Technologický postup
Cizrnu alespoň 2 hodiny předem namočíme do studené vody. Před přípravou polévky vodu slijeme. Cizrnu zalijeme čerstvou vodou a vaříme do měkka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a mrkev. Přidáme koření (papriku, římský kmín a mletý koriandr; koriandr lze eventuálně vynechat a místo něj použít trošku nastrouhaného zázvoru) a utřený česnek a krátce zasmahneme. Přilijeme cizrnu i s vodou, v níž se vařila, dolijeme mlékem a vaříme společně, až mrkev změkne. Pak vše hladce rozmixujeme. Dochutíme solí. Servírujeme se lžící bílého jogurtu.
Poznámka
Alergeny: 07 Mléko
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Cibule | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Česnek | 15 | 15 | 12 | 12 | 12 | 12 |
Cizrna | 400 | 400 | 320 | 320 | 320 | 320 |
Kmín římský | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Sůl | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Olej rostlinný | 15 | 15 | 12 | 12 | 12 | 12 |
Voda | 2000 | 2000 | 1600 | 1600 | 1600 | 1600 |
Mléko | 500 | 500 | 400 | 400 | 400 | 400 |
Paprika sladká | 3 | 3 | 2,4 | 2,4 | 2,4 | 2,4 |
Koriandr | 2 | 2 | 1,6 | 1,6 | 1,6 | 1,6 |
Jogurt bílý | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Mrkev | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Diskuze