Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Výživa

Kategorie článků:


Nabídněte dětem ochucené vody

20.9.20172490MAKRO Cash & Carry
Na podporu pitného režimu dětí se velmi hodí osvěžující nápoje ochucené ovocem, zeleninou nebo bylinkami. Nebojte se nabídnout i jim netradičně ochucené vody. Nejen, že jsou zdravé, chutné ale i dobře vypadají na pohled. Naučte děti pít obyčejnou vodu trochu jinak.

„Mírně slané desatero“ ve školní jídelně

31.8.20175640Alexandra Košťálová
Jak snižovat solení pokrmů? Jak používat sůl při vaření brambor a těstovin? Víte, jak na ochutnávání pokrmů? V čem vám může pomoci „mírně slané desatero“? Seznamte se se zkušenostmi odborníků ze Státního zdravotního ústavu.

Mléko a mléčné výrobky v letním stravování

31.7.20173703Tereza Černá
Stravování v parném létě by mělo přinášet i potřebné osvěžení a školní jídelny k tomu mohou významně přispět. Jakou roli v tom může hrát mléko, případně mléčné výrobky, jaké jsou v letních vedrech jejich přednosti nebo rizika?

Mají jídelny nabízet výběr obědů?

5.6.201711220Zdenka Macháčková
Většina veřejnosti se kloní k názoru, že školní jídelny by měly nabízet obědy ve více druzích, že strávník by měl mít možnost si vybrat. Tento názor má své kladné i záporné důsledky, například rodiče mají při takovém vaření zvýšenou zodpovědnost za to, jak si dítě obědy vybírá.

Toxické prvky ve školních obědech

17.3.201713040Olga Marinčáková
Konec ledna 2017 přinesl i poslední skupinu výsledků studie pokrmů školních jídelen ČR. Tato část se týkala obsahu některých toxických látek ve školních obědech. Mohou školní jídelny jejich přítomnost v jídlech nějakým způsobem ovlivnit?

Sýry ve výživě dětí i dospělých II

24.2.201710720Jana Petrová
Pokračování článku o sýrech se zabývá rolí sýrů ve výživě, jejich výživovou hodnotou, popisuje obsah živin v sýrech a zabývá se i některými problematickými rysy sýrů. Víte, na co dávat pozor, aby sýry skutečně sloužily zdraví vašich strávníků?

Sýry ve výživě dětí i dospělých I

20.2.201711210Jana Petrová
Sýry jsou důležitou součástí naší výživy a jejich uplatnění ve školním stravování je rozsáhlé. Co je to vlastně sýr, jaké jsou druhy sýrů? Víte, proč se sýry používají v teplé i studené kuchyni? Jaké druhy sýrů použít k zapékání, do těstovin a salátů, do omáček nebo polévek?

Cukry, sladidla a spotřební koš

30.1.201713070Martin Krobot
Jaký je rozdíl mezi cukry a sladidly? Jaké jsou účinky cukrů a sladidel? Proč se ve spotřebním koši některé sladké potraviny neevidují? Na tyto a další otázky odpovídá dnešní článek. Má opravdu výbušné téma.

Jak (ne)kombinovat potraviny

5.1.201725352Jana Spáčilová
Kombinace různých potravin v rámci jednoho denního jídla může ovlivnit využitelnost některých živin, výslednou stravitelnost i senzorickou jakost jídla. Článek ukazuje, jak je v některých případech možné podpořit nutriční kvalitu stravy vhodnými a méně vhodnými kombinacemi potravin.

Vliv rodičů na stravování dětí

19.12.201614590Zdenka Macháčková
V poslední době se hodně hovoří o tom, že úspěšnost všech ozdravných trendů ve školním stravování závisí na rodičích. Ti mají mimořádně velký vliv na to, co jedí jejich děti, často mnohem větší než samotné školní jídelny.
Předchozí12345 ... 25Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi