Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse - nové příspěvky

Zobrazit příspěvky za posledních dní

Koření

16.7.2019 11:31 Manka
Koření - kuchařka fasuje vždy celá balení. Například 1 kilogram kmínu, 12 kg soli, 130 g majoránky atd. V kuchyni musí být označeno datem spotřeby. Při kontrole je třeba doložit, do kdy můžete koření používat. Může být ve vlastních dózách a u toho sešit, do kdy mohu např. přesypaný kmín spotřebovat. zobrazit celé téma

Koření

17.7.2019 8:35 ivka6
Koření by nemělo být v kuchyni uloženo na přímém světle, pokud vlastní dózy, tak tónované sklo, plast, s pevným uzávěrem, aby nevyprchalo aroma. Do výdejky značit jen skutečně spotřebované množství ten den, nebo poznačit na zadní stranu výdejky za které dny je odepisováno najednou (z důvodu nezvažitelného množství třeba v malé MŠ - špetka). Neodebírat rukou, ale čistou náběrkou (nerezovou, dřevěnou, skleněnou). To máme v provozním řádu kuchyně a v předcházení fyzikální a chemické kontaminace v HACCP. zobrazit celé téma
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi