stěžování to je bezmoc! Jak jsem psala – s 18letýma už těžko někdo hne a bufet vede! Snažit se mám já, ale oni né, oni jen kritizují.

    • Autor: Zdenouš

      Dobrý ten,to nejsou stížnosti,to jsou fakta.Hezký večer

    • Autor: Zdenouš

      Omlouvám se den.

      • Autor: vanesa

        U nás je to totéž. Dokonce jsem měla stížnost, proč sypeme brambory kudrnatou petrželkou a proč dáváme na jíd. lístek lososa, když je to stejně obarvená ryba… Taky jsem vyhořelá a navíc můj plat se pomalu blíží k platu uklízečky v Kauflandu.

    • Autor: jentak

      pokud mne práce nenaplňuje – tak ji změním, to je jednoduché a ušetřím si tak zbytečné trápení

      • Autor: rohlik

        Tady nejde o práci, která Vás nenaplňuje.V této diskusi se vyjadřují převážně vedoucí, které si sdělí informace o tom, jak to ve skutečnosti vypadá na jejich jídelnách. Jsem ráda, že mě někdo utvrdí v názoru, že nejsem tak špatná vedoucí, když děti jídlo ani neochutnají a vyhodí. Přečetla jsem si plno článků od vedoucích, jak jejich děti jedí luštěniny, ryby. Jsou nadšené, že jim vaříme zdravě a ocení čerstvé suroviny atd. Realita je,ale podle mého názoru úplně jinde. Přeji hezký den

        • Autor: jentak

          Realita je taková, že pokud je jídlo chutné a na talíři dobře upravené, tak děti to s chutí snědí, ale všem se nikdy nezavděčíte, tak hezký den a trochu optimismu 🙂

    • Autor: Zdenouš

      Dobrý den,Rohlíku máte pravdu ,realita je skutečně někde jinde,napsala jste to moc hezky. Naprosto s Vámi souhlasím,ale asi s tím nic neuděláme.Hezký den

      • Autor: MarieM

        Luštěniny u nás už nechce vůbec nikdo. I maminky malých dětí přes internetové objednávání pokrmy s luštěninou odhlašují a pokud se jim nelíbí ani druhý druh jídla klidně nechají děti bez oběda.
        Aby byl naplněný spotřební koš vaříme je o to častěji a jsme v začarovaném kruhu.

        • Autor: vanesa

          Pracuji ve ŠJ již hezkých pár let. Práce mě moc bavila. Tlak, který se na nás v poslední době valí je neúnosný. Jednoduše se napíše, když se Vám to nelíbí změňte místo. Kdo vás zaměstná 5 let před důchodem ? Tady jsme se léta snažili . Mám pocit , že se celé školní stravování potápí. Nikdo se nás nezastane a nikoho nezajímáme. Jen kritika !

    • Autor: sarda

      Naprostý souhlas s posledními příspěvky. Poslední dobou stále častěji pocit naprostého zmaru, vyhoření a s tím spojené zdravotní problémy. Marodit jít nemůžu, protože mě nemá kdo zastoupit. Ve školním stravování pracuji 25 let a svou práci jsem milovala i přes její mizerné platové podmínky moje i mých podřízených.

      • Autor: Milan

        Nechápu proč byste nemohla jít marodit, třeba by se pak u vás ve škole někdo zamyslel nad vašimi platy a úvazky..

        • Autor: Peťule

          Protože ta práce na vás počká. Berete nemocenskou – čili skoro nic a nikdo za vás nic neudělá. Po nemocenské nevíte kam dřív skočit a kde začít.

          • Autor: jentak

            Pokud toto budete dělat stále, tak váš nadřízený nepochopí, jak jste v práci důležitá a bude na to spoléhat a pak se nedočkáte ani lepšího ohodnocení natož poděkování za odvedenou práci, ale je to na vás jak se rozhodnete – zdraví máte pouze jedno

        • Autor: janah

          Dobrý den pane Milane,
          na běžné škole je jedna sekretářka,ekonomka a vedoucí školní jídelny. Každá má svou práci a nikde není vytvořena zastupitelnost. Jeden problém vzniká ,že po nemoci celá administrativa školní jídelny čeká a druhý problém je, zajistit přípravu plateb a aby všichni kdo mají placeno byli
          také přihlášeni.
          Samozřejmě musí kuchařka převzít objednávky a přejímku zboží, denní odhlášky atd. Kdo pracuje v tomto oboru ví o čem mluvím. Mám dvě jídelny ZŠ a MŠ, které vaří samostatně,tak léta si neodvažuji zůstat doma.

    • Autor: danunka

      To s Vámi souhlasím, nemarodila jsem již 25 let, co jsem ve školní jídelně.

    • Autor: SAneta

      Dobrý den,
      já zase bojuji s kuchařkama. Mají problém se zdravým stravováním. Chci aby omezili olej, sůl a nechcou to pochopit. Každý den mi vaří polévku, tak že na oleji orestují cibulku s mrkví a petrželí…chci aby mi místo toho vyvařovaly kořenovou zeleninu a měly sme tak zeleninový vývar. Nechcou to pochopit, žepré to je na jedno brdo ty polévky. A to vaříme pro MŠ a děti ZŠ do 5 třídy. Chci se zeptat, jaký postup na vaření polévek máte vy? Děkuji

      • Autor: Valentýna

        Je to poměrně jednoduché. Kupte jim pořádné normy, sežeňte pořádné recepty. Do HACCPu si dejte, že kuchařka je povinna dodržovat recepturu a dejte jim to podepsat. (A napište, zda to funguje 🙂

        • Autor: horalka

          Dobrý den , mohu se zeptat kde se seženou normy a recepty pro mš . Máme 10 let staré a jsou tam né zrovna zdravé recepty.

    • Autor: Gulina

      Dobrý den, nejsem kuchařka a ani vedoucí školní jídelny, ale matka dvou dětí, kteří školní jídelnu navštěvují. Z účtu mi měsíčně odejde 800-900 Kč a můžu říct, že min. polovina letí do vzduchu. Samozřejmě, že se nezavděčíte všem, ale co dělat, když zrovna Vaše školní jídelna je tragédie? Když Vám i kantoři přiznají, že na obědy nechodí, že se to nedá jíst. A obě mé děti min. 3x do týdne řeknou, že to byl „hnus“. Max. 1x za měsíc snědí polévku a druhé jídlo, jinak vždy pouze jedno z toho, mnohdy ani jedno. A kde máme pak odvolání my rodiče? Pan ředitel stížnost přepošle vedoucí školní jídelny a ta se mračí na učitelku, že poštvává rodiče proti kuchařkám. Mé děti jsou zvyklé na domácí stravu bez glutamátů, nic instantního, ale chutného. Je špatné toto očekávat i od jídelny? A co pak, když bonusem je jídlo studené, to už pochopitelně nejedí vůbec. A kombinace jídel….nechápu, kde vedoucí bere inspiraci, protože to bych ani já nejedla. Jak řešit tento problém? Děkuji za reakce

      • Autor: jentak

        Reakce dětí jsou mnohdy na stravování různé, kvalitu stravy poznáte, když si oběd vyzvednete v první den nemoci dítěte a ochutnáte sama.Školní stravování by mělo být zdravé a mnohdy ani děti ale ani učitelé nechtějí jíst luštěniny, ryby a zeleninová i bezmasá jídla, i když se připraví z kvalitních surovin a velmi chutně. Je to o návycích, které si každé dítě přináší z domova. Ale k vašemu dotazu – pokud nepomohla stížnost u ředitele, obraťte se na zřizovatele, popř. na ČŠI a ty by vám měli pomoc

        • Autor: Olivka36

          Běžte na degustaci do školní jídelny. Já bych byla ráda, kdyby mi taková maminka přišla a zjistila, že jídlo není žádný „hnus“, ale normální chutné jídlo…

      • Autor: Valentýna

        A jedná se o jakou jídelnu?

      • Autor: Valentýna

        A jedná se o jakou jídelnu?

    • Autor: Líída

      Dobrý den, reaguji na maminku Gulinu,já bych vám doporučila si v této jídelně objednat jídlo třeba na jeden měsíc, abyste sama zhodnotila tam jídlo uvařené. Poněvadž od dětí bych to brala tak zpoloviny co oni řeknou.Jedno dítě u stolu řekne „nedá se to žrát“, a ti ostatní dělaj hned podle něj, ikdyž by si to třeba rády daly, ale nemohou, musí držet !basu! s ostatními.

    • Autor: janav.

      Mamince navrhují dát dítěti krabičku s tím co jí a do jídelny děti neposílat a uvařit jim teplou plnohodnotnou večeři. Chodit do jídelny není povinnost.

    • Autor: tara

      Dcera mi volala s tím, že má podepsat petici na hrozné vaření v jídelně, kam chodí její syn . Když mi petici dala přečíst, tak jsem ji vysvětlila, proč se tam tak vaří. Zdůvodnění / spotřební koš, ND atd./přijala jako rozumné
      a syn si neztěžuje / něco taky nejí, ale to ani doma/. Petici nepodepsala a bylo. Když se jí kamarádky ptaly, proč to nepodepsala a  ona se jich zeptala proč to ony podepsaly, tak ani nedokázaly konkrétně odpovědět, co jim vlastně vadí. Je to prosté, děti jsou mlsné a oni určují co bude k večeři, tak se potom můžeme divit?

    • Autor: Gulina

      Dobrý den, děkuji za Vaše reakce. Samozřejmě mám možnost děti do jídelny nedávat, tuto reakci jsem očekávala i od pane ředitele. Ale když Vám dítě chodí do družiny, tak oběd v 15:30 je podle mého dost nepřijatelný. A kdybych vycházela pouze z informací mých dětí, tak budu soudná a problém nebudu řešit. Jenže když Vám i kantoři potvrdí, že do jídelny raději nechodí, či nezávisle na mých dětech se ptám i jiných co jídlo a odpoví mi stejně jako ty mé, tak proč nebojovat za nějakou změnu, když těch PROTI je ve většině? Dnes jsem mluvila s vedoucí školní jídelny a máme domluvenou schůzku na příští týden. Ráda si poslechnu její názor, popřípadě ochutnám jídlo než bych tento problém hnala dál. Je mi jasné, že názor dětí nemusí vždy odpovídat realitě, ale názor kantorů…..????

      • Autor: Valentýna

        Paní „Gulina! – prozradíte nám jméno školy, či jídelny?
        Možná by byla zajímavá diskuse s vedoucí i zde.
        Někdy také i vmé jídelně slyším, že to nebylo k jídlu – třeba byl losos s hráškovým pyré – většina strávníků se olizuje; chodí k nám i cizí strávníci; ale dítě, které lososa ani hrášek v životě doma nevidělo, tak říká že to je hnusný a chtělo by párek. Většinou po diskusi, či ochutnávce u nás, rodiče zjistí, kde je pravda. Tedy pokud chtějí pravdu zjistit.

    • Autor: rohlik

      Názor kantorů, myslíte si, že kantor slyšel o spotřebním koši, nutričních doporučeních atd. Myslím, že ho to ani nezajímá, Udělala jste nejlepší věc, co jste mohla, schůzku s vedoucí školní jídelny. Já bych také raději vařila jídla, která děti mají rády, ale pokud na mě přijde např. hygiena a začne mě známkovat jako školačku, jestli za měsíc děti měly např. 12 zeleninových polévek, vepřové maso pouze 3-4 v měsíci, luštěniny nejllépe bez masa, tak potom nastává problém a doporučení o nápravě, Je jedno, že děti to nechtějí, ale oni jsou kontrolní orgán.Přeji hezký den

    • Autor: pouzdro

      Prosím Vás, děvčata, vařte tak, aby to dětem chutnalo. To je jediná rada. Učitele do toho nenechte mluvit, ty si můžou za své platy chodit do restaurace. My jsme jídelny pro děti a studenty. Musíme se řídit určitými pravidly. Stát obědy dotuje, tak si taky diktuje. Všechno se dá udělat tak,aby strávníkům chutnalo. Dnes máme např. rožněný vepř. řízek, hrachovou kaši + oblohu z barevného zelí a žáci si chodí přidávat. Kaše je totiž úžasně dobře ochucená. Snažte se s přípravou jídla mazlit a myslet při tom hlavou a uvidíte co se stane. Polévky místo mouky zahušťujte luštěninou, jáhlami, a pohankou nikdo to nepozná jen Vy ve spotřebním koši.

      • Autor: jentak

        Souhlasím s příspěvkem, s jídlem si musí kuchařka pohrát a vymazlit ho, aby bylo chutné a pak si skutečně chodí děti přidávat – u nás tomu není jinak. Je třeba zapomenout na předražené polotovary a vařit skutečně z čerstvých a kvalitních surovin a při vaření a sestavování jídelníčků přemýšlet a vhodně kombinovat. Pak budete mít spokojené strávníky a všem se samozřejmě nezavděčíte?

    • Autor: janav.

      Samozřejmě, jsou mezi jídelnami propastné rozdíly. Když přišla vnučka s tím, že měli masové výpečky z bůčku, které nikdo nejedl, šla jsem do kolen. My jsme je neměli už 25 let. Chtěla bych vidět děti, které sní bůček. 1%?
      Nezapomínejte, že doporučení o jídelním lístku je jen doporučení. Žádný závazný předpis. Ale i v doporučení jsou dobré věci. Při sestavování jídelního lístku si vzpomeňte na své děti nebo vnoučata.

    • Autor: pouzdro

      Já si vždy vzpomenu na sebe když jsem byla malá. Děti jedí očima. Když mají něco krásného na talíři , tak na to dostanou chuť. V některých jídelnách maso semelou na velké šajbě jen , aby si ušetřili práci s krájením, no a děti pak dostanou na talíř nevzhlednou šlichtu. Fuj, jde mi z toho mráz po zádech.

    • Autor: Alžběta2

      Dobrý den, můžete mi prosím sdělit kolik bezmasých slaných jídel vaříte za měsíc? Dodržujete 4 podle nutričního doporučení ? A co párky k hrachové a uzené maso do flíčků?

      • Autor: jentak

        Uzené můžete nahradit šunkou a k hrachové kaši můžete zařadit párky šmakoun, a 4 krát bezmasé jídlo jde zařadit, když zařadíte i luštěninové jídlo bez masa dle nutričního doporučení.

      • Autor: rohlik

        Když dám bezmasé slané pokrmy a dopřeji dětem dvě sladká jídla, nesplním spotřební koš v mase, nejsem sama. Takže si s tím nelamte hlavu.Pro mě je hlavní spotřevní koš, doporučení je doporučení. Uzené maso dávám také, protože do některých pokrmů prostě patří, necpu je tím každý týden a vařim dle receptur pro školní stravování, kde je uvedeno. Přeji Vám hezký den a vařte s rozumem

        • Autor: jentak

          Školní stravování by se mělo být zdravé a uzené by se nemělo už ve školním jídelníčku objevovat jako před třiceti lety, jistě receptury, které používáte jsou i mnohem starší? Co vám na to řekla kontrola z hygieny nebo ČŠI, jistě je to nepotěšilo?

    • Autor: Alžběta2

      V současnosti vaříme podle nutričního doporučení takže všechny kontroly jsou spokojené. Kdo je nespokojen jsou strávníci, kteří nechtějí bezmasá jídla. Kuchařky sledují jídelní lístky ostatních škol jak vaří a chtějí vařit z uzeného, i párky. Ten tlak je někdy nesnesitelný. Nevím si s tím rady…..

      • Autor: rohlik

        Z hygieny mi pouze nedala pani hygienička pomyslnou čárku do tabulky, ale to mě netrápí. Děti se najedly a nemyslím, že jsem je otrávila tím, že jednou za čas mají halušky s uzeným masem. Kuchařkám se nedivím, že nechtějí vařit bezmasá jídla, ten zmar u okénka, když vše letí do odpadu znám. Přeji hezký den

      • Autor: jentak

        Pochvala, děláte to správně, kuchařky si mohou párek a uzené ohřát doma k večeři. Každý den nemusí být maso a pokud je bezmasý pokrm chutný, tak ho většina sní. Vydržte a nepodlehněte tlaku okolí, děláte to dobře 🙂

    • Autor: maty200

      Přesně, co se staně, že mají uzené maso, nic. Šunkafleky, francouzské brambory, když to není stále, prostě to tam patří.
      Co bych měla vařit, když za měsíc máme 85 teplých jídel. A bezmasé mají na výběr, ALE NEJVÍCE JIM CHUTNÁ V BUFETU! Tak že, vaříme, aby se najedli, aspoň trochu. Nic se nemá přehánět. Co dá dětem zelenina, nic, dojedi se za rohem.

    • Autor: Zdenouš

      Dobrý den,prosím vás pokud máte uzené maso nebo uzeninu občas vůbec nic se nestane.Mám receptury pro školní stravování z r 2007 a uzené maso tam je normálně uváděné.Ani uzené,ani uzenina není zakázané.Tak hezký den a když to půjde nejezte,nepijte ani nežijte špatně.

      • Autor: jentak

        Žijte zdravě. Bohužel pro školní stravování není uzené maso zakázané – měla by se ujednotit legislativa jako je to na Slovensku, aby nebyly takové propastné rozdíly školních jídelen a přesně vymezit zakázané potraviny pro školní stravování, aby se nikdo nemohl pořád na něco vymlouvat?

        • Autor: rohlik

          Prosím o toleranci, nemusím se na nic vymlouvat, pokud chci použít uzené maso. Kde dnes žijete? Jak dopadlo nařizování ve školních bufetech, raději byly zrušeny.. To samé se stane se školním stravováním, pokud neubereme plyn se zákazy a příkazy. Přeji hezký den

          • Autor: jentak

            Žijeme v demokratické společnosti a toho by jsme si měli všichni vážit – a samozřejmě to znamená mnoho jiných názorů, než jsou ty vaše? Co se týká školních bufetů, tak už jsou vzorové, které toto nařízení splňují a představte si, že i tyto zdravé potraviny prodávají a celkem úspěšně :-). Nemám obavy pokud by se některé nevhodné potraviny pro dětské strávníky zakázaly používat, že by se něco zhroutilo?

    • Autor: rohlik

      Děkuji za podporu a souhlasím s Vašim postojem. Přeji hezký den

      • Autor: rohlik

        Také nemám pocit, že by se něco zhroutilo, ale také nemám pocit, že pokud se některé potraviny používají v rozumné míře, tak dětem neublíží. Myslím, že v dnešní době něco zakazovat je zbytečné. Přeji hezký den

        • Autor: Pepča

          Souhlasím s rohlíkem .Taky si myslím, když se v rozumné míře použije šunka třeba v zapečené brokolici(zeleninový karbanátek s malým přídavkem šunky..) a pod, tak se dětem zas tak nic nestane. Myslím si, že je mnohdy lepší dát podobnou kombinaci, kdy se děti děti díky ní naučí jíst víc zeleninové pokrmy, než když toto podáme čistě vegetariánské, to vesměs letí celé do odpadu a děti jsou hladem a dojí se koupenými brambůrky.
          Prostě tak nějak s mírou a zdravým rozumem.
          Novým pokrmům se nebráníme a máme chuť experimentovat, ale strávníci už tolik ne.

    • Autor: none

      Ano, vše se musí dělat se zapojením mozku. Bohužel do školního stravování kecá dnes kdekdo.
      V první řadě vařte tak, aby dětem chutnalo!

    • Autor: maty200

      Snažíme se! Teď sedí v bufetu a snídají chlebíčky s kolou, v polodne si koupí koblihy a bagetu a po škole řve, že to je konečně oběd!

    • Autor: pako

      ad uzeniny – jasně, že jsou v pohodě, kancerogeny je přece třeba dávat dětem od malička …
      Nebo že by doktoři doporučovali malým dětem uzeniny nedávat? a proč jen malým dětem? těm větším nebo dokonce dospělým lidem to už nijak neškodí? nebo jen těm „oslabeným“?
      Už nějaký pátek mi toto nejde na rozum.

    • Autor: Angie

      Dobrý den prosím o radu. Mam již dlouho problémy se školou, kde vyvážíme obědy. Nedávno jsme měli na oběd tuňáka. Nemusím ani říkat, že na toto jídlo musíme trochu více šetřit, ale pro obměnu jídelníčku si myslím, že to stojí zato. Ze zmiňované jídelny přišel dopis se stížností, že byl nepoživatelný. Podle všeho to byl názor hrstky zaměstnanců této školy, ostatní byli v pohodě. Po mé písemné odpovědi, že stížnost považuji za neoprávněnou, a že nemůžu daný vzorek posouditt, mi dotyčný pan ředitel odpověděl, že příště zajistí stažení stravy zpět ke mě k analýze. Trochu se obávám, aby neposlal zpět celý denní vývoz cca 100 porcí jen proto, že pár zaměstnanců není spokojeno. Jak se můžu bránit, když z mého hlediska jde pouze o subjektivní názor??

      • Autor: marcik11

        Jak nemůžete daný vzorek posoudit??? Předpokládám, že jako vedoucí denně degustujete to co uvaříte. Pokud to od vás odešlo v pořádku, tak si musíte stát za svým. V první řadě vám ale musí sdělit, proč bylo jídlo nepoživatelné (přesolené/bez chuti,studené,připálené apod.)
        Proč posílají dopis? Hned při výdeji jídla vám mají zavolat a vy se tam může zajet podívat, v jakém stavu je jídlo vydáváno.Po uplynutí výdeje a na dálku je těžké něco reklamovat zvlášť, když se to děje často.A jela bych třeba i se svým nadřízeným. Jestli v tom nebudou jiné zákulisní boje :-)))

    • Autor: zdenouš

      A proč byl nepoživatelný?Jak vám to zdůvodnili?

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se