Přeskočit na obsah
Krémová cizrnová polévka se sumečkem

Krémová cizrnová polévka se sumečkem

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Cizrnu uvaříme do měkka, přidáme na drobno nakrájeného orestovaného sumečka a společně rozmixujeme. Přidáme na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, prolisovaný česnek, zeleninový bujón a připravenou zásmažku z másla a mouky. Povaříme cca 20 minut, zjemníme smetanou a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Při podávání zdobíme sekanou petrželkou.Těsně před podáváním přidáme krutony.Tip šéfkuchaře:Použijete-li větší množství cizrny po rozmixování už nemusíte zahušťovatmoukou.

Poznámka

Alergeny: 1,4,7,9Stopy: 3

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Cizrna Lagris (v suchém stavu) 250 250 200 200 200 200
Filety ze sumečka afrického 300 300 240 240 240 240
Mrkev 100 80 80 64 80 64
Celer 42 40 34 32 34 32
Česnek 11 10 9 8 9 8
Zeleninový bujón Podravka 44 44 35 35 35 35
Petržel 42 40 34 32 34 32
Máslo 50 50 40 40 40 40
Mouka hladká 80 80 64 64 64 64
Smetana na vaření 80 80 64 64 64 64
Sůl Lagris 5 5 4 4 4 4
Pepř černý mletý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Petrželová nať 10 7,5 8 6 8 6
Krutony bezpříchuťové Leimer 300 300 240 240 240 240

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se