Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Krajské konference versus prezident Zeman

11.10.20175960Pavel Ludvík
Na severu Čech proběhla trojice podzimních krajských konferencí portálu Jídelny.cz. Přinesly některé novinky: v organizaci, v programu i v organizačním týmu. Jaké konference byly? Jak se projevilo jejich zaměření na hygienu a odpady?

Stravování žáků s potravinovou alergií nebo intolerancí

5.10.201734635Sylva Šmídová, Jana Petrová
Stále častěji se setkáváme s dětmi, které jsou nuceny kvůli svému zdravotnímu stavu dodržovat různá dietní omezení. Mezi často se vyskytující poruchy, které vyžadují speciální dietní opatření, patří potravinové alergie a intolerance.

Stravování nemocných žáků

3.10.201711642Pavel Ludvík
S novým školním rokem se znovu objevily dotazy, jaká pravidla platí pro stravování nemocných žáků a studentů. Seznamte se s tím, jak řešit běžné i méně obvyklé situace vzniklé onemocněním strávníka.

Jak snížit spotřebu soli v praxi

27.9.20175160Zdenka Macháčková
O tom, že naše spotřeba soli je vysoká, se všeobecně ví. Méně je jasné, co s tím. Obsah soli v obědech nelze snižovat donekonečna a způsoby, čím sůl nahradit, také nejsou v širokém povědomí. Jak na to prakticky?

Při nesprávně stanoveném platu je potřeba se bránit

25.9.201712757Pavel Ludvík
Stížnosti na nesprávně stanovené platy nejsou ve školních jídelnách neobvyklé. Někdo se snaží bránit, usiluje o nápravu, jiný k tomu nemá odvahu. Přinášíme dva ukázkové příklady z praxe.

Nabídněte dětem ochucené vody

20.9.20178770MAKRO Cash & Carry
Na podporu pitného režimu dětí se velmi hodí osvěžující nápoje ochucené ovocem, zeleninou nebo bylinkami. Nebojte se nabídnout i jim netradičně ochucené vody. Nejen, že jsou zdravé, chutné ale i dobře vypadají na pohled. Naučte děti pít obyčejnou vodu trochu jinak.

Pracovníci ŠJ a stanovení jejich platů

18.9.2017706322Alena Strosserová
Při stanovení platů personálu školních jídelen se kromě výše úvazků musí přihlížet k mnoha dalším okolnostem. Živé diskuse na toto téma a vaše dotazy svědčí o tom, že postupy při určování platů nejsou vždy jasné. Přečtete si k tomu obsáhlý návod.

Ovoce a zelenina do škol? V biokvalitě.

14.9.20174422Lubomíra Chlumská
Chcete získat pro vaše strávníky ovoce nebo zeleninu v biokvalitě zdarma? Zapojte se do programu Ovoce a zelenina do škol, v němž nyní nově působí i dodavatelé, kteří se zaměřují na bio produkci.

Dozvuky soutěže o Nejlepší školní oběd

11.9.20177621Pavel Ludvík
Finále soutěže o Nejlepší školní oběd, které proběhlo na konci srpna 2017, nepřineslo jen výborná jídla a tři nejlepší jídelny. Bylo celkovou prezentací školního stravování a zdrojem množství informací, úvah i plánů jak dál.

Jak v jídelně začít s obědy na výběr

7.9.20177230Zdenka Macháčková
Také vás strávníci tlačí k tomu, aby si oběd mohli vybrat ze dvou druhů? Přemýšlíte, jak na to, a rozhodujete se, jak začít? Přečtete si soupis užitečných rad z praxe, které vám v rozhodování určitě pomohou.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi