Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz

Informační portál hromadného stravování

Vydáno #2 pro školní jídelny

31.3.20215150Redakce Jídelny.cz
První díl nového pořadu Vydáno pro školní jídelny máme úspěšně za sebou a již na vás nedočkavě čeká díl druhý. Jaká témata jsou pro vás připravena a kdy se na ně můžete těšit? Vše podstatné se dozvíte v tomto článku, tak neváhejte a začtěte se, ať vám nic důležitého neunikne.

Školní stravování od 12. dubna 2021

11.4.202156915Pavel Ludvík
Znovu byly otevřeny školy, ale na jasné pokyny pro školní jídelny se přitom zcela zapomíná. Prošli jsme si všechna mimořádná opatření, metodická doporučení a sporné věci konzultujeme s MŠMT. Seznamte se, co pro školní jídelny platí a co ne. Aktualizováno 13. 4. 2021 - stravování cizích strávníků.

Mezinárodní rok ovoce a zeleniny

6.4.20211060Zdenka Macháčková
Víte, že letošní rok byl vyhlášen Mezinárodním rokem ovoce a zeleniny? Jde o jedinečnou příležitost upozornit na důležitost ovoce a zeleniny v naší výživě. V článku se dozvíte nejen informace k tomuto významnému roku, najdete zde ale i mnoho námětů a inspirace, jak téma přiblížit svým strávníkům.

Kdo platí školní obědy?

22.3.20217240Pavel Ludvík
Vedoucím jídelen mluví do přípravy stravy nejen rodiče, ale také stát a zřizovatel. Mají na to právo? Jisté je, že všichni na oběd finančně přispívají, a tak chtějí do skladby jídelníčku zasahovat. Co vám tedy mohou určovat a co ne? Jak nakládat se státními a obecními dotacemi na stravu, co z nich můžete hradit?

Přehled krajských normativů 2021

11.3.202114660Redakce Jídelny.cz
Krajské úřady během března zveřejnily aktuální krajské normativy. Seznamte se s nimi. Pokud nevíte, jak s normativy pracovat, přečtěte si současně návod a zjistěte informace o úvazcích a platech ve školní jídelně. Pro zajímavost si můžete také vypočítat přidělené mzdové prostředky. Čtěte dál a buďte v obraze.

Nové trendy hromadného stravování 2021

8.3.20216400Redakce Jídelny.cz
Letošní rok za vámi v rámci akce Nové trendy hromadného stravování nemůžeme přijet. Dovolte nám tedy alespoň zprostředkovat pozdravy od realizačního týmu. Zdravice na vás čeká v článku. Stejně jako malý dárek v podobě nejlepších receptů z Nových trendů hromadného stravování.

Nový pořad – Vydáno #1 pro školní jídelny

24.2.202121900Redakce Jídelny.cz
Jak jsme nedávno slibovali, přicházíme s novým „pravidelným“ webovým pořadem pro školní jídelny. Chcete být u toho? Tak se nezapomeňte přihlásit a 11. března si pustit Vydáno #1 pro školní jídelny. A o čem nový pořad bude? Podívejte se na krátké video.

Čerstvá zelenina versus zmrazená zelenina, která je hodnotnější?

22.2.20217590Jana Petrová
Také můžete zmrazenou zeleninu v jídelně používat jen omezeně, nebo snad vůbec? I v dnešní době si mnoho lidí myslí, že ta zmrazená je podřadnější než čerstvá. Jde o velmi diskutabilní tvrzení, kterému se bude věnovat dnešní článek.

Mluvit, dosáhnout svého a získat spojence

15.2.20215940Pavel Ludvík
Vedoucí jedné jídelny mnoho let usilovala o salátový bar. Až se jí to povedlo. Jak? Vhodnou komunikací s ředitelem. Co se za touto větou ale skrývá? Seznamte se, jak některé vedoucí v minulosti úspěšně vyjednávaly a přes počáteční odpor protistrany dosáhly splnění svých požadavků.

Co vše je potřeba k přípravě svačin

8.2.2021107410Kateřina Slabíková
Možná jste již také řešili otázku, zda ve vaší jídelně začít připravovat svačiny, či nikoliv. Co vše je k přípravě svačin potřeba? Je nutné mít zvláštní sklad, lednici? A co například dokumentace HACCP? Čtěte dál. O svoje zkušenosti se s vámi podělí vedoucí ŠJ z Valašských Klobouk.


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi