Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz

15 let informací pro hromadné stravování

Zveme vás na školení pro kuchařky a kuchaře Nové trendy 2018

2.1.201858720Redakce Jídelny.cz
Srdečně vás zveme na další ročník školení Nové trendy v moderním vaření 2018, které vám přinese praktické ukázky nových jídel a receptů. Jeho součástí je i kurz Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře.

Jak na změny ve stravování (1)

19.2.20181171Pavel Ludvík
Ve školní jídelně v Jičíně se změn ve stravování nebojí. Nechte se inspirovat zkušenostmi paní vedoucí, která se školnímu stravování věnuje již řadu let. Dozvíte se, jak komunikuje se strávníky středoškoláky, jak zařazuje do jídelníčku bezmasé pokrmy a také pár rad, jak s takovými změnami ve stravování vůbec začít.

Proběhla první školení Nové trendy v moderním vaření v Brně a Praze

15.2.20182220Pavel Ludvík
Na začátku února proběhly úvodní dny cyklu Nové trendy v moderním vaření představující každý rok jídelnám nové pokrmy. Letošní školení přineslo i velmi odvážná jídla, třeba zvěřinu či sladké pokrmy. Seznamte se s průběhem akce.

Průmyslově zpracované potraviny – jaká jsou pozitiva a negativa

12.2.20182100Jana Dostálová
Všichni znáte věčné diskuse, zda používat průmyslově zpracované potraviny. Mohou se školní jídelny bez nich obejít? Jaké výhody má průmyslové zpracování potravin? A mohou mít tyto potraviny nějaká negativa, máme se jich obávat?

Inspirujte se, jak neplýtvat potravinami

8.2.20184809Zdenka Macháčková
Rádi byste své strávníky upozornili na téma plýtvání nebo objevili možnosti, jak zamezit zbytečnému vzniku potravinového odpadu v kuchyni, a nevíte přesně jak na to?

Dny španělské kuchyně odstartovaly

5.2.20183061Pavel Ludvík
V prvních měsících roku 2018 probíhají v řadě míst Dny španělské kuchyně, které představují tradiční španělské recepty. Někde mají tuto akci již za sebou. Na čem si tam strávníci mohli pochutnat a jaké byly jejich reakce? Jaké zkušenosti získaly kuchařky při přípravě neobvyklých pokrmů?

Jak na dluhy na stravném ve školní jídelně

1.2.20187091Alena Strosserová
Některé školní jídelny si stěžují na dluhy na stravném. Reagují na ně tím, že strávníkovi nevydají jídlo. Mají na to právo? Seznamte se s tím, jak postupovat při vymáhání dluhů a jak jim předcházet.

HACCP není jen zkratka

29.1.20185890Lucie Janotová
HACCP – zkratka, za kterou se ukrývá celý systém kritických bodů, se v praxi používá již přes 13 let. Mnohdy je však jeho smysl nesprávně pochopen. Příspěvek připomíná základní cíle systému HACCP, který, pokud je správně nastaven a dodržován, zajišťuje bezpečnost připravovaných pokrmů.

Velké věci v malé jídelně (2)

24.1.20188778Pavel Ludvík
V další části rozhovoru si přečtete jak motivovat malé strávníky a seznámíte se se zkušenostmi pracovnic jídelny z Petrohradu z finále soutěže o Nejlepší školní oběd. Dozvíte se také, jak to dělají, když jedna ze dvou kuchařek onemocní a co je drží u práce ve školní jídelně.

Velké věci v malé jídelně (1)

22.1.20188105Pavel Ludvík
Ve školní jídelně v Petrohradu opravdu umějí vařit – to jídelna dokázala vítězstvím v soutěži o Nejlepší školní oběd. Jak se staví ke zdravým jídlům, jaké má zkušenosti s nabídkou potravin, které nejsou u dětí populární, kde hledá nové recepty? To vše se dočtete v dnešním rozhovoru.


Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi