Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Praktický kurz vaření pro školní jídelny

10.5.20194690Redakce Jídelny.cz
Neváhejte a přihlaste se na nový kurz Praktického vaření pro školní jídelny. Kurzem Vás provede tým zkušených kuchařů. Získáte inspiraci, rozšíříte si svoje kuchařské dovednosti a navíc si užijete příjemné prostředí a skvělou atmosféru v kolektivu kolegů z oboru gastronomie.

Zbývá poslední měsíc!

9.5.20191270Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Již jen pouhý měsíc Vám zbývá na přihlášení se do kulinární soutěže Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování. Soutěže, jejíž mediální tváří je oblíbená herečka Markéta Hrubešová. Přestaňte váhat a pošlete přihlášku, ukažte všem, že umíte vařit moderně, zdravě a s chutí.

Praktické semináře šité na míru vedoucím školních jídelen

22.5.201900Asociace ASPOS
Srdečně vás zveme na Praktické semináře šité na míru vedoucím školních jídelen. Každý účastník se dozví to, co potřebuje a hlavně si nabyté vědomosti ihned vyzkouší na místě. Čtete dále a dozvíte se více.

Jak vhodně zacházet s masem (1)

20.5.20191790Lucie Janotová
Maso pozitivní na salmonely, prošlé maso ve školní jídelně a podobné negativní zprávy slýcháme z médií stále častěji. Jak se v provoze školní jídelny vyvarovat možným potížím s touto rizikovou potravinou a chránit svoje strávníky? Pouze důsledným dodržováním určitých pravidel při manipulaci. Znáte tato pravidla?

Kalkulace cen jídel v příkladech

15.5.20194463Vladimír Bureš
Lámete si hlavu s kalkulací cen jídel pro cizí strávníky? Pak přesně pro vás je určen následující článek, který nejenom připomene základní pojmy v této problematice, ale hlavně na praktických příkladech ukáže, jak při kalkulaci ceny správně postupovat.

Omezení lepku – je vhodné pro každého?

13.5.20192040Jana Spáčilová
Třetí květnový víkend si každoročně připomínáme Mezinárodní den celiakie neboli nesnášenlivosti lepku. Následující článek však téma lepku probírá zcela z jiného úhlu pohledu, a to z hlediska jeho omezení u zdravých jedinců. Lepek se totiž stal populárním nepřítelem a terčem mnoha mýtů. Kde však leží pravda?

Co rodiče nevědí o školním stravování

2.5.201914914Pavel Ludvík
Stížnosti rodičů na školní obědy jsou stále častější, rodiče strávníků mají navíc na školní stravování svých ratolestí nové a nové požadavky. Již před lety jsme připravili návod na pomoc školním jídelnám, o který je pořád velký zájem, a proto vám ho nyní přinášíme v aktualizovaném znění.

Čtyřchodová večeře ve školní jídelně

29.4.20192872Jana Šedinová
Jak více prezentovat školní jídelnu veřejnosti? Co třeba zkusit večeři pro rodiče malých strávníků. Ve školní jídelně Cerhenice se úkolu zhostili na výbornou a podávali dokonce čtyřchodové menu. Dokázali, že se za svoje pokrmy nemusí vůbec stydět a umí držet krok s moderní gastronomií.

Pepitky – hit letošního jara

25.4.20197090Redakce Jídelny.cz
Stále se vám nedaří plnit spotřební koš luštěnin? Strávníci luštěniny odmítají a vás mrzí pohled na výborné pokrmy, které končí v odpadu? Nezoufejte a zkuste to s pepitkami, potravinovou novinkou letošního jara. Že nevíte o co se jedná? Nevadí, přečtěte si následující článek a budete vědět více.

Jste nová vedoucí školní jídelny?

23.4.20193770Redakce Jídelny.cz
Nastupujete nově na pozici vedoucí školní jídelny a potřebujete se dozvědět souhrn nejvýznamnějších informací, které budete pro řízení jídelny potřebovat? Pak právě pro vás je určen kurz, který v červnu a v srpnu pořádáme.


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi