Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Přiměřeně sladit dovoleno, ale čím?

6.7.20201020Alexandra Košťálová
Neustále se hovoří o používání různých druhů potravin ke slazení – třtinový cukr, rafinovaný cukr, rozmanité sirupy, melasa nebo ovoce. Čím sladíte nápoje a pokrmy vy? Jaký způsob je dle vás nejzdravější? A co když je všechno úplně jinak? Na podstatné otázky o slazení vám odpoví tento článek.

Mimořádně zveřejňujeme videozáznam z první online konference

1.7.20203230Redakce Jídelny.cz
Nemohli jste se online konference zúčastnit? Nyní máte jedinečnou příležitost. V následujícím článku máte k dispozici nejen záznam konference, ale i materiály ke stažení, které shrnují podstatná fakta z přednášek, a další zajímavé bonusy.

Vyhráváme boj s rybími jídly

29.6.20202300Pavel Ludvík
Zařadit rybí pokrm do jídelníčku znamená pro mnoho vedoucích předem prohranou bitvu. Ale ne všude. Někde vědí, jak v ní zvítězit. Víte, jak se dá úspěšně nabídnout ryba, i když se vaří jen jedno jídlo? Víte, jak to dělají ve větších jídelnách, že si čtvrtina nebo třetina dětí sama přihlásí rybí dvojku?

Finanční bilance na konci roku

24.6.20205440Pavel Ludvík
Konec školního roku se kvapem blíží a s ním se množí i dotazy týkající se finanční bilance. Také řešíte, zda a jak vyčerpat finanční normativ? Zda je nutné finanční bilanci na konci roku vynulovat? Tak přesně pro vás je určen následující článek, kde se dozvíte vše podstatné.

Když nestačí dovolená na pokrytí pracovních dní, kdy jídelna nevaří

22.6.20206030Karel Krenk
Také vás o jarních či letních prázdninách nutí k vybírání neplaceného volna?Jak je možné vyřešit situace, když dovolená nestačí na pokrytí pracovních dní, kdy je školní jídelna zavřená a nevaří se? Vše podstatné se dozvíte v dnešním článku.

Jak řešit neočekávané škody v jídelně?

17.6.20204391Halka Žaludová
V provozu každé školní jídelny občas dochází ke škodám. Nemusí jít však pouze o znehodnocení potravin, čehož jsme byli svědky letos na jaře. Může se jednat i o poškození hmotného majetku. Přečtěte si dnešní článek a dozvíte se, jak se co nejlépe vypořádat s nenadálou situací.

Známe finalisty kulinární soutěže Nejlepší kuchař/kuchařka roku 2020!

15.6.20204130Redakce Jídelny.cz
Kdo se probojoval do finále soutěže Nejlepší kuchař/kuchařka roku 2020? Výsledky korespondenčního kola již známe. Možná je to právě vaše jídelna, která se zúčastní soutěžního klání v Praze. V článku vám prozradíme postupující.

Vstup na online konferenci 18. června 2020

10.6.202016720Redakce Jídelny.cz
Online konference portálu Jídelny.cz proběhne přes odkaz na internetovou stránku, formou živého vysílání přednášek. Připojte se k nám 18. června v 8:15 hodin a nepropásněte naši první online konferenci hromadného stravování.

Jak motivovat zaměstnance k práci

8.6.20205340Jiří Vlček
Víte, jak motivovat své zaměstnance k práci a vyšším výkonům? Jak to udělat, aby každý dělal to, co má? Aby plnil své úkoly svědomitě a včas? Vše podstatné se dozvíte v našem článku. Ten vám ukáže několik významných zásad, které mají na motivaci zaměstnanců zásadní, avšak často podceňovaný vliv.

Spotřební koš je zjednodušený nástroj a nemůže poskytnout přesné výsledky

3.6.20205692Pavel Ludvík
Informaci, že koeficienty určitých potravin ve spotřebním koši neodpovídají skutečnosti, považují některé jídelny za skandální. Jde o lacinou senzaci, nebo je v pozadí jen snaha zachovat určitou jednoduchost výpočtu?


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi