Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Pozvánka na krajské konference

26.9.201943560Redakce Jídelny.cz
Slyšíte to ťuk, ťuk, ťuk? To již podzim klepe na dveře. Nebo snad podzimní krajské konference? Přesvědčte se na vlastní oči, ať Vám nic neunikne! Ani barvami hrající babí léto, ani informacemi nabité krajské konference, na které Vás tímto vřele zveme. Už 1022 lidí do toho jde s námi.

Nový receptář rybích pokrmů pro školní jídelny – další cesta, jak na ryby

25.9.20197511Redakce Jídelny.cz
Patří rybí pokrmy ve vaší jídelně mezi neoblíbené? Nevíte, jak je strávníkům nabídnout nebo nemáte dostatek vhodných receptur? Máme pro vás novinku. Seznamte se s nově vydaným receptářem rybích pokrmů pro školní jídelny.

Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí (3)

16.10.2019890Jana Spáčilová
Také po vás rodiče malých strávníků častěji vyžadují stravu bez mléka? Může to být i důsledkem mýtů, které se o této potravině neustále šíří v médiích. Závěr seriálu článků o mléku a mléčných výrobcích ty nejčastější z nich vysvětluje. Seznamte se s nimi a vybavte se důvěryhodnými argumenty pro diskusi s rodiči.

Morava šmakuje

14.10.20193020Kateřina Slabíková
Znáte kontrabáš, víte, co jsou to měchury či báleše? Že ne? Jde o regionální pokrmy moravské kuchyně... Více se ale dozvíte v následujícím článku, kde vám vedoucí školní kuchyně z Valašských Klobouků prozradí, jak svoje strávníky po celý rok seznamovali s moravskými krajovými specialitami.

Je v jídelníčku místo pro masové polévky?

9.10.20194741Alexandra Košťálová
K bezmasému pokrmu bezmasá polévka, to jistě slýcháte ve školním stravování často. Stejně tak, že by měly na jídelním lístku převažovat polévky zeleninové a luštěninovou je ideální zařadit každý týden. Co ale oblíbené masové polévky, mohou se vůbec dávat?

Výběrový jídelníček v praxi školních jídelen

7.10.20195380Pavel Ludvík
Jak sestavovat výběrový jídelníček? K pečené rybě dát rybí ragú, nebo vepřový řízek? K hrachové kaši dát čočku na kyselo, hovězí s rajskou? Pravidla pro výběrové jídelníčky jsou daná, ale zajímala nás skutečnost. Seznamte se s příklady z praxe školních jídelen.

Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí (2)

2.10.20192000Jana Spáčilová
Význam mléka a mléčných výrobků pro rostoucí organismus dětí je, i přes mnohé spekulace, neoddiskutovatelný. Další článek s touto problematikou odpovídá na časté dotazy týkající se nejen příjmu těchto potravin v dětském věku, ale také jejich zařazování do spotřebního koše.

Budou vyšší platy – 1500 Kč navíc

30.9.20198840Redakce Jídelny.cz
Už o tom víte? Vládní koalice se dohodla na zvýšení platů všech zaměstnanců veřejné sféry o 1500 Kč! Týkat se to bude i pracovníků ve školních jídelnách, jejichž platy jsou v současné době velmi nízké, a navýšení proto bude opravdu výrazné. Jsou to další sliby, nebo se personál školních jídelen konečně dočká?

Funkční sanitační plán je základ

23.9.20196600Helena Schmiedová
Máte ve vašem stravovacím provozu správně nastavený sanitační plán? Nejen pro velké, ale i pro malé školní jídelny je to v současné době nutnost. Přečtěte si zkušenosti paní vedoucí z Uherského Brodu, kde vhodné nastavení pomohlo při úklidu celé provozovny a navíc celý úklid zjednodušilo, zrychlilo a zefektivnilo.

Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí (1)

18.9.20193620Jana Spáčilová
Mléko není mezi dětskými strávníky právě oblíbené, v jejich výživě však má výsostné postavení. Dokážete svým strávníkům zdůvodnit, proč je konzumace mléka a mléčných výrobků tak podstatná? A věděli jste, že mléko ovlivňuje dokonce i naši náladu a kvalitu spánku?


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi