Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Archiv článků, strana 2

Kategorie článků:


Význam ryb na talíři v letním období

23.8.20172010Tereza Černá
V letních dnech mají školní jídelny ideální příležitost nabídnout strávníkům lehká rybí jídla. Rybí maso organismus v horku nezatěžuje, rybí pokrmy mají velký význam pro zdraví strávníků a ve školním stravování se podílejí na tvorbě výživových zvyklostí.

Pomocní pracovníci do kuchyní zdarma

21.8.20177590Pavel Ludvík
Projekt Vzdělávání praxí, který pomáhá ohroženým skupinám na trhu práce, může jídelnám přinést nové pracovníky do kuchyně a úhradu nákladů s tím spojených. Přečtěte si podrobnosti.

Pozvánka na odborný kurz ústavního stravování

11.8.201734670Redakce Jídelny.cz
Srdečně vás zveme na odborný kurz pro ústavní stravování, který pořádá společnost Jídelny.cz. Kurz je zaměřen na HACCP. Máte kritické body nastaveny efektivně, je celý systém aktuální?

Cukr a bič. Čím tuto metodu nahradit?

8.8.20176242Pavel Ludvík
Systém odměn a zaměstnaneckých výhod, nebo jakýkoli jiný systém motivace pracovníků založený na metodě cukr a bič ve školním stravování nefunguje. Čím ho nahradit, aby ve školním stravování pracovali dostatečně motivovaní lidé?

Přečetli jsme za vás v létě 2017

2.8.20176330Redakce Jídelny.cz
I o prázdninách se v novinách, časopisech a na internetu objevuje řada zpráv, které ukazují, že ve školních jídelnách se stále něco děje. O stravování školáků se jedná na ministerstvech, jídelny se rekonstruují a zprávy ze školního stravování přicházejí i ze zahraničí.

Mléko a mléčné výrobky v letním stravování

31.7.20173763Tereza Černá
Stravování v parném létě by mělo přinášet i potřebné osvěžení a školní jídelny k tomu mohou významně přispět. Jakou roli v tom může hrát mléko, případně mléčné výrobky, jaké jsou v letních vedrech jejich přednosti nebo rizika?

Obsah soli v obědech – co nám říkají výsledky kontrol na Slovensku

24.7.20173660Pavel Ludvík
Slovenští hygienici provedli velkou kontrolu obsahu soli v pokrmech podávaných dětem v mateřských školách. Výsledky jsou alarmující a živé debaty, které se nad nimi rozproudily, mají rozhodně co říci i českým školním jídelnám.

Zvýšení platů v jídelnách prakticky

18.7.201713170Pavel Ludvík
Finance na zvýšení platů jsou již na cestě do krajů. Nevěříte? Seznamte se s problematikou blíže a současně i s odpověďmi na dotazy, které se v souvislostmi se zvýšením platů vyskytly.

Změny ve vyhlášce o školním stravování

14.7.2017235111Redakce Jídelny.cz
Od školního roku 2017/2018 platí ve vyhlášce o školním stravování některé změny. Týkají se dietních receptur, nutričních požadavků na svačiny a výběru záloh. Seznamte se s nimi.

Přečetli jsme za vás v květnu a červnu 2017

11.7.20175310Redakce Jídelny.cz
Články ze školních jídelen neobsahují jen rozbory výživových norem a hygienických předpisů, jejich záběr je mnohem širší. Seznamte se s výběrem informací ze zajímavých příspěvků o potravinách, pokrmech a stravování, které se v médiích objevily na jaře a začátku léta.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi