Technologický postup
Cizrnu uvaříme do měkka, přidáme na drobno nakrájeného orestovaného sumečka a společně rozmixujeme. Přidáme na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, prolisovaný česnek, zeleninový bujón a připravenou zásmažku z másla a mouky. Povaříme cca 20 minut, zjemníme smetanou a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Při podávání zdobíme sekanou petrželkou.Těsně před podáváním přidáme krutony.Tip šéfkuchaře:Použijete-li větší množství cizrny po rozmixování už nemusíte zahušťovatmoukou.
Poznámka
Alergeny: 1,4,7,9Stopy: 3
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Cizrna Lagris (v suchém stavu) | 250 | 250 | 200 | 200 | 200 | 200 |
Filety ze sumečka afrického | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Mrkev | 100 | 80 | 80 | 64 | 80 | 64 |
Celer | 42 | 40 | 34 | 32 | 34 | 32 |
Česnek | 11 | 10 | 9 | 8 | 9 | 8 |
Zeleninový bujón Podravka | 44 | 44 | 35 | 35 | 35 | 35 |
Petržel | 42 | 40 | 34 | 32 | 34 | 32 |
Máslo | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Mouka hladká | 80 | 80 | 64 | 64 | 64 | 64 |
Smetana na vaření | 80 | 80 | 64 | 64 | 64 | 64 |
Sůl Lagris | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Petrželová nať | 10 | 7,5 | 8 | 6 | 8 | 6 |
Krutony bezpříchuťové Leimer | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Diskuze