Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Podzimní Krajské konference se ruší!

16.10.20202020Redakce Jídelny.cz
S ohledem na sílící epidemii koronaviru a přijatá vládní opatření jsme nuceni zrušit všechny podzimní Krajské konference hromadného stravování 2020, které pro školní jídelny každý rok připravujeme. Již nyní však pro vás připravujeme náhradu, přečtěte si článek a dozvíte se více.

Čím může více jídelen sdružených do jednoho subjektu inspirovat ostatní

19.10.20201990Pavel Ludvík
Vaříte pro 50 dětí? Nebo pro 800, ale pořád v jedné jídelně? Jsou však organizace, které sdružují 5, 10 i více provozoven. Podobné spojení má určité ekonomické výhody. Dokáže však takový kolos reagovat na skutečné potřeby strávníků?

Školní obědy po zavření škol

14.10.202016364Pavel Ludvík
Také nevíte, zda po zavření škol můžete dětem vařit? Vydávat jim obědy v jídelně, nebo do jídlonosičů? Co učitelé a cizí strávníci? Náhlé zavření škol přineslo spoustu problémů. Seznamte se s odpověďmi na všechny vaše otázky k tomuto tématu. Aktualizováno 16.10.2020 - stanovisko Ministerstva zdravotnictví.

Na co se ptáte k opatřením proti koronaviru

12.10.20209794Lucie Janotová
Třetí série dotazů trápící zaměstnance školních jídelen, které se týkají opatření proti koronaviru. Tentokrát se dozvíte odpovědi například k přejímce zboží, samoobslužnému výdeji, výdeji obědů cizím strávníkům či detaily ke stravování a pitnému režimu dětí v MŠ.

Nárok na dotované obědy v době covidu

7.10.202019121Pavel Ludvík
Současná doba, kdy společnost zápasí s nákazou covid-19, přináší nové a nové situace, které školní jídelny nikdy neřešily. Např. jak je to s nárokem na dotovaný školní oběd nebo na závodní stravování učitelů? Co dělat, když se školní jídelna ocitne v karanténě? Přečtěte si dnešní článek a buďte v obraze.

Jak se vyhnout chemické kontaminaci pokrmů ve stravovacím provoze

5.10.20202760Helena Schmiedová
Jistě chcete pro své strávníky připravovat pokrmy nejen chutné, ale i zdravé. Víte, jak postupovat, aby nedošlo k zatížení stravy zdraví škodlivými chemickými látkami, které pochází například z nevhodné sanitace? Vše se dozvíte v článku.

Jak si poradit s velikostí porcí pokrmů

30.9.20209802Anna Packová
Musím na jídelníčku školní jídelny uvádět velikost porce pokrmu? A pokud ano, jakým způsobem to mám udělat? Jak velká by měla být dostatečná porce? To jsou jen některé z otázek, které vás k tomuto tématu trápí. V následujícím článku jistě najdete potřebné odpovědi.

Co vás zajímá k opatřením proti koronaviru

23.9.202010350Lucie Janotová
Další dávka častých dotazů k tématu opatření proti koronaviru, které přicházejí ze školních jídelen. Odpovědi na ně pro vás zpracovala hygienická konzultantka. Dozvíte se například, jak správně umývat ovoce a zeleninu, přečtete si o průběžné dezinfekci a vhodné sanitaci v současné době.

Oplachujete nádobí horkou vodou?

21.9.20207482Pavel Ludvík
Také vás zarazilo, že nádobí máte při ručním mytí opláchnout vodou 85 stupňů horkou? Také máte z tohoto postupu obavy? Redakce portálu Jídelny.cz pátrala po důvodu takového požadavku a zjistila, že jde o omyl. Seznamte se s podrobnostmi.

Časté dotazy k opatřením proti koronaviru

16.9.202017881Lucie Janotová
Připadá vám současná situace s opatřeními proti koronaviru ve školním stravování značně nejasná? V následujícím článku hygienická konzultantka Ing. Lucie Janotová, Ph.D. sepsala odpovědi na nejčastější dotazy, které ze školních jídelen přicházejí.


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi