Přeskočit na obsah

Pozvánka na krajské konference – podzim 2014

Srdečně vás zveme na podzimní cyklus Krajských konferencí 2014. Dostanete informace k dalšímu snižování limitu DPH a ke stanovení správné kalkulace jídel. Obsáhlá část hygieny se zaměří na hygienické minimum, systém HACCP a legislativní novinky v této oblasti.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Společnost Jídelny.cz vás srdečně zve na další cyklus Krajských konferencí hromadného stravování. Hlavními tématy konferencí bude ekonomika jídelny a provozní hygiena. V ekonomickém bloku proběhnou školení a přednášky k dalšímu snižování limitu DPH a k tomu, jaké to bude mít důsledky pro jídelny. Zvláštní seminář bude věnován správnému stanovení kalkulace jídel. Obsáhlý blok hygieny se zaměří na hygienické minimum, systém HACCP a legislativní novinky v této oblasti.

Přijďte si nejen vyslechnout zajímavé přednášky, ale také se podívat, co je nového v oboru a vyměnit si praktické zkušenosti a postřehy.

Program

08:00 – 09:30Hygienické minimum ve stravovacích službách (placená část)
09:00 – 09:45Prezence účastníků
09:45 – 10:00Zahájení konference – Jídelny.cz
10:00 – 10:20Vaříte i pro cizí strávníky? Možná se stanete plátcem DPH
10:20 – 10:35Cesta k dokonalé chuti II.
10:35 – 11:05 Jak na účelné zjednodušení systému HACCP?
11:05 – 11:25Informačně propagační vystoupení
11:25 – 11:45Co přinese nová legislativa školním jídelnám?
11:45 – 11:55Informačně propagační vystoupení
11:55 – 12:35Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:35 – 14:05Jak správně spočítat kalkulaci cen jídel (placená část)
14:05 – 14:15Přestávka
14:15 – 15:45Školní jídelna v režimu plátce DPH – poradíme vám, jak na to (placená část)

Změna programu vyhrazena.

Hygienické minimum ve stravovacích službách – Mgr. Jiří Plzák

  • Víte, jaké jsou základní požadavky na pracovníky ve stravovacích službách?
  • Jak bezpečně postupovat při manipulaci s potravinami?
  • Co je to správná praxe a jak předcházet onemocněním z potravin?
  • Čeho se vyvarovat při sanitaci?

Přijďte si zopakovat a ověřit znalosti nutné k přípravě bezpečných pokrmů.

Počet účastníků semináře je omezen (max. počet je 25 účastníků), proto si, prosím rezervujte účast včas. (placené školení)

Všichni účastníci semináře obdrží osvědčení o absolvování. (Podmínkou je účast na celém daném semináři.)

Vaříte i pro cizí strávníky? Možná se stanete plátcem DPH – Bc. Pavel Fencl

  • Chcete vědět, co všechno to pro vás znamená?
  • Proč je dobré se toho nebát a jít do toho?
  • Jak se na změnu připravit?
  • Jak se změna promítne do kalkulace cen jídel?

Vysvětlíme vám základní principy DPH, poradíme vám, upozorníme na možná úskalí, ukážeme doporučený postup, jak DPH jednoduše zavést.

Jak na účelné zjednodušení systému HACCP? – Mgr. Jiří Plzák

  • Tušíte, jaké jsou nejčastější nedostatky v dokumentaci systému HACCP?
  • Zdá se vám zavedený systém HAACP vašeho provozu složitý nebo neaktuální?
  • Nevíte si rady, jak jej účelně zjednodušit tak, aby i přesto vyhovoval požadavkům legislativy?

Přednáška přináší vzory možného zjednodušení systému HACCP a náměty, jak na to.

Co přinese nová legislativa školním jídelnám? – Mgr. Jiří Plzák

  • Novela zákona o potravinách
  • Na co si dát pozor při poskytování informací o alergenech?
  • Kdo může nově provádět kontrolu ve školních jídelnách, jaké má kompetence a co bude kontrolovat?

Jak správně spočítat kalkulaci cen jídel – Bc. Pavel Fencl

  • Víte, co všechno patří do kalkulace cen jídel?
  • Proč je důležité, aby byla správně spočítána?
  • Jak správně určit věcnou a mzdovou režii?
  • Umíte spočítat režijní i mzdové náklady při přípravě více chodů (snídaně, svačina, oběd..)?
  • Jak správně stanovit kalkulaci u plátce DPH?

Tyto a další otázky zodpovíme a naučíme vás správně přistupovat ke kalkulaci cen jídel i ve složitějších případech z praxe.

Počet účastníků semináře je omezen (max. počet je 25 účastníků), proto si, prosím rezervujte účast včas. (placené školení)

Všichni účastníci semináře obdrží osvědčení o absolvování. (Podmínkou je účast na celém daném semináři.)

Školní jídelna v režimu plátce DPH – poradíme vám, jak na to – Bc. Pavel Fencl

  • Víte, co všechno ovlivňuje vstup do režimu plátce DPH?
  • Co a jak udělat, aby byl přechod pro vás jednoduchý?
  • Jak se DPH projeví v evidenci strávníků, v evidenci skladu a finanční bilanci?
  • Chcete mít pod kontrolou své účetní a daňové výstupy?

Vysvětlíme vám, co pro vás DPH znamená, jak přechod na plátce DPH snadno zvládnete, jak vše zařídit tak, aby vám nepřibyla žádná práce.

Každý účastník obdrží užitečnou metodickou příručku, jak DPH zavést.

Počet účastníků semináře je omezen (max. počet je 25 účastníků), proto si, prosím rezervujte účast včas. (placené školení)

Všichni účastníci semináře obdrží osvědčení o absolvování. (Podmínkou je účast na celém daném semináři.)

Kde a kdy se s námi můžete setkat

Datum

Město

Adresa konání

Mapa

10.09.2014Karlovy VaryAlžbětiny Lázně, a.s., Smetanovy sady 1145/1mapa
11.09.2014Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
16.09.2014Ústí nad LabemClarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517mapa
17.09.2014LiberecDům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613mapa
18.09.2014Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa
23.09.2014OlomoucClarion Congress Hotel Olomouc, Jeremenkova 36mapa
24.09.2014ZlínHotel Moskva, náměstí Práce 2512mapa
25.09.2014Brno-VinohradyZákladní škola Brno, Čejkovická 10mapa
06.10.2014Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
07.10.2014PardubiceABC klub, Štolbova 2665mapa
08.10.2014JihlavaDKO s.r.o., Tolstého 2mapa
09.10.2014České BudějoviceClarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14mapa
10.10.2014Plzeňangelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6mapa

Účastnický poplatek

Krajská konference hromadného stravování                         bezplatná účast
1 x seminář / osoba / den550 Kč
2 x semináře / osoba / den800 Kč
3 x semináře / osoba / den 1 200 Kč

_____________________________________________________________________________________                      
Podmínkou uvedených cen je, že seminář absolvuje stejná osoba.
Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!

Podrobnosti – rezervace

1. Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
4. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
6. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.



Součástí krajských konferencí bude i připomenutí elektronických kurzů.

ELEKTRONICKÝ KURZ – HYGIENICKÉ MINIMUM VE STRAVOVACÍCH SLUŽBÁCH

Nevyhovuje vám termín školení hygienického minima?
Nevyhovuje vám cena školení hygienického minima?
Nevyhovuje vám dopravní vzdálenost na školení hygienického minima?

Pak právě pro vás jsme připravili elektronický kurz hygienického minima.

Elektronický kurz probíhá prostřednictvím internetu a skládá se ze studijního materiálu, videopřednášky a zhodnocení znalostí. Po úspěšném zvládnutí Ekurzu hygienického minima získáte tytéž znalosti jako na klasickém školení a obdržíte osvědčení o jeho absolvování.

Obsah Ekurzu Hygienické minimum

  • Zásady správné bezpečné manipulace s potravinami, aby nedošlo k onemocnění strávníků.
  • Co je to správná praxe a jak předcházet onemocněním z potravin.
  • Čeho se vyvarovat při sanitaci. 
  • Zopakování a ověření znalostí nutných k přípravě bezpečných pokrmů.
  • Podstatné hygienické znalosti a dovednosti pracovníků manipulujících s potravinami a jejich uplatňování v praxi.

Je možné vyzkoušet si bezplatně demokurz.

Objednávka elektronického kurzu Hygienické minimum ve stravovacích službách

Cena Ekurzu: 290,- Kč

Obratem Vám zašleme předpis pro platbu. V okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš účet Vám bude Ekurz zpřístupněn. Informaci o zpřístupnění zašleme na Váš email.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se