Přeskočit na obsah
Čokoládovo-marcipánové řezy

Čokoládovo-marcipánové řezy

2013-08-03_Vitana-logo-uprav2

Tento recept pro vás připravila společnost VITANA, a.s.

Technologický postup

Směsna Vídeňský dort promícháme s olejem (25 ml) a vodou (125 ml). Do směsi Marcipánové řezy přidáme olej (25 ml), studenou vodu (125 ml) a krátce šleháme ( můžeme i zamíchat). Kakaové těsto rozetřeme na vymazaný (10 ml) a polohrubou moukou vysypaný plech. Připravené marcipánové těsto překryjemepřes tmavé kakaové a zarovnáme kartou (výška těsta před pečením je asi 1,5 cm). Vložíme do vyhřátého konvektomatu nebo elektrické trouby a pečeme při140°C asi 30 minut. Chladný moučník krájíme na požadované řezy a sypeme moučkovým cukrem.Můžeme také ozdobit čokoládovou nebo citrónovou polevou.

Hmotnost 1 porce: 70 g

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Vídeňský dort Vitana 250 250 200 200 200 200
Olej rostlinný 60 60 48 48 48 48
Voda 250 250 200 200 200 200
Marcipánové řezy Vitana 250 250 200 200 200 200
Polohrubá mouka na vysypání 10 10 8 8 8 8
Cukr moučka na posypání 6 6 5 5 5 5

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se