Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Pozvánka na online konferenci hromadného stravování – červen 2020

19.5.20209040Redakce Jídelny.cz
Přednášky nabité informacemi, profesionální přístup lektorů a mnoho dalších zajímavostí, tak to bude online konference hromadného stravování, na kterou Vás srdečně zveme.

Kosti při vaření školních obědů

27.5.20203001Pavel Ludvík
Často se diskutuje, zda se kosti ve školní jídelně mohou nebo nemohou používat. Důvod? Zvláštní rizika a nebezpečí. Kde kosti skladovat, když na ně není zvláštní lednička? Jak je správně zpracovávat? Víte, jak je správně po uvaření jídla zlikvidovat? Odbornice na hygienu vám v rozhovoru poradí, jak na to.

Zajímavosti na stránkách jídelen

25.5.20204210Pavel Ludvík
Koronaviru již bylo dosti, změňme téma. Ceny obědů, telefonní číslo nebo vnitřní řád jsou dnes samozřejmou součástí internetových stránek každé jídelny. Některé ale kromě toho nabízejí i zcela jedinečné a jinde nevídané informace, tipy, rady a postupy. Které to jsou? Chcete se jimi inspirovat?

Může se koronavirus přenášet potravinami?

14.5.20206420Jana Petrová
Ochrana sebe a svých strávníků před rizikem nákazy koronaviru, to je nyní úkol číslo jedna ve školních jídelnách. Ve spojitosti se stravováním se nabízí otázka, zda se virus může přenášet potravinami. Přečtěte si vyjádření odborníků k této problematice, zbavte se nejistoty a buďte v obraze.

Online konzultace k zahájení provozu ŠJ

11.5.20208180Redakce Jídelny.cz
Nezdají se vám dost srozumitelné návody, jak v této době dodržovat hygienu? Chcete vědět, jak řešit konkrétní situace ve vaší jídelně? Co si můžete dovolit při příjmu potravin, u výdeje obědů nebo při stolování v jídelně? Využijte online konzultace s odborníkem, kde se můžete ptát a dostat jasné odpovědi.

ASPOS vydal doporučení k hygieně pro ŠJ

7.5.202019572Redakce Jídelny.cz
MŠMT sice zveřejnilo manuál hygienických pokynů, ale stále panuje mnoho nejasností, jak zajistit hygienický provoz školních jídelen po znovuotevření škol. Asociace společného stravování zveřejnila podrobnější doporučení týkající se pravidel hygieny určené přímo školním jídelnám. Více informací zjistíte v článku.

Soutěž o nejlepší kuchařku a kuchaře roku 2020 ve společném stravování bude!

4.5.20201480Zdeněk Hladík
Nenechte se odradit aktuální situací, soutěž Nejlepší kuchař/kuchařka ve společném stravování bude! Rozptylte se vymýšlením soutěžního receptu a pospěšte s přihláškou. Uzávěrka korespondenčního kola již klepe na dveře.

Online semináře pokračují

2.5.20203540Redakce Jídelny.cz
První online semináře již proběhly. Přinášíme vám další termíny těchto akcí. Spotřební koš, zkušenosti s podáváním ryb a luštěnin, HACCP a kalkulace cen jídel – to jsou témata, která na vás nyní čekají. Využijte mimořádné příležitosti pro získání nových informací a zúčastněte se živého vysílání s odborníkem.

Jak v pohodě přežít čas karantény

27.4.20206550Lenka Rašticová, Radana Večeřová
Aktuální situace je plná zákazů, život je značně omezený, nevíme, co bude dál. Nejistota zůstává: není jasné, kdy budou školní jídelny otevřeny, jak se bude vařit a vydávat strava. Jak ustát toto období a přitom zůstat v psychické pohodě? Seznamte se s několika recepty, jak na to.

Vtipy o době koronavirové

20.4.20207131Redakce Jídelny.cz
Už vás to doma nebaví? Smějete se rádi? A znáte nejnovější vtipy o současné epidemii? Seznamte se s hitparádou nejnovějších vtipů o koronaviru, karanténě, domácí výrobě pomůcek a doučování dětí. S koronavirem nemůžete bojovat jinak než humorem.


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi