Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Plnění spotřebního koše v praxi

18.1.20214951Anna Packová
Plníte dostatečně spotřební koš? I pokud si odpovíte ano, nemusí to znamenat, že máte vše v naprostém pořádku. V praxi se stává, že některé suroviny jsou zařazeny nesprávně a výsledky významně zkreslují. Následující článek vás seznámí s nejčastějšími prohřešky při zařazování surovin do spotřebního koše.

Využijme čas, který jsme dostali

11.1.20213610Pavel Ludvík
Jak naplnit čas, který nám koronavirus dal? Mnohé jídelny potvrzují, že z důvodu omezeného provozu mají nyní času více. A vědí, jak s ním naložit: dělají pořádek v recepturách, v inventáři, čistí, uklízejí, promýšlejí své postupy do budoucna, upravují vnitřní řády, nebo školí zaměstnance. Jak jste na tom vy?

Jak na dětskou nimravku

4.1.20214170Radana Večeřová
Nešťourej se v tom a jez! Možná vás tato věta také občas napadne při pohledu na strávníky rýpající se ve vámi uvařeném jídle. Nezoufejte a přečtěte si náš článek. Dozvíte se několik zajímavých a hravých nápadů, jak zaujmout děti, které nechtějí jíst. Sepsala je pro vás školní psycholožka a zároveň maminka dvou dětí.

O Vánocích, které nechtěly být

16.12.20203684Pavel Ludvík
Vánoce se pomalu blíží. Letos budou jiné, než jsme zvyklí, ale to neznamená, že budou horší. Záleží jen na nás samotných, jaké si je uděláme. Rozhodně bychom měli jejich čas využít, na chvilku se zastavit a zamyslet se, kam vlastně směřujeme.

Vhodnou komunikací lze získat mnohé

14.12.20205801Blanka Pekařová
Když vedoucí nemá komunikační schopnosti, pak pro svůj kolektiv nemůže nic získat. Takový je názor zkušené vedoucí školní jídelny, nyní již na odpočinku. Přečtěte si, jak se dívá na vyjednávání s druhými a co díky němu za svého působení v jídelně získala.

Jak na hygienu rukou – mýty a skutečnosti

7.12.20205870Pavel Ludvík
Kuchařky ze školení vědí, že si mají často a důkladně mýt ruce. Dnes se dozvídají, že co nejčastěji, pak je ještě dezinfikovat, pracovat v rukavicích a objevují se už i požadavky na dezinfekci ochranných pracovních pomůcek. Je to ale skutečně potřeba? Co na to odborníci na hygienu rukou?

Mastné kyseliny v boji proti covidu

30.11.20203670Jana Petrová
Prevencí proti covidu je i správná výživa. Patří do ní mimo jiné omega-3 mastné kyseliny. Dostávají je vaši strávníci v potřebném množství? Seznamte se se vším podstatným o těchto mastných kyselinách a také s tím, proč je v současné době tak důležité konzumovat jejich zdroje. Nevíte, které to jsou? Čtěte dále.

Jednání s ředitelem – být dobře připraven

23.11.20206910Pavel Ludvík
Vedoucí jídelny potřebovala do kuchyně nové vybavení. Mnohokrát byla za ředitelem a vždy se vrátila s nepořízenou. Nebylo v jejím jednání něco špatně? Seznamte se s několika konkrétními příklady, které ukazují, jak se na jednání s ředitelem dobře připravit.

Vstup na online konferenci hromadného stravování 24. listopadu 2020

20.11.20209310Redakce Jídelny.cz
Připojte se k nám 24. listopadu v 7:50 hodin a nepropásněte naši online konferenci hromadného stravování. Máte se na co těšit! Přednášky nabité důležitými informacemi i poznatky z praxe proběhnou formou živého vysílání.

Máme to na talíři

16.11.202013587Zdenka Macháčková
Jaký je stav současného školního stravování a existují nějaké návrhy na jeho modernizaci? Problematikou se podrobně zabýval Státní zdravotní ústav v dokumentu Máme to na talíři a není nám to jedno. V tomto článku, který pro vás sepsala kolegyně ze školní jídelny, se stručně seznámíte s tím nejpodstatnějším.


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi