Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Nové trendy v moderním vaření 2022

4.1.202231500Redakce Jídelny.cz
Chcete načerpat inspiraci a ochutnat exkluzivní jídla? Nenechte si ujít novou inspiraci pro stravovací provozy a přihlaste se na další ročník Nových trendů v moderním vaření. Akce je určena pro vedoucí pracovníky a hlavní kuchaře nejen školních kuchyní. Aktualizováno 21. ledna: Přidána akce 15.3. v Chebu.

Rozumět výživovým údajům se vyplatí

24.1.20221760Jana Petrová
Pro pocit z dobře odvedené práce jistě chcete vašim dětským strávníkům nabízet nejen vhodné, ale i vysoce hodnotné potraviny. Dobrým pomocníkem pro výběr kvalitních surovin do školní jídelny jsou výživové údaje na obalech potravin. Proč jsou tak důležité? A jak se v těch složitých tabulkách správně orientovat?

Vnitřní předpisy pro školní jídelnu (2. díl)

17.1.20225950Halka Žaludová
V předchozím díle jsme se věnovali vnitřním předpisům nejprve obecně, dále pak konkrétněji v oblasti organizační společně s BOZP a PO. Nyní se blíže podíváme na předpisy týkající se pracovněprávních vztahů, ekonomické a hygienické oblasti a nakonec na ty, které se zabývají agendou stravování.

Změny práva v roce 2022 a školní jídelny

13.1.20229640Pavel Ludvík
Změny v zadávání veřejných zakázek poutaly na podzim 2021 mimořádnou pozornost školních jídelen. Rovněž zmínky o valorizaci platů – bude, či nebude? O tom všem a také o stanoviscích MŠMT nebo o aktuálních covidových pravidlech pro školní stravování se dočtete v dnešním článku.

Vnitřní předpisy pro školní jídelnu (1. díl)

10.1.202212971Halka Žaludová
K čemu slouží vnitřní předpisy? Které z nich školní jídelna ke své činnosti potřebuje? Přinášíme vám ucelený přehled směrnic, které by měla ŠJ mít. V prvním ze dvou dílů tohoto přehledu se dočtete, jaké dokumenty jsou potřeba z hlediska organizačního a v oblasti BOZP a PO.

Cesta k Vánocům

20.12.20211821Pavel Ludvík
Chcete vědět, proč si dřívější generace Vánoc tolik užívaly, zatímco nám to tolik nejde? K Vánocům vede dlouhá cesta a té naši předkové dokázali využít. Dokázali se na ní zastavit, získaný čas pak darovat ostatním a přeměnit ho v činy. Zkusme to letos také, pořád máme ještě čas.

Nastupujete nově na pozici vedoucí školní jídelny? Pomůžeme Vám!

13.12.20214520Jitka Fejtková Procházková
Nastupující vedoucí seznámíme se vším, co nesmí opomenout při převzetí jídelny a co budou potřebovat v prvních měsících ve funkci. Provedeme je bezpečně možnými nástrahami provozu.

5 novinek na portálu Jídelny.cz

6.12.20219300Michaela Divišová
I za stávající situace děláme, co můžeme, abychom dále zlepšovali náš portál pro vás, naše čtenáře a zákazníky. Postupně jsme pro vás připravili několik novinek, které jsme již zveřejnili nebo budeme průběžně zveřejňovat. Jaké to jsou? Podívejte se na přehled 5 nejzásadnějších novinek na Jídelny.cz.

Odpovědi z Krajských konferencí

29.11.20218190Pavel Ludvík
Na podzimních Krajských konferencích byl velký zájem o blok dotazů a odpovědí. Řada z nich se týkala situací v době covidu. Přinášíme vám rozhovor na toto téma, který vám přiblíží nejčastější otázky, problémy a jejich řešení. Věříme, že vám budou k užitku i v této době, po vyhlášení nouzového stavu.

Jak na kvalitní vývary ve školní jídelně

22.11.202110230Anna Packová
Připravujete si vlastní vývary z kvalitních surovin, nebo používáte kupované? Také jste slyšeli, že polévky z kupovaných výrobků jsou příliš slané? Seznamte se s praktickými radami, jak si školní jídelna může sama připravit kvalitní vývar, k čemu ho použít a vyzkoušejte recept od odborníků na slovo vzatých.


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi