Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Praktický kurz vaření Nové trendy v moderním vaření

8.2.201925543Redakce Jídelny.cz
Srdečně vás zveme na další ročník školení Nové trendy v moderním vaření 2019, které vám přinese praktické ukázky neotřelých receptů i spoustu tipů do vašeho provozu. Součástí akce je též kurz Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře.

Soutěž Nejlepší kuchař roku 2019 startuje

4.2.20192250Asociace kuchařů a cukrářů ČR
2. ročník kulinářské soutěže "Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování" je konečně tady. Pochlubte se tím nejlepším co vaříte svým strávníkům a přihlašte se do soutěže. Ukažte světu, že umíte vařit zdravě a chutně.

Svačinky ve školní jídelně

13.2.20192190Zlata Kapounová
Myslíte si, že je svačina pro děti důležitá? Většina z nás si pravděpodobně odpoví, že ano, víte však proč? Jak by taková vhodná svačina pro děti měla vypadat a na co je nutné brát zřetel při její přípravě ve školní jídelně? Čtěte dál a dozvíte se víc.

Sama na sedmdesát obědů

11.2.20195760Pavel Ludvík
Představte si, že jste kuchařkou a zároveň vedoucí kuchyně v jedné malé školní jídelně. Připravujete svačiny, obědy, máte na starosti stravné, objednávky, veškerou administrativu, vytváříte jídelní lístek a ještě k tomu vydáváte stravu. Myslíte si, že to není možné zvládnout? Přečtěte si následující článek.

RemmersCrete – bezpečné podlahy na prvním místě

6.2.20191690Martin Mrštný
Dnes to vezmeme pěkně od podlahy. Jaké vlastnosti by měla mít ideální podlaha ve stravovacím provozu? Měla by být výborně čistitelná, maximálně odolná a také co nejvíce bezpečná pro pracovníky. Existuje vůbec taková?

Skladování potravin v chladu

30.1.20195030Lucie Janotová
Co znamená, že se má potravina skladovat v chladu? Víte, které potraviny spolu skladovat můžete a které naopak spolu v lednici být nesmí? A za jakých podmínek skladovat otevřené výrobky? Na tyto a mnoho dalších otázek najdete odpověď v následujícím článku.

Oběd pro rodiče v Holešově

28.1.20192930Pavel Ludvík
Obědy nebo večeře pro rodiče pořádají v řadě škol. Ve školní jídelně v Holešově si získal tradici sobotní oběd pro rodiče. K čemu taková akce je? Lze rodičům nabídnout i ryby nebo luštěniny? Jaké zkušenosti s obědem pro rodiče zde získali?

Školní oběd – výběr ze dvou pokrmů

23.1.20197793Jana Spáčilová
Na jedničku ryba na bylinkách s bramborem, na dvojku svíčková na smetaně s knedlíkem. Které jídlo si asi děti vyberou na oběd? Je to vhodná kombinace na výběr, co myslíte? Šlo by pokrmy poskládat lépe? Více v následujícím článku.

Kurz zdravých pomazánek a svačinek

21.1.20197721Kateřina Slabíková
Chcete dětem a rodičům přiblížit vaši školní jídelnu a nenapadá vás, jak to udělat? Zkuste to jako ve školní jídelně ZŠ Valašské Klobouky, kde pro děti uspořádali kurz zdravých pomazánek a svačin. Paní vedoucí nám prozradila nejen průběh celé akce, ale na závěr přidala i dva recepty pro inspiraci.

Desatero úspěšné školní jídelny

17.1.20196311Jana Spáčilová
Jak úspěšně motivovat děti ke správné výživě, to je oč tu běží. Základ výchovy ke zdravému životnímu stylu je položen v rodině, na tom se shodneme snad všichni. Přesto má školní jídelna obrovský potenciál, jak se na tomto dlouhodobém procesu podílet a být úspěšná. Tak vzhůru do toho.


Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi