Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Spotřební koš

Spotřební koš stanovuje, jaké výživové požadavky mají splňovat jídla podávaná ve školní jídelně. Legislativně jsou stanoveny určité skupiny potravin (brambory, maso, ovoce, zelenina atd.) a jejich doporučená spotřeba na žáka a den. Výpočtem spotřebního koše pak jídelna dokumentuje, jak tyto normy dodržuje. Spotřební koš se počítá za měsíční období v hodnotách „jak nakoupeno“.

Podrobnosti k výpočtu spotřebního koše jsou uvedeny ve vyhlášce 107/2005 Sb. v příloze 1 (Výživové normy pro školní stravování). 

Informace k zařazování potravin do skupin a k výpočtu

Spotřební koš ve školním stravování - vykazování

Spotřební koš ve školním stravování - zařazení potravin

Přemýšlejme o spotřebním koši

Otázky ke spotřebnímu koši

Zařazování potravin do spotřebního koše

Spotřební koš dnes, výhody, problémy a nedostatky současné vyhlášky

Cukr a spotřební koš

Starší metodický pokyn ke spotřebnímu koši: Úvod a výpočet, komentář ke skupinám, obecná doporučení a koeficienty (platil pro zrušenou vyhlášku 48/1993, ke stávající vyhlášce 107/2005 nebyl žádný nový pokyn vydán).

Zkušenosti s dodržováním spotřebního koše

Jak dosáhnout toho, aby děti jedly luštěniny

Spotřební koš – náš nepřítel nebo rádce a pomocník?

Doporučená pestrost v jídelním lístku

Není ovoce jako ovoce

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi