Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Pozvánka na nové Krajské konference

22.8.202246760Redakce Jídelny.cz
V září a říjnu vás přivítáme na zcela nových Krajských konferencích hromadného stravování. Co bude jiné? Jaký program jsme pro vás nachystali? V následujícím článku se dozvíte vše potřebné. Aktualizováno: POZOR - změna programu!

Kombinování polévek s hlavními jídly

29.9.20221240Alena Strosserová
Vhodná kombinace polévek a hlavních jídel není žádná velká věda. Pro sestavení vyváženého oběda existují určitá doporučení. Jaká to jsou? Co dalšího zajistit pro přípravu nejen vyváženého, ale také výživného, pestrého a chutného oběda?

Několik zajímavostí ze světa aktuálních cen ve školních jídelnách

26.9.20222830Pavel Ludvík
Jaké rozdíly mezi cenami různých věkových kategorií jídelny mají? Mají velké jídelny nižší stravné než malé? A kolik jídelen v září zdražilo? Odpovědi najdete v dnešním článku, který vychází z výsledků srpnového cenového průzkumu.

Donáška stravy a Krabičkové desatero

22.9.20223942Alena Strosserová
Požadují po vás někteří rodiče, že svému dítěti chtějí kvůli dietě připravovat vlastní stravu? Při donášce stravy do jídelny je třeba si ohlídat několik důležitých věcí. Dobré je řídit se určitými prověřenými zásadami, které jsme nazvali Krabičkové desatero. Inspirujte se jím.

Časté dotazy k bezlepkové dietě (2)

19.9.20222170Jana Broulíková
Ve druhém díle článku o bezlepkové dietě se zaměříme na otázky z praxe. Kdo určí, zda splňujeme kritéria oddělené výroby? Jaký má význam oddělení pracovních úseků a speciální nádobí? Na následujících řádcích najdete odpovědi na tyto a mnohé další praktické dotazy.

Slavíme 20 let: Podívejte se na video

15.9.20221420Redakce Jídelny.cz
Období 2002 – 2022. Tolik let už je za námi. Jídelny.cz letos slaví 20. výročí své existence. A takový milník si zaslouží trochu dojatého vzpomínání, praktického bilancování i vzletných nápadů a přání. Vše jsme shrnuli do videa, o které se s vámi nyní chceme podělit.

Jaké jsou ceny ve školním stravování 2022?

12.9.20225790Pavel Ludvík
Mnoho jídelen od září zdražilo stravu a další o tom uvažují. Přitom se zajímají, jaké ceny mají jinde. Chcete je znát? Na toto téma jsme před začátkem školního roku provedli internetový průzkum. Seznamte se s jeho výsledky a porovnejte, jaké ceny jsou ve vaší jídelně.

Máme zdražit? Jen žádnou paniku.

8.9.20225356Pavel Ludvík
Zvýšili jste od 1. září stravné? Na základě čeho? Podle rozboru hospodaření s financemi, nebo proto, že ostatní zdražují také? Seznamte s důvody, která zdražení ospravedlňují, i s radami z jídelen, jak ho oddálit uvážlivými nákupy potravin, záměnami surovin v recepturách a úspornými jídelníčky.

Nové platy ve školních jídelnách zřizovaných obcemi, kraji a státem

6.9.202210702Michaela Divišová
Od září narostly platy pracovníků ŠJ zřizovaných obcemi, kraji a státem o 10 %. Kolik přesně to je v jednotlivých tarifech? Podívejte se na konkrétní částky. Aktualizováno 9.9.

Časté dotazy k bezlepkové dietě (1)

5.9.20222760Jana Broulíková
Bezlepková dieta získala v současnosti až punc módního směru. Kdy se jedná skutečně o zdravotní opatření pro nemocné? Jsou pro ně nebezpečná stopová množství lepku? Vyplatí se dodržování bezlepkové diety i zdravým lidem? Neškodí jim? Přečtěte si odpovědi na tyto i další otázky.


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi