Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse - nové příspěvky

Zobrazit příspěvky za posledních dní

vzdělání vedoucí kuchařky

26.1.2022 16:18 zdenouš
Jsem vyučená před 43.roky,kdo si dobu za komančů pamatuje ví,jak těžké bylo dostat se na střední školu.Nápadů mám spoustu,jsem inovativní,vařím zdravě. Mám spoustu svých receptů,které jsem upravila podle možností jídelny.Bohužel ředitelce školy tyto věci nic neříkají.Práce vás musí bavit a je jedno kdo se kdy vyučil,lempl zůstane lemplem. zobrazit celé téma

Ubrousky v ŠJ

26.1.2022 16:53 ZuMi
Dobrý den, prosím je nějaký předpis, který nařizuje ubrousky pro děti ve školní jídelně? Je povinnost jídelny ubrousky zajistit? Děkuji zobrazit celé téma

Ubrousky v ŠJ

27.1.2022 9:52 Ifa
Dobrý den, já to měla opačně. Od té doby, co jsem nastoupila na post vedoucí, mi ubrousky v jídelně pro strávníky chyběly. Prváčci si prostě potřebují tu pusu po jídle utřít a nejen prváčci. Někdy se hodí na utření plochy - tác, stůl, židle - je to rychlé řešení (dříve musel strávník do okýnka požádat kuchařku o hadr - který opravdu nikdo při jídle nechce chytat do rukou...). Ale uklízečkám se to nelíbilo, že by musely vynášet koš navíc. No a až doba covidová mi do jídelny "přinesla" zásobník na zz-ručníky a teď si to především vychovatelky pochvalují. Jinak tedy zásobník koupila škola - všechny učebny musely mít tyto jednorázové ručníky - u nás do této doby byly látkové a ručníky plním já - tedy jdou z rozpočtu kuchyně. Ale není to finančně zátěž navíc. zobrazit celé téma

Ubrousky v ŠJ

27.1.2022 10:15 ZuMi
Moc děkuji za odpověď. A nevíte, jestli je to vyloženě povinnost mít v jídelně ubrousky? Ve smyslu, jestli to nařizuje nějaký předpis, vyhláška, zákon? Řešíme teď momentálně spory s rodiči kvůli ubrouskem. zobrazit celé téma

zamražování polotovarů

27.1.2022 11:41 majka1
chtěla bych se zeptat na jednu věc, která nám vrtá hlavou po shlédnutí posledního vydání pořadu Vydáno pro školní jídelny. V současném provozu plném nenadálých změn často zůstává maso nebo zelenina, protože jsou děti odhlášeny. Máme v HACCP zapracováno zmrazení polotovaru, takže v tom mám jasno. Jen pořád nechápu proč máme vakuově balené maso v záruce zpracovat na polotovar ihned po tom, co mi zbyde. Již tak se mi zdá, že díky všem těm zbývajícím surovinám jsme nuceni vařit častěji nudličky, kostičky či sekaná masa. Děkuji za odpověď, případně prosím o zkušenosti z vašich provozů. zobrazit celé téma

Ubrousky v ŠJ

27.1.2022 12:13 Ifa
O takovém nařízení nevím, netuším, ale myslím, že spíše není. zobrazit celé téma
také jsem viděla video, paní to vysvětlovala - jde o důvod ne mikrobiální ale právní - my nemůžeme vydávat výrobek nějak balený od výrobce za náš polotovar - aby to byl náš polotovar - tedy věc, kterou budeme v budoucnu dál používat - musíme ho my nějak opracovat. Vždyť nemusíte dělat nudličky nebo kostičky, já to beru tak, že maso opracujeme - obereme případně šlachy či přebytečný tuk, nasáčkujeme, zvážíme, popíšeme = připravený polotovar. A nikdy s tím kontrola neměla potíž. zobrazit celé téma

Archivace dokumentů

27.1.2022 13:02 Lucie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho musí vedoucí jídelny skladovat dokumentaci: docházky, přihlášky ke stravování, spotřební koše, příjemky, výdejky, uzávěrky. Jsem v MŠ 3.rokem a je tu spousta plných krabic ještě po bývalé paní vedoucí. Ráda bych tu měla jen to, co opravdu potřebuji.Děkuji zobrazit celé téma

Archivace dokumentů

27.1.2022 13:30 Radkaa
Když si dáte na těchto stránkách do vyhledávače - skartační řád školní jídelny, tak vám vyjede tento odkaz: https://www.jidelny.cz/show.aspx?id=447 Je sice staršího data, ale změny určitě žádné nebyly. zobrazit celé téma

zamražování polotovarů

27.1.2022 13:34 Radkaa
V HACCP máme uvedeno, že zamrazujeme váhu do 0,5 kg (jsme MŠ), můžete i víc. Datum zpracování - do 1 měsíce. Na sáček napíšeme váhu, datum zamrazení a druh masa. Zabalíme a uložíme do mrazáku. zobrazit celé téma

Ryby

27.1.2022 15:02 Lenik62
Ahoj všem. Poradí mi někdo jaké rybí filety ( porce cca 100g ) vařit pro děti ? Takové, aby se nerozpadly po tepelné úpravě a drželi krásně tvar. Mám na mysli úpravu jen třeba na másle nebo na kmíně. Případně dodavatele ( značku, výrobce a pod. ), který má kvalitní ryby. Děkuji. Hezký den. zobrazit celé téma

Ryby

27.1.2022 15:29 zdenouš
Dělala jsem rybu Hoki,na másle a smaženou.Musím říct,že mražené ryby vůbec neobaluji jelikož obsahují tolik vody,že to vypadá jako by plavaly v moři,zkrátka hrůza.Tentokrát jsem udělala vyjímku a ryba byla velmi dobrá,krásně se usmažila. Musíte si ale připravit víc peněz. zobrazit celé téma
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi