Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Nebojte se médií. Koušou. Ale jen málo.

28.11.20221350Pavel Ludvík
Podívej, to je vaše paní kuchařka, která vám vaří ty dobré obědy. Takto hovořila maminka se synem v jedné samoobsluze. A jak k tomu přišlo, že se o kuchařce tak uznale vyjadřovala? Přečetla si o ní v místním zpravodaji. Co vaše jídelna? Objevila se už také v médiích?

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (2)

24.11.202273030Lucie Janotová, Jiří Plzák
Druhý díl článku o HACCP se zabývá analýzou nebezpečí, přináší přehled častých pochybení, kterých se stravovací provozy v této oblasti dopouštějí, a seznámí vás i s praktickými poznatky ke stanovení kritických bodů.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (1)

21.11.2022142580Lucie Janotová, Jiří Plzák
Téma HACCP je stále velmi aktuální, často se ptáte na nejrůznější záležitosti s ním spojené. V tomto třídílném článku se zabýváme možnostmi, jak jej vylepšit, uspořádat účelněji, příp. zjednodušit. Ukážeme si přitom i příklady z praxe.

Doúčtování ceny neodhlášeného oběda v době nemoci

16.11.20224820Pavel Ludvík
Jak se to má s účtováním stravného, když je strávník nemocný a obědy si neodhlásí? Doúčtovat obědy – ano, či ne? Přečtěte si aktuální shrnutí k této záležitosti.

Odlišnosti stravování dětí a zaměstnanců

14.11.20227020Zdenka Macháčková
Do jídelny se nahrnuly děti doprovázené učitelkami. Začíná výdej a všichni si odnáší svou porci ke stolům. Ač vše vypadá na první pohled stejně, mezi stravováním dětí a stravováním zaměstnanců existují určité rozdíly. Posviťme si na ně.

Bylinky ve školní jídelně aneb ochucování pokrmů nejen kořením

10.11.20223070Lucie Houfková
K dochucení jídla nám nemalou měrou mohou pomoci bylinky. Dodají mu nejen chuť, ale i aroma. Do jakých pokrmů se které z nich hodí a proč? Jak je správně využít?

Dotovaná, či nedotovaná cena při nemoci dítěte?

7.11.2022251519Pavel Ludvík
Vaříme jen pro naši školu, kalkulaci proto nepotřebujeme – řekla na školení vedoucí jedné jídelny. Omyl. Pro vypracování kalkulace a seznámení rodičů s celkovou výší nákladů na stravu existuje několik důvodů. Seznamte se s nimi.

Jak probíhala soutěž o nejlepší kuchařku?

3.11.20223020Kateřina Slabíková
5. ročník soutěže Nejlepší kuchař/kuchařka ve společném stravování zná své vítěze. Nás však zajímaly také jejich dojmy a zkušenosti. Oslovili jsme proto vítěze hned dvou soutěžních kategorií a přinášíme vám ohlédnutí za kulinářskou soutěží jejich očima.

Jak zvýšit množství prospěšných tuků ve školních obědech

31.10.20225440Olga Marinčáková
Nedávné studie zabývající se nutričním složením školních obědů ukázaly, že zdraví prospěšné oleje a tuky v nich bývají zařazeny v nedostatečném množství. Po kterém oleji při možnosti volby sáhnout?

Kolotoč ve školní jídelně

27.10.20227510Zdenka Macháčková
Zpracováváte účetní uzávěrku. Do toho vyřizujete odhlášky. Jenže někdo zvoní – přijel řezník. Tu přijdou dva rodiče. Vtom začne neodbytně vyzvánět telefon… Práce vedoucí či ředitelky školní jídelny bývá skutečně adrenalinová. A co teprve, když k tomu všemu musíte řešit krizové a kalamitní situace.


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi