Technologický postup
Do vepřové plece vetřeme sůl a maso špikujeme karotkou a řapíkatým celerem. Plec připravujeme v konvektomatu při teplotě 120°C cca 2 hodiny (kombi režim – pára/horký vzduch). Na závěr necháme plec dopéct při teplotě 190°C asi 20 minut.Cizrnu scedíme. Na oleji orestujeme cibuli, kari koření a přidáme cizrnu se zeleninovým vývarem (50 ml na 1 porci). Krátce povaříme, rozmixujeme a zjemníme smetanou, dochutíme.Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši nebo šišky.
Hmotnost 1 porce: 249 g
Hmotnost masa v 1 porci: 100 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Cibule bílá kostky | 150 | 120 | 120 | |||
Smetana na vaření 10% živočišná – FRISCHLI | 400 | 320 | 320 | |||
Cizrna EB Bonduelle | 500 | 400 | 400 | |||
Olej řepkový stolní | 100 | 80 | 80 | |||
Sůl jedlá jodovaná | 20 | 16 | 16 | |||
Kari Delhi hrubé mleté Wiberg | 2 | 1,6 | 1,6 | |||
Bujón zeleninový NaturVitana | 13,2 | 10,56 | 10,56 | |||
Vepřová plec bez kosti VÚ | 1000 | 800 | 800 | |||
Řapíkatý celer | 150 | 120 | 120 | |||
Karotka | 150 | 120 | 120 |
Diskuze