Technologický postup
Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené a oloupané brambory nakrájíme, přidáme nakrájené uzené maso, jemně nakrájenou cibuli osmaženou na tuku, sůl, kmín, hrášek, vše promícháme a v troubě zapečeme. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme.
Poznámka
Alergeny:03 Vejce, 07 Mléko
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Brambory | 3500 | 3500 | 2800 | 2800 | 2800 | 2800 |
Cibule | 180 | 180 | 144 | 144 | 144 | 144 |
Olej rostlinný | 130 | 130 | 104 | 104 | 104 | 104 |
Kmín | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Sůl | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Vepřová plec uzená s.k. | 900 | 900 | 720 | 720 | 720 | 720 |
Vejce (ks) | 4 | 4 | 3,2 | 3,2 | 3,2 | 3,2 |
Mléko | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Hrášek zelený mražený | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Diskuze