Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Pozvánka na online školení

07.09.202327660Redakce Jídelny.cz
Srdečně vás zveme na nadcházející online školení. Program se bude soustředit na mnoho témat ze světa školního stravování. Součástí školení budou i online workshopy plné inspirace a novinek a rozhovor s ředitelem školy, který současně zastával několik měsíců i pozici vedoucího školní jídelny.

Elektrický kompostér v praxi – jaký je?

02.10.2023770Pavel Ludvík
Také nevíte, co s odpadem z jídelny, jak ho zlikvidovat? Hledáte někoho, kdo by ho odebíral? Zdají se vám poplatky za likvidaci odbornou firmou vysoké? Nebo zkoušíte drtič odpadů? Seznamte se s praktickými zkušenostmi s provozem elektrického kompostéru.

Nová vedoucí jídelny a zaběhnutý kolektiv – jak na to

27.09.20232580Janka Kuricová
Jste novou vedoucí školní jídelny, ve které pracuje dlouholetý kolektiv kuchařek? Přemýšlíte, jak se jim přiblížit, jak se pro ně stát dobrou šéfovou? Přečtěte si rady a tipy od zkušené vedoucí ŠJ.

Jak na prodej nevydaných obědů

25.09.20234182Pavel Ludvík
Také vám po skončení výdeje zbydou obědy? Vadí vám, že jste je uvařili zbytečně a ještě musíte platit za jejich likvidaci? Jedním z řešení je prodat je. V řadě jídelen to tak funguje, na mnoha místech se ale prodeje bojí. A co vy? Nemáte v tom jasno? Přečtěte si, co získáte a na co si dát pozor.

Hrozí desítkám tisíc kuchařek propuštění?

20.09.202315116Redakce Jídelny.cz
Určitě se vás dotkly návrhy na rozsáhlé propuštění pracovníků školních jídelen. To opět novináři zveličují informace, nebo jsou tyto zprávy míněny vážně? Kdy má k propouštění dojít? Pátrali jsme za vás a zjistili jsme, jak to ve skutečnosti je. Seznamte se s tím, co se aktuálně chystá.

Vedení skladových karet a spotřební koš

18.09.20235531Pavel Ludvík
Paní Eliška začala vést malou školní jídelnu. Patří do velké skupiny vedoucích, které tuto práci nikdy nedělaly. V evidenci skladových karet ji některé věci velmi překvapily, zejména ty, které se týkaly spotřebního koše. Víte které? Máte podobné zkušenosti jako ona a hledáte pro ně vysvětlení?

Školní stravování – kde je pravda?

14.09.20236706Karel Krenk
Četli jste na konci srpna články kritizující školní jídelny? Rozčilily vás nesmysly, které v nich byly uvedeny? Musíte je nyní vysvětlovat rodičům? Přečtěte si návod, jak na tyto nepravdy a zavádějící informace reagovat a jak posuzovat některé návrhy na změny ve školním stravování. Šiřte tento návod dál.

Otázky a odpovědi pro nové vedoucí

11.09.20236552Pavel Ludvík
Zajímá vás, zda může kuchařka nosit náušnice, nebo kolik je největší možný zůstatek finanční bilance? Připravili jsme pro vás článek, který přináší odpovědi na nejběžnější dotazy nově nastupujících vedoucích, vybrané z diskusí a redakční pošty. Podívejte se na to, co zajímá vaše kolegyně nejvíce.

Jak správně normovat obědy

04.09.202310152Monika Křtěnská
Normujete? Je to pro vás noční můra, nebo je to každodenní rutina? Jaký je správný postup, aby se jídlo dostalo na všechny strávníky a aby vám nezůstaly hory zbytků? Seznamte se s tím, jak normuje zkušená vedoucí, a projděte si normování krok za krokem na konkrétním příkladu ze školní jídelny.

Co rodiče nevědí o školním stravování

31.08.20239503Pavel Ludvík
Rodiče si na školní stravování svých dětí stále stěžují a mají na něj navíc nové a nové požadavky. Již v roce 2011 jsme připravili návod pro školní jídelny, jak rodičům pravidla školního stravování vysvětlovat. Je o něj stále velký zájem, a proto vám ho nyní přinášíme v aktualizovaném znění.


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi