Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Podzimní Krajské konference hromadného stravování 2020 – Aktuální informace!

21.9.202031480Redakce Jídelny.cz
Vzhledem k aktuální situaci a častým dotazům, zda Krajské konference hromadného stravování podzim 2020 proběhnou, či nikoli, máme pro Vás důležité doplňující informace. Čtete dále, dozvíte se vše podstatné.

Co vás zajímá k opatřením proti koronaviru

23.9.20203780Lucie Janotová
Další dávka častých dotazů k tématu opatření proti koronaviru, které přicházejí ze školních jídelen. Odpovědi na ně pro vás zpracovala hygienická konzultantka. Dozvíte se například, jak správně umývat ovoce a zeleninu, přečtete si o průběžné dezinfekci a vhodné sanitaci v současné době.

Oplachujete nádobí horkou vodou?

21.9.20203972Pavel Ludvík
Také vás zarazilo, že nádobí máte při ručním mytí opláchnout vodou 85 stupňů horkou? Také máte z tohoto postupu obavy? Redakce portálu Jídelny.cz pátrala po důvodu takového požadavku a zjistila, že jde o omyl. Seznamte se s podrobnostmi.

Časté dotazy k opatřením proti koronaviru

16.9.202010731Lucie Janotová
Připadá vám současná situace s opatřeními proti koronaviru ve školním stravování značně nejasná? V následujícím článku hygienická konzultantka Ing. Lucie Janotová, Ph.D. sepsala odpovědi na nejčastější dotazy, které ze školních jídelen přicházejí.

Opatření proti koronaviru v praxi jídelen

14.9.20207730Pavel Ludvík
Zajímá vás, jaká konkrétní protikoronavirová opatření platí v jiných školních jídelnách? Seznamte se s první částí výsledků našeho průzkumu, který přináší zkušenosti z těch školních jídelen, kde riziko nákazy bylo již na začátku září významně vyšší než jinde.

Platy na Krajských konferencích – zúčastníte se?

11.9.20205230Pavel Ludvík
Výrazným tématem nadcházejících Krajských konferencí budou platy personálu školních jídelen. Proč je důležité znát dobře pravidla, jak se stanovují, o tom hovoříme v dnešním rozhovoru s lektorkou přednášek pojednávajících o platech.

Nedostatek tuků ve školních obědech

9.9.20204331Zlata Kapounová
V poslední době se hodně diskutuje o množství tuků ve školních obědech. Mají jich děti nadbytek nebo nedostatek? Jak se v tom vůbec vyznat? V článku se seznámíte s tím, proč jsou tuky pro děti tak důležité, jaké konkrétně máte vybírat a v neposlední řadě poskytne tipy, jak tuky vhodně zařadit do jídelníčku dětí.

Nový receptář vyvážených bezmasých menu pro školní stravování

7.9.202012500Redakce Jídelny.cz
Rádi byste překvapili své strávníky novými a neokoukanými bezmasými pokrmy? Chcete se navíc naučit, jak sestavovat vyvážená a hodnotná obědová menu? Přesně pro vás je určen nově vydaný receptář 100 vyvážených bezmasých menu.

Teploty pokrmů a potravin

2.9.20208673Jana Petrová
Září je tady a s ním i nový školní rok. Jaképak nám asi přinese teploty, užijeme si letos babího léta? Když už se bavíme o venkovních teplotách, pojďme si lehce připomenout i teploty, které dle dotazů v diskuzích často trápí zaměstnance stravovacích provozů. Dovolte nám lehké letní zopakování.

Známe vítěze kulinární soutěže Nejlepší kuchař/kuchařka 2020

31.8.20203780Redakce Jídelny.cz
Rok se s rokem sešel a my vám můžeme prozradit výsledky letošního ročníku prestižní kulinární soutěže Nejlepší kuchař/kuchařka ve společném stravování. Seznamte se s výherci kategorií určených především pro školní jídelny.


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi