Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Pozvánka na podzimní krajské konference

4.9.2017 2992 0 Redakce Jídelny.cz
Chcete být perfektně informováni o úskalí hygieny ve školním stravování a o aktuálním stavu legislativy? Víte, jak předcházet hygienickým nebezpečím při výrobě pokrmů? Víte, jak má vypadat funkční sanitační řád? Přijďte na krajské konference a dozvíte se více.

Jste srdečně zváni na další cyklus Krajských konferencí, které pro vás tradičně pořádá portál Jídelny.cz. Letošní podzimní konference budou zaměřeny na hygienu, sanitaci, bezpečnost pokrmů, ale můžete se účastnit i novinky – 1. dílu Seriálu zdravého vaření.

 

Program konferencí

08:00 – 09:30 Hygienické minimum
   (Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.)
09:00 – 09:30 Prezence účastníků
09:30 – 09:45 Zahájení konference – Jídelny.cz
09:40 – 10:10 Jak předcházet hygienickým nebezpečím při výrobě pokrmů
10:10 – 10:25 Informačně propagační vystoupení
10:25 – 10:45 Aktuální stav legislativy pro stravovací provozy
10:45 – 10:55 Informačně propagační vystoupení
10:55 – 11:25 Seriál zdravého vaření, 1. díl – Nešvary současné kuchyně
11:25 – 12:05 Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:05 – 13:05 Výsledky studie výskytu mikroorganismů ve stravovacích provozech
13:05 – 13:15 Přestávka
13:15 – 14:30 Funkční a smysluplný sanitační řád a možnosti vlastní kontroly
   (Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/75 min.)

 

Změna programu vyhrazena.

Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.

Vstup pouze se vstupenkou

Vstup na akci je možný pouze s platnou vstupenkou. Vstupenku zasílá pořadatel v elektronické formě (jako PDF) účastníkovi na e-mailovou adresu uvedenou v přihlášce:

1) Pokud je přihláška jen na bezplatnou část akce, je vstupenka v příloze potvrzovacího e-mailu. Účastník tuto vstupenku vytiskne a prokáže se s ní v den akce u prezence.

2) Pokud je přihláška i na placenou část akce, bude vstupenka účastníkovi odeslána pořadatelem na e-mail až po obdržení platby. Účastník tuto vstupenku vytiskne a prokáže se s ní v den akce u prezence.

 

Lektoři

  • Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.
  • Ing. Zdeněk Hladík – COUNTRY LIFE s.r.o.
  • Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting

Hygienické minimum

Víte, jak bezpečně postupovat při manipulaci s potravinami? Dokážete prokázat, že v praxi uplatňujete znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví a že je průběžně doplňujete? Co je bezpečná potravina a jaké zásady je třeba při manipulaci dodržovat, aby nedošlo k onemocnění strávníků? Jaké jsou požadavky osobní a provozní hygieny; zásady správné výrobní a hygienické praxe; druhy kontaminace a jací činitelé mohou způsobit onemocnění strávníků? A jaké jsou možné způsoby ochrany.

Cílem školení je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by pracovníci měli vědět a dodržovat.

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.

Jak předcházet hygienickým nebezpečím při výrobě pokrmů

  • Příklady nejčastěji se opakujících hygienických prohřešků v praxi.
  • Na co se v provozech zaměřit?
  • Jak předcházet hygienickým nebezpečím?
  • Na co si dát pozor při přípravě pokrmů?

 

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.

 

Aktuální stav legislativy pro stravovací provozy

Chcete se ujistit, že plníte správně legislativní povinnosti? Přijďte si zopakovat základní přehled povinností souvisejících s:

  • Hygienou – pracovníci, HACCP, bezpečnostní listy k sanitačním prostředkům
  • Označováním pokrmů – název a množství pokrmu, informace o alergenech a dietách
  • Odpady – souhrn základních povinností, předávání odpadu oprávněné osobě

 

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.

 

Seriál zdravého vaření, 1. díl – Nešvary současné kuchyně

Kuchařské umění je živá věda, která se v posledních letech hodně mění. Objevují se nové suroviny, nové technologie a nové pohledy na moderní zdravé vaření. To vše má svoje finanční limity a ekonomické mantinely, které musíme respektovat. Ojedinělý seriál přednášek, který jsme připravili pro krajské konference na nadcházející léta, bude odhalovat všechny důležité skutečnosti nových světových trendů ve školním stravování.

Co bude obsahem prvního dílu?

  • Představí všechny nešvary, kterých se můžeme dopouštět při tvorbě jídelních lístků, nákupu či skladování surovin a samotné přípravě pokrmů.
  • Upozorní na detaily a porovná klasické přístupy s trendovými.
  • Odhalí mnoho otázek a námětů, které jsou nám zatím neznámé nebo jejichž řešení neznáme.
  • Zaměří se na mýty, kterých není málo.

Lektor: Ing. Zdeněk Hladík – COUNTRY LIFE s.r.o.

 

Výsledky studie výskytu mikroorganismů ve stravovacích provozech

  • Výsledky sledování mikrobiální kontaminace v různých místech stravovacích provozů v průběhu výroby pokrmů.
  • Hygiena rukou pracovníků při výrobě pokrmů.
  • Příčiny mikrobiální kontaminace a nejvýznamnější původci způsobující otravy z potravin.
  • Rizikové viry ve stravovacích provozech, jejich zdroje a možné důsledky.

Lektor: Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting

 

Funkční a smysluplný sanitační řád a možnosti vlastní kontroly

  • Účinná sanitace – klíčová priorita bezpečné výroby pokrmů.
  • Návod na zpracování sanitačního řádu.
  • Výběr vhodných prostředků pro čištění a dezinfekci.
  • Jednoduché a rychlé metody vlastní kontroly.

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).

 

Lektor: Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting

Kde a kdy se s námi můžete setkat 

Datum konání Město Adresa konání Mapa
03.10.2017 Pardubice ABC klub, Štolbova 2665 mapa
04.10.2017 Liberec Dům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613 mapa
05.10.2017 Ústí nad Labem Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517 mapa
11.10.2017 České Budějovice Clarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14 mapa
12.10.2017 Praha 9 Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 mapa
13.10.2017 Plzeň angelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6 mapa
17.10.2017 Zlín Baťův institut, 14. a 15. budova továrního areálu, Vavrečkova 7040 mapa
18.10.2017 Brno Hotel AVANTI , Střední 61 mapa
19.10.2017 Jihlava DKO s.r.o., Tolstého 2 mapa
23.10.2017 Praha 9 Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 mapa
24.10.2017 Hradec Králové Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 mapa
25.10.2017 Ostrava-Hrabůvka Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 mapa
26.10.2017 Olomouc BEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1 mapa

Účastnický poplatek

Krajská konference hromadného stravování: bezplatná účast
1 x seminář / osoba / den:   550 Kč
2 x semináře / osoba / den: 900 Kč

Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!

 

Podrobnosti – rezervace

  • Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
  • Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí, obdrží studijní materiály.
  • Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  • Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
  • Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  • Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
  • V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:30 hod. na 731 331 095 nebo na info@jidelny.cz.

Těšíme se na setkání s Vámi.

Tisk   |   E-mail Hodnocení článku: 
Diskuse k článku:
Nikdo zatím článek nekomentoval. Buďte první!
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi