Diskuse - reagovat na příspěvek k tématu potraviny povolené ve školním stravování
Miroslav14:1020.11.2012
Dobrý den,
také já jsem dlouhá léta pracoval jako vedoucí školní jídelny a z toho co se v některých jídelnách děje, mi je smutno. Víte, moje nástupkyně mi dnes hořekuje nad tím, že nevychází s penězi, že je všechno složité....Stačí se podívat do jejího skladu a jste doma. Plný sklad prášků. Proboha proč? To už neumí naše kuchařky vařit. Vždyť uvaříte-li jídlo bez použití podobných věcí, dětem to chutná daleko víc. Nehledě k tomu, že "bez přidaného glutamanu" neznamená "bez glutamanu". Takové výrobky tu asi nabízí jen značka Wiberg. Podívejte se na složení a zjistíte, že kuchyně které to dětem podávají jim předkládají celou škálu karcinogenů jako jsou protispékavé látky apod. Proč jsme jedničkou v rakovině tlustého střeva ? Kvůli bůčku ? Ani náhodou, ten jsme jedli odjakživa - právě kvůli podobným chemikáliím. Prášky nemají být základem pokrmů, ale jen drobnou součástí na dochucení. Vývar je nejlepší z kostí, které můžete kupovat jak libo.