Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse - nové příspěvky

Zobrazit příspěvky za posledních dní

Výdej pokrmů

17.11.2018 14:38 honzyk1
Prosím diskutující o názor na modelový příklad: jídelna uvaří jídlo, vydá jídlo do termonádob pracovníkům pečovatelské služby - jídlo má v této fázi předepsanou teplotu. Pečovatelská služba odjede do své budovy, kde vydává jídlo svým klientům, v této fázi hygiena provede měření teploty a zjistí nedostatek. Pečovatelská služba a jídelna jsou dva cizí subjekty, termonádoby i jejich skladování zajišťuje pečovatelská služba. Teplota jídla při výdeji v jídelně se pohybuje mezi 75 - 80°C. (vyhláška říká 60°C, HACCP 65°C) Může ještě jídelna nějak ovlivnit teplotu při výdeji klientům pečovatelské služby ? Měla by opatření k nápravě podniknout spíše jídelna (například vydávat jídlo při ještě vyšší teplotě) či spíše pečovatelská služba (lepší termonádoby, nahřáté nosiče, skladování nosičů ve vytápěné místnosti...) Díky za Vaše názory zobrazit celé téma

Výdej pokrmů

17.11.2018 19:02 majka1
Dobrý večer, pokud jste jídlo vyexpedovali se správnou teplotou, není chyba na vaší straně. zobrazit celé téma
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi