Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse - reagovat na příspěvek k tématu Hmotnost porci masa


ivka67:1104.11.2023
Gramáž masa by měla vycházet z druhu používaného masa, technologické úpravy, jiná gramáž je u masa s kostí, jiná u mletého masa a v neposlední řadě také vycházet z výživových dávek, které jsou součástí vyhlášky o školním stravování. Vždy je tam i nějaké rozpětí MŠ 50-60g, do 10 let 60-70 g, 11 až 14 let 70-80 g, nad 15 let 80-90 g bez kosti, čistá svalovina. Drůbež z kostí navyšujeme o 20-30 g na kost. nyní je trend snížit spotřebu masa a částečně nahradit rostlinnou bílkovinou nebo i vejce, jako plnohodnotným zdrojem bílkovin .Záleží také na tom, zda se jedná o pokrm polomasity, tam je zase gramáž o 20 g na porci nižší. Přehled norování by měl být součástí informací pro strávníky na přístupném místě.
Jméno/přezdívka:
E-mail:
Text příspěvku:
 
 
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi