Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Diskuse na téma Náplň práce

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětbarbora036:12 16.1.2010
Dobrý den,dohaduji se s kuchařkou o náplni práce.
vedoucí šk.jídelny:
-sestavuje jídelníček
-má hm.odpovědnost za sklad
-vydává potraviny kuchařce
-přejímka zboží,uložení na sklad
-sestavuje objednávky
V náplni mám (a ještě další věci)tyto body,ale z jiných škol vím,že se to liší.Moje kolegyně nesestavuje jídelníčky,nezaskladňuje zboží,nevydává potraviny(dělají kuchařky),hm.odpovědnost má u ní i jedna kuchařka.Jak je to u Vás?Mám pocit,že vše nepatří do mé náplně.Jak se podílíte vzájemně na sestavování jídelníčku?Jelikož kuchařka u nás má v náplni...spolupracuje s ved.ŠJ při sestavování jídelníčku.
odpovědětJanaj7:34 16.1.2010
Asi to záleží na podmínkách provozu,struktůře u nás to funguje tak, že jsem já jako vedoucí a mám jen jednu kuchařku myslím si ,že má svoji práce dost, tak nebudu po ni vyžadovat sestavování jídelníčku,nebo zaskladňování atd.přestože má spoustu práce, vždy ochotně ve všem pomůže i na jídelníčku se samozřejmě domlouváme.Jinak se ale pracuje když jsou na provozu jen dvě, než když je jich tam deset, v tom případě je tam zřejmě nějaká hlavní paní kuchařka, která toto všechno může s vedoucí nebo dokonce za vedoucí vykonávat.Jak píšete v náplni je, že se kuchařka podílí, ale myslím si, že opravdu provoz si nastaví každý podle svých možností,nemusím být pes a brát vážně vše co je psáno.Pokud máte paní kuchařku nevytíženou,pak jsou vaše požadavky na místě.Pěkný den.
odpovědětbarbora037:45 16.1.2010
Děkuji za odpověď,máme cca 110 dětí a personál,1 kuchařka-plný úvazek,2 pomocné kuchařky-obě po cca 5,5 hod.Já ved.-6,0 hod.,netvrdím,že je nevytížená,ale já mám práce také dost.Dále ještě vedu účet Mš,fa,školné,kulturní akce...
odpovědětJanaj11:30 16.1.2010
Tak to máte docela faj, to my na ten stejný počet dětí, kuchařka celý úvazek a já 4 hod. pomocná a 4 vedoucí.
odpovědětivulé15:22 16.1.2010
Jo barboro03 to se máte mooc fain. Já mám 150 obědů, kuchařka na 8 hodin, pomocná 4 hodiny, já 4 na vedoucí a 4na pomocnou. Jo není to všude stejné.Jinak dělám vše co Vy, banku, účet, faktury....
odpovědětkate12:33 16.1.2010
Co jste podepsala v pracovní smlouvě, to by jste měla dělat.
Také by jste měla mít stanovenu naplň práce vedoucí školní jídelny.Samozřejmě z praxe vím, že vše je na dohodě s ostatními zaměstnanci.Co se týče jídelníčku, kuchařka jak píšete pouze spolupracuje, takže v konečné fázi odpovědnost za něj nesete vy, protože u vás je to hlavní náplň a podepsaná jste pod ním vy.Jak říkám, vše je na domluvě.U nás to zatím funguje a navzájem si vypomáháme.
odpovědětBarbora0312:13 21.1.2010
Prosím ,může mi někdo poradit,na základě jakých tabulek se propočítává počet pracovníků(počet prac.hodin) ve školní kuchyni.Děkuji.
odpovědětAlena II.13:44 21.1.2010
Podle krajských normativů.Podívejte se na archiv článků, str. 12 .-z 27.2.2009.
odpovědětkubulka18:43 11.1.2018
Dobrý den,prosím o radu.Máme vedoucí školní jídelny ,která je již 2 roky v důchodu a stále pracuje.Když by již chtěla ukončit pracovní poměr,mohla by její funkci převzít kuchařka bez maturity ale s patnáctiletou praxí v kuchyni?Děkuji za odpověď.
odpovědětMarky9:15 12.1.2018
Dobrý den, ano, může. Ale bude jistě zařazena do jiné platové třídy a stupně podle vzdělání než stávající vedoucí, která tu maturita třeba má.
odpovědětmarcik1111:33 12.1.2018
Toť otázka. V rámci objektivity může/musí (nevím přesně, jak je to dle platného zákona) organizace vypsat výběrové řízení a paní kuchařka se může také přihlásit.
odpovědětbarbora037:24 24.1.2010
Kolik máte personálu a na jaký úvazek ve vaší kuchyni MŠ?
-počet dětí:110
-počet zaměstnanců:15
-počet tříd:4
-počet výdejen:4

Děkuji.
odpovědětbarbora037:36 24.1.2010
Jak řešíte zástup(nemoc...) zaměstnance v kuchyni.Vaří a podílí se na práci v kuchyni vedoucí školní jídelny(kdy pak zpracujete administrativu 6,00-14,00 v kuchyni,14,00-20,00 administrativa..),nebo máte kontakt na nějakou brigádnici(důchodkyni).Jsem v této funkci krátce,a nemoc kuchařky je pro mne strašák.Děkuji.
odpovědětbibi7:45 24.2.2010
Za nemocnou kuchařku si beru pomoc "dohodu o provedení práce", Dmes zaměstnavatel za nemocnost moc neušetří, musím tedy do rozpočtu počítat s OPPP, kdyby náhodou.
SDneska je spousta maminek bez práce a rády si přivydělají...úvazek je dle púotřeby.
odpovědětilka6:46 25.1.2010
když předpokládáme že nemoc nebude dlouhá,chodím vařit já ,vedoucí stravování,při delší nemoci máme naštěstí důchodkyni co už v kuchyni pracovala,můžu vám říct že toho mám ale nad hlavu,sice jsme malá školka,ale dělám ještě školnickou práci
odpovědětlucie22:37 25.1.2010
jsem vedoucí kuchařka v mateřské škole,počet dětí je 145 a k tomu 10 pedagogů,3 uklízečky,já 1 kuchařka a 1 pomocná kuchařka a vedoucí školní jídelny na 4 hodiny na 4 hodiny ekonomka.Moje pracovní nápln obsahuje .:tvoření jídelníčku,objednávky,psaní výdejky,fasování zboží ze skladu,přejímka zboží,normování,vařenía rozdělení práce kuchařce a pom.síle,které se starají o svačinky,mytí nádobí,úklid,výdej jídla na 5třídách a příprava příloh k hlavnímu chodu.Mám 6plat.třídu,osobní žádné,příplatek za vedoucí žádný,odměna zřídka-vánoce.Pracovní doba od 6.30 - 14.30 Marodit,nepřipadá v úvahu!
odpovědětmagdalena6:14 26.1.2010
Lucie a co potom dělá Vaše vedoucí ŠJ ?
odpovědětvedoucí8:19 26.1.2010
Myslím si, že náplň vedoucí kuchařky je naprosto v pořádku. Vedoucí dělá stravné, skladovou evidenci, přijímá faktury, píše jídelníčky, atd..
odpovědětmagdalena9:59 26.1.2010
No také dělám vedoucí na 4 hodiny, ale mám v náplni práce daleko více věcí než jaké zbývají na tu paní vedoucí od Lucie. JÍdelníčky, objednávky, fasování, stravné faktury, styk s bankou atd..Jedná se o celkem malý provz 140 obědů a k tomu tam mají ekonomku tak asi vedoucí nemá co do činění s bankou, faktury....Jídelníček jí udělá vedoucí kuchařka, ta i nafasuje to se potom chodí do práce. Když si vemete, že některé vedoucí musí oblítat dvě i tři školky. To je trochu rozdíl.
odpovědětkate8:49 26.1.2010
Asi byh se zeptala stejně.
odpovědětLucie14:21 26.1.2010
mohu vám říct,že opravdu mám co dělat.Naše pani vedoucí se věnuje hlavně administrativě stravné,faktury,účetnictví,prostě počítač a papírování...ona je vedena jak vedoucí ,tak i ekonomka příprava výplat a chod školky,chodí do banky a spořitelny,připravuje stále nějaké podklady a kdoví co ještě.Ale v kuchyni nepomáhá.
odpovědětmagdalena16:33 26.1.2010
Lucie, píšete výše, že je vedoucí na 4 hodiny a ekonomka také na 4 hodiny. Je to jedna osoba. Ale pokud dělá vedoucí na 4 hodiny tak si má splnit své pracovní úkoly jako vedoucí a pak dělat ekonomku. V kuchyni Vám pomáhat nemusí, ale objednávky, jídelníčky, výdej zboží ze skladu by měla být její náplň. Ale tak jako je to ve všech tématech na tomto portále, jednotnost neexistuje vůbec nikde. A také i finanční ohodnocení se různí.
odpovědětViki15:46 17.2.2010
pracuji v mateřské škole jako vedoucí ŠJ na 6 hodin a hospodářka na 2 hodiny. Jsme internátní škola, vaříme večeře i snídaně. Ráda bych se věnovala více naší kuchyni ,co se týče inovace a zlepšování, ale jak píšete v kuchyni se moc nepromítnu. Mimo celé agendy jídelny( stravné, sklad,,objednávky,příjemky, výdejky, jídelníčky,faktury, pokladna, čistící prostředky,opravy,) mám na starost i faktury a pokladnu MŠ, pokladní deník, kroužky, úplatu,SRPŠ,pojistné, banka, upomínky a musím být vždy po ruce pro paní ředitelku.Někdy bych to raději vyměnila za práci třeba uklízečky a měla čistou hlavu.A co se týče zastoupení ,má práce se zavře do šuplíku a čeká tu vždy na mě.
odpovědětanca18:11 17.2.2010
Dobrý den, chci se zeptat kdo Vám brání vyměnit Vaši velmi náročnou pozici za práci uklízečky? Hlava by určitě byla čistší, ale i peněženka a záda by možná bolela trochu víc.
odpovědětViki9:49 18.2.2010
Nepíši to proto, že bych si stěžovala, spíš osvětlila, že pokud máte spoustu jiné práce, která neustále přibývá ,toho času na kuchyň moc nezbývá. A nevím jak u Vás, ale tady jsem skoro platově na stejné výší jako školnice ( uklízečka )
odpovědětilka6:47 27.1.2010
jsem také vedoucí stravování a vše opravdu záleží na domluvě,chodím do kuchyně pomáhat když vydím že toho kuchařky mají hodně,jinak vše jídelníček,objednávky,placení faktur,vybírání stravného a banka atd.,už jsem ale také slyšela že když mám ten program nepotřebuji takový úvazek,na 80 obědů 3hod.,ono to ale přece není jenom to naházet do počítače a hotovo,říká to hlavně paní kuchařka která má před důchodem a počítači vůbec nerozumí
odpovědětanajka20:45 29.1.2010
moje pani vedouci nas v kuchyni honi a sama pul smeny v kancelari s prominutim prokeca nebo si hraje v pocitaci aby rano sama nafasovala ze skladu ji ani nenepadne prijate zbozi tahame aukladame ve skladu take my kdyz je vpraci dele treba pri prodeji obedu tak si za to vybira nahradni volno a pritom na to nema narok nebot ma priplatek za vedeni chtelo by to jen trochu spravedlnosti prosim omluvte me psani umim spis varit nez psat na pocitaci
odpovědětkate23:46 29.1.2010
Ať Vám paní vedoucí ukáže náplň své práce, to je písemný dokument, který určitě musí mít založený, nebožť ho určitě podepisovala.Na druhou stránku co máte v popisu práce vy?
Pokud tam není zmínka o všech těch věcech, které tu vypisujete, pak je jenom na Vás , že jí toto tolerujete.Já také pobírám příplatek za vedení, nic méně pokud mám nějaký přesčas, také si ho vybírám formou náhradního volna, myslím , že tyto dvě věci spolu vůbec nesouvisí.
odpověděteastra9:38 31.1.2010
Samozřejmě, jídelníček MUSÍ sestavovat hlavně vedoucí šj,neboť ta zodpovídá za spotřební koš!
Jak by k potřebným údajům pro výpočet přišla kuchařka? Počítala by ho? podle čeho?pustile byste ji k PC?Dala byste jí výdejky?
odpovědětrenča14:13 1.2.2010
Jak může vedoucí školní jídelny mít přesčasy?a odkud je bere? Za práci navíc přece pobírá příplatky za vedení, tak tohle nechápu.Mám 580 strávníků ,ale nikdy jsem si nesměla vybrat žádné náhradní volno,je to v rámci mé práce.
odpovědětanajka14:36 1.2.2010
proc tohle vsechno v nejake vyhlasce neni ustanoveno pro vsechny stejne zmizelo by to vecne dohadovani
odpovědět 6:49 2.2.2010
Protože nežijem v komunismu
odpovědětBianca11:15 2.2.2010
Vážená/ý/ neznámá/ý/, v komunismu opravdu nežijeme, proto je potřeba dodržovat zákony kapitalismu. Co třeba zákon
143/1992 Sb. část druhá, paragraf 10 odstavec 2, který říká, že vedoucí pracovník pobírající příplatek za vedení má přesčasové hodiny do výše 150 hodin ročně již zohledněny přímo v platu. Nárok na náhradní volno má pouze tehdy, pokud by přesčasovou práci konal v noci, nebo o svátcích a ve dnech pracovního klidu.
odpovědětkate15:00 2.2.2010
A jak se to prosím počítá, pokud mám úvazek0,2?Protože představa tolika hodin a teprve potom mít právo na volno, je tedy hrozná.Děkuji za informaci, tento paragraf tedy opravdu neznám, jak vidno dělám něco špatně.
odpovědětAleš jiný17:53 2.2.2010
Já nevím jestli něco jiného neděláte špatně, ale ohledně náhradního volna to děláte správně.
Dostala jste špatnou informaci, citovaný předpis se na Vás vůbec nevztahuje, tedy pokud nejste voják z povolání....
Pro Vás platí pouze zákoník práce a ten už nijak nerozlišuje zda někdo má či nemá příplatek za vedení ve vztahu k práci přesčas.
Tedy i ten kdo má příplatek za vedení má nárok za přesčas buď dostat zaplaceno, nebo náhradní volno !
Je to skutečně tak a platí to už od 1.1.2007.
odpovědětkate18:13 2.2.2010
Děkuji za uklidnění, jsem ze všech těch paragrafů trochu jelen.:-)
odpovědětmara17:41 1.2.2010
Dobrý den,jsem vedoucí kuchařka,vaříme 800 obědů.Moje práce je zároveň mým koníčkem.Tuto práci dělám 25 let.Píšu hlavně o sestavování jídelníčku.Jídelníček si sestavuji sama a konzultuji s paní vedoucí.Jelikož vím,co je to spotřební koš a umím si vše propočítat nemám s tím problém.S paní vedoucí si každý týden řekneme jak jsme na tom a podle toho přidáme,nebo ubereme,např.jogurt,mléko,atd.Zboží se snažíme paní vedoucí pomoci ukládat a zase p.vedoucí když jí požádám pomůže v kuchyni.Ono to ani jinak v našem provozu nejde.Je nás v kuchyních tak málo,že se bez vzájemné pomoci neobejdeme.Nápň práce jsme dělali s panem ředitelem společně,podle skutečnosti, z praxe.Vše je v lidech jak se chtějí domluvit.Jinak je dobré účastnit se různých školení,seminářů,konferencí škol.stravování.Berte sebou ved. kuchařky,budou mít větší přehled,dozvědí se jak to dělají jinde.Budou mít nové nápady a třeba vam to někdy ulehčí práci.Já sama jezdím s p.vedoucí každý rok do Pardubic.Přeji hodně úspěchů
odpovědětKája19:54 2.2.2010
Kdybych jela s vedoucí kuchařkou na tři dny mimo jídelnu v době provozu, tak mi tam zbudou už jen pomocné síly.
V malých provozech to nejde.
odpovědětinuska6:49 3.2.2010
paní maro smekám před váma a zrovna závidím vaší paní vedoucí jídelny že jste ochotna se s ní o všem radit a dokonce jezdit na různá školení,já mám paní kuchařku také s dlouhou praxí ale už jsem od ní několikrát slyšela když jsem jí chtěla říct jak se co nového dělá abych ji nepoučovala a o nějakém školení nemůže být ani řeč,ona přece všecko zná a nikdo ji nebude poučovat,přeji všem dobrou spolupráci
odpovědětjidelna8:45 3.2.2010
Z toho si nic nedělejte já mám zrovna takovou kuchařku,přeji hezký den
odpovědětved.14:23 3.2.2010
Pan Aleš má pravdu.Beru příplatky za vedení,mám přesčasové hodiny(akce,nemoc,volna kuchařek nebo v umývárně) jsme střední škola s nepřetržítým provozem,který musí šlapat.Chodím jim pomáhat i večer nebo akce i za ně ,když je nemoc.Hodiny si vybírám v létě.
odpovědětbarbora0315:52 3.2.2010
Paní Maro také smekám,vaše vedoucí má kliku na své podřízené,tak to se u nás nemúže stát.Mám 1 kuchařku štěknu a 2 pomocné kuchařky,a jedna znich ještě větší štěkna.Minulý týden nepřišla 1 pomocná kuchařka a to bylo zle.Chtěli,abych vařila,já nebudu vařit,pokud je v práci kuchařka,pomohu s výdejem s nádobím,což jsem dělala ...,ale v tomto případě vařit nebudu.Ty by se divili,kdyby dělali v restauraci,hned by je hlavní kuchař seřval a museli by se jinak otáčet,dělat směny,vůbec si neváží práce.Stále žijí v minulém režimu.Vyhodit je nemohu,mají smlouvu na neurčitou dobu.Pokud se vaří méně náročné jídlo(samé drbání a smích,jde to,ale pokud je něco časově složitějšího je zle.Už nevím jak na ně.Jsou to choleričky.
odpovědětValentýna16:57 3.2.2010
Vyměnit?
odpovědětmila8:07 23.2.2010
Paní Barboro03, na dálku si s Vámi podávám ruku. Jsem vedoucí na plný úvazek. Mám 1 hlavní a 1 pomocnou kuchařku a pom. sílu na nádobí při 240-250 obědech. Pomocná kuchařka je nevyučená ničím, ale chytrá jak rádio. Musím uznat, že si v kuchyni poradí celkem dobře, ale předpisy ji nezajímají. Je "psychopat" , kope kolem sebe a vyhodit ji nemohu, u ředitele nemám pořádné zastání. To je tragédie v kolektivu. Když bylo hodně práce a ještě nevařila, chodila jsem kuchařkám pomáhat. Co tady mám tuto osobu, nechodím. Bohužel nejde to, čekám, zda neodejde. Pročítám články, všude je něco, tak se alespoň můžeme svěřit a ulevit si.
odpovědětBožena8:57 23.2.2010
Nevím jak je to na jiných školách, ale u nás si naše vedení při přijímání nových zaměstnanců do kuchyně neuvědomuje, že tito budou pracovat s materiálem (dokonce potravinami), za které má odpovědnost vedoucí jídelny, která má zájem, aby bylo dobře a poctivě uvařeno za dodržení všech pravidel. Proto, zejména na pozicích pomocných kuchařek pracuje kdekdo.
odpověděteva 211:46 23.2.2010
ale i ten kde kdo - jak píšete - má svou náplń práce a tu musí dodržovat, šlapala bych jim na paty, až by se divily a nějaké kopání a vztekání/ natož řvaní a štěkání/bych jim tedy netolerovala.Je to šílené dělat za těchto podmínek,ale šílenější je v nich setrvávat. Udělala bych vše pro skončení pracovního poměru těchto lidí - neustálé kontroly, zápisy při porušení pracovní kázně, nedodržování pracovních přestávek.... myslím si, že je dost důvodů u těchto lidí práci ukončit... je to sice složitější a obtěžující, ale stačí 1 rozvázaný prac. poměr a ostatní se zklidní - vím z vlastní zkušenosti.... přeji pevné nervy
odpovědětbarbora0315:57 3.2.2010
Moje kamarádka,také ved.školní jídelny,dělá objednávky,ale jídelníček dělá kuchařka,zboží přejmají a zaskladňují kuchařky a pom.kuchařky,výdej potravin také kuchařky,a ještě si na ně stěžuje.S lidmi se základnim vzděláním jsou problémy.
odpovědětmagdalena16:04 3.2.2010
Nemyslím, že je to základním vzděláním. Takové zdůvodnění nemám ráda.
odpovědětkate17:44 3.2.2010
Souhlasím, nesvádějme to na vzdělání, bohužel je to vždy lidma a neochotou se odhodnout.Přece když chci tak se vždy dohodnu a jednou vypomůžu já a podruhé zase oni.Nejde bazírovat na detailech.
odpovědětbibi7:57 24.2.2010
Jak sleduji Vaše příspěvky, máte podobné zařízení jao já. Je s podivem, že i počet zaměstnanců v kuchyni. Asi máte dobrou hlavní kuchařku jako já, i moje dělá jídelníček, který ovšem dá k nahlédnutí a nedělají jí ani problém výdejky, ketré já pak přepíšu do PC. Co se týče přejímky potravin neni opět problém..dostanu dodák i s daty spotřeby :-)
Moje kuchařka má společnou hmotnou zodpovědnost. Tak to zde bylo zavedeno a funguje to i dnes. Jsme právním subjektem a tak nevidim problém se dohodnout. Přeji krásný den
odpovědětkrupka17:54 3.2.2010
Nejhorší pracovní nástroj je člověk.A pokud se nedohodne hlavní kuchařka se svou vedoucí,je to kalamita!Mám zkušenost s vedoucí která měla ekonomku.Chytrá paní,uměla to s čísly,ale né s lidmi.Teď je u nás paní v důchodu která je původně vyučená kuchařka a to je koncert ta spolupráce.Prostě místo vedoucí by měl VŽDY zastávat člověk vyučený v oboru aby věděl co obnáší praxe.Pak není problém.Ví co může chtít po svých podřízených a ví,že když je potřeba tak přijde na kuchyň pomoct aniž bychom ji žádali.To se pak chodí do práce v klidu a s dobrou náladou.A my zas na oplátku jdem bez řečí uložit zboží, apod.A náplň práce neřešíme.Pro nás je důležité aby bylo všechno vpořádku a hlavně spokojení malí strávníci.
odpovědětkopretina18:30 3.2.2010
Dobrý den.
Naprosto souhlasím s krupkou. Já jsem původně vyučená kuchařka, kuchyni rozumím ze všech stran a v kolektivu nám to klape. Zastoupit mohu kohokoliv a vypomohu ráda.
odpovědětinuška6:52 4.2.2010
já sice nejsem vyučená kuchařka,ale v naší školce pracuji 16 let a vedoucí jídelny dělám dva roky,vím že paní kuchařka se svou praxí toho o vaření ví hodně,ale někdy je prostě něco nového,vyhláška atd a o tom zase vím já a když je v kuchyni s tím chci seznámit je kolem toho spoutu řečí než to akceptují
odpovědětkrupka20:06 4.2.2010
Nařízení a předpisy je sice nutno respektovat,jenže ta paní která vaří má hlavně na starosti kvalitu jídla,hlídá čas ,hlavně v M.Š. kdy mají děti dostat svačinu,ovoce,maso je ze staré krávy a né a né se dovařit,je třeba udělat salát a zásobování se zeleninou nedorazilo... je toho hodně.A to nehovořím o úklidu apod.Tatéž paní je po skončení výdeje tak unavená,že už jsou jí nějaké vyhlášky ukradeny.Zato paní vedoucí udělá výdejku a studuje nové předpisy,brouzdá po internetu a té unavené paní kuchařce nařídí aby si nastudovala novou vyhlášku a tak není divu že narazí.
Na nás,kteří pracujeme hlavně rukama je třeba jít pomalu a důkladně v klidu nám všechno vysvětlit!
Nechci říct že vedoucí dělá jen tu výdejku,ale má na studování nových věcí větší klid. Když pak zvolí správný způsob jak všechno vysvětlit tak asi nebude problém.
odpovědětVedoucí9:50 5.2.2010
Milá krupko, tak vám poradím. Vezměte si předpisy domů, kde je můžete nastudovat pomalu, důkladně a v klidu. Dnes rovněž ti, kteří pracují "rukama", musí používat mozek a znát všechny potřebné předpisy, aby nezpůsobili strávníkům nějakou újmu. Přepis na papíře je k ničemu, je třeba, aby se podle něj řídil každý v příslušném provozu.
PS: Paní vedoucí má také asi těžko čas studovat předpisy v práci.
odpovědětKokinka7:16 5.2.2010
Přeji pěkný den,taky znám jednu takovou"paní vedoucí",která má velice zvláštní náplň práce.V kuchyni se otočí tak sotva půl hodiny denně,přestože má část úvazku jako pracovnice provozu-tj.být po ruce paní kuchařce a pomoct jí.Místo toho si vyřizuje nákupy,telefony,čte si rekĺamní letáky atd.A paní kuchařka neví,kam dřív skočit,protože je na vše sama.A když požádá o pomoc,tak je jí sděleno,že už nemá čas,protože vypršela doba,kdy má pomáhat v kuchyni.To jsou vztahy na pracovišti,co!!!!Odvolání nemá paní kuchařka nikde,protože vedení školy stojí při paní vedoucí.Co potom dělat???Tak vám všem kuchařkám přeji lepší vedoucí a pohodové vztahy na pracovišti.
odpovědětpetraverna17:17 12.2.2010
To máte ještě dobré,že tu svoji pani vedoucí aspon denně vidíte.My máme takovou,že se v práci ukáže dvakrát do týdne,místo čtyřech hodin,tak dvě hodinky.Všechny volna aprázdniny placené doma a v létě oba placené měsíce doma.Máte to také tak?
odpovědětpřispívejte do Blesku20:20 17.2.2010
Vás opravdu tento typ diskuse baví. Hodnota Vaší výše uvedné informace na tomto portálu je stejná jako hodnota informací v bulvárních plátcích. Slušní lidé je nečtou. Většina z nás na tento portál chodí ráda a neočekává stoku. Zkuste svými postřehy přispívat do bulváru, přidejte foto a možná, že si i přivyděláte, ale prosím neurážejte stále tuto kdysi i odbornou diskusi pavlačovými klepy.
Díky
odpovědětOLINA17:25 23.2.2010
Napište adresu provozovny, kde může takto vedoucí fungovat a dlouho ji tam mít nebude.
odpovědětilka8:17 5.2.2010
jsem vedoucí jídelny a také přeji hlavně dobrou a ještě lepší spolupráci,vím že si každý hájí to svoje,také vidím kolik mají paní kuchařky práce,každý den se ptám jestli potřebují pomoc,někdy se neptám a zrovna si stoupnu ke dřezu,při onemocnení jdu automaticky vařit,ale když máte kuchařku těsně před důchodem,která odmítá přijímat cokoli nového a to se snažím jim vše pěkně vysvětlit,o nějakém školení nemůže být ani řeč,je to těžké,příklad- máme docala dobré finanční možnosti,navrhla jsem že děti můžou mít každý den ovoce,zeleninu,nepřejte si slyšet co mi odpoví a když ovoce objednám aniž bych se s ní poradila,je ohen na třeše,jsem už asi pátá vedoucí,ale žádná s ní dlouho nevydrží
odpovědětKokinka16:13 5.2.2010
Se zaváděním novinek-tj.nových receptur,postupů,surovin atd.je u nás zase velký problém s paní vedoucí,která jede-jak říkáte podle starých kolejí-a nic s ní nehne.Věčné dohadování už nás taky nebaví.Jenže doba jde dopředu a taky školní stravování si žádá inovace.Vařit stále stejná a osvědčená jídla,jen aby se děti najedly,to taky není to pravé ořechové.Pokud se snažíme navrhnout alespoň jednou týdně nové jídlo,narazíme na odpor vedoucí,která stejně jídelníček upraví podle sebe.Víme,že musíme plnit tzv.spotřební koš,ale i tato nově navrhovaná jídla jsou z moderní kuchyně a obsahují dostatek ovoce,zeleniny,obilovin,luštěnin,ryb atd.Je to hrozně těžké,když se lidé na 1proscovišti neumí dohodnout.Pak se moc dobře nedělá.Děkuji a vše přeji pohodu,klid a pevné nervy.
odpovědětbarbora036:40 6.2.2010
Přesně jak jsem zde psala,tento týden byl personál milý a spolupracoval,vařilo se málo obědů(prázdniny),sedělo se,kafovalo se.Ale co bude příští týden,zase stres a hádky.
Paní ředitelka chce,abych na ně byla mnohem přísnější,musí mne poslouchat,bez jediného slova.Mám na ně křičet?jelikož oni jsou zvyklé,dělat si co chtějí.To by k ničemu nevedlo.Paní kuchařky mají jinou náplň a jiné zařazení,než vedoucí školní kuchyně.To si musí personál uvědomit.Mimo jiné musí kuchařka studovat i vyhlášky.Já si práci také nosím domů.Mimo jiné problém s personálem kuchyně má i p.ředitekla.Ale já jsem jejich přímá nadřízená.To je rozdíl.Vedoucí šk.jídelny se zde často střídají.Pokud si každý bude plnit své povinnosti,bude lépe,gen.ředitel také nedělá se šroubovákem na dílně zámečníka...Každý stres na pracovišti je nežádoucí,všem by se pracovalo lépe,kdyby to tak nebylo.Je mi to strašně líto.
odpovědětjanaj6:42 7.2.2010
Jak tak sleduji a čtu vaše příspěvky,je patrné ,že si funkci PANÍ VEDOUCÍ pěkně užíváte a dáváte to pěkně znát.Připadá mě to trochu středověk,na spodinu přísnost a karabáč nebo pohádku kde král Miroslav pravil na nikoho se nepovyšuj.Je to patrné z každého vašeho příspěvku,že chcete aby vám zde ostatní vedoucí přikyvovali,je mě špatně z vašeho výroku MUSÍ ,který tady používáte dost často.Pokud nedovede najít cestičku ke svým zaměstnancům,asi nejste tak dobrá a schopná ta PANÍ VEDOUCÍ a měla byste zvažovat o odchodu,protože na tom vašem pracovišti pěkné vztahy zrovna VY nevytvoříte a budete zde stále jen fňukat.
odpovědětkrupka9:50 6.2.2010
Pro VEDOUCÍ.Pokud se dívám v kolik hodin kdo píše do diskuse tak pokud je to kuchařka,píše odpoledne nebo večer,vedoucí si diskutují v pracovní době.To jen tak na okraj.Já bych moc uvítala kdyby probíhalo nějaké školení pro hlavní kuchařky jako to mají vedoucí.Ale to bohužel není.Kuchařce to totiž ředitel nezaplatí,kdo by vařil když je kuchařka mimo a ať si to ta ženská nastuduje doma.Já vařím 25let pro děti a ráda dělám nové věci,zkouším různé kombinace aby bylo jídlo chutné a přitom zdravé a taky hezky vypadalo na talíři.A proto navštěvuji i tento portál abych se dověděla něco nového.Takže abych uzavřela diskusi o pracovní náplni,tak si myslím,že ten papír je k ničemu,když člověk nechce.Ať je to kuchařka,nebo vedoucí.Krásný den přeji všem.
odpovědětmona3312:26 7.2.2010
Pro KRUPKA: Dobrý den,úplně mi mluvíte z duše.Ráda bych šla taky na školení,ale jsem sama v kuchyni na všechno takže se vzdělávám jak se dá,hlavně na tomto portálu.
odpovědětKokinka16:08 7.2.2010
Přeji všem pěkné odpoledne¨.Po přečtení vašich dalších příspěvků se nestačím divit,co se děje v našich školních kuchyních a jídelnách.Myslím vztahy na pracovišti,vztahy nadřízení-podřízení.Je jasné,že někdo musí bý vedoucí,jiný podřízený.Ale povyšovat se nad druhé-kde to žijeme,kam jsme se dopracovali???Není nad to vyjít si vstříc,spolupracovat,prostě mít super kolektiv.Ale komu se to poštěstí??Zná takových případů dost málo.Sama pracuji jako vedoucí jídelny,o dobré vztahy v našem kolektivu se snažím,ale taky to moc nejde.Protože jsem přišla do zaběhnutého kolektivu,pořád jsem za vetřelce,který chce po kuchařkách něco jiného,nového a to se jim moc nelíbí,nemají svůj klid a čas na kafování!!!Tak pevné nervy,kolegyně.
odpovědětsilva218:38 7.2.2010
Dobrý den,povim Vám jak to běží u nás.máme350 stravníku.NA ranní směne jsme3.VEdoucí kuchařka,kuchařka,a pomocná síla. Ráno děláme snídaní pro internátní ?pak začnem vařit. Při tomhle350 stravníků ještě přebírame veškeré zboží,zelenina, maso,ppotraviny a všechno si musíme uskladnit.Jídelníček píšeme při kávě,když máme chvíličku volno. Paní vedoucí kuchařka ještě normuje a pak jde s vedoucí SJ do skladu pro potraviny na vaření. Nemít tuhle prácí rada,tak to se nedá vydržet. A naše p.vedoucí SJ.?tá hledá záminku jak nás rozeštvat. Co by mohla být ráda,že kuchyně funguje na 100%,tak si na někoho zasedne a dělá dusno/říkame tomu "dnes jsi v kurzu" t.j.,že vedoucí hledá záminku ne někom najít chybičku,ale sama dělá hnusné věci o kterých se mi nechce psát. Závidím kuchařkám,které mají hodnou p.vedoucí a ne takovou co máme u nás
odpovědětsaša13:33 18.2.2010
Dobrý den, jsem vedoucí stravování mám 2 MŠ v jedné 168 dětí + 18 dospělých strávníků, v druhé 98 dětí + 10 dospělých. Můj úvazek je 1 a sama dělám oběma školkám jídelní lístky, veškeré zboží objednávám sama, vedu 4x sklad čistících prostředků 4x pokladnu samo 2x sklad potravin. veškerou agendu stravování + školné placení FA, každá školka má svůj účet.Nákupy DHIM opravy atd.vše si zajišťuji sama.mám pod sebou 7 pracovnic ( ne všechny mají celé úvazky, aby se někomu nezdálo, že je nás mnoho). Do nedávna jsem tak 2x do roka cca 14 dní i vařila jako zástup za kuchařku, ale to už se fakt nedalo. Díky za trpělivost a hezký zbytek dne.
odpovědětkolobezka17:55 4.3.2014
Dobry den.Pracuji
odpovědětBoubelka18:08 4.3.2014
Dobry den.Pracuji v šj.jako pomocna kuchařka na plný uvazek.V naplni práci mám samostatá příprava příloh,,zadělavaní knedlíku,rýže.halušek .atd.samostatná příprava polévek a dokončení...mám nastarosti sklad,zapisování teplot pokrmu.příprava nápoju...u výdeje nalévám polévku do teriny a potom jsem ještě u výdeje myčky..mám 3 platovou třídu,,,přijde mi že mám toho někdy až nad hlavu....jak mohu a kde zjistit co bych jako pomocná kuchařka měla mít napsáno ve smlouvě....Měla bych jako pomocná v době nemoci zastupit hlavní kuchařku?Děkuji za odpověd
odpovědětAndy112:36 5.3.2014
Tohle co píšete má u nás na starosti kuchařka, nikoliv pomocná kuchařka. Pomocná jen pomáhá s čištěním zeleniny, dělá pomazánky do MŠ, umývá nádobí. Jinak to co má pomocná kuchařka je popsáno v katalogu prací, ale řediel si může náplň práce upravit dle provozu.
odpovědětkkk10:50 7.3.2014
Jako vedoucí školní jídelny mám/mimo jiné/ napsáno v náplni práce - odpovídá za kvalitu uvařeného jídla- myslíte, že je to v pořádku? Vím, že jako vedoucí školní jídelny mám odpovědnost za chod jídelny, ale vedoucí kuchařka taky neodpovídá za např. uzávěrku, kterou každý měsíc dělám. Přece nemohu za to, že třeba spálí maso, vždyť ji přece nelze kontrolovat celé dopoledne a za svou odvedenou práci by si měla ručit sama.Zajímají mě vaše názory a hlavně, jestli je to v pořádku.
odpovědětmnks22:34 4.11.2015
Chystám se na pohovor na pozici vedoucí SJ. Po uvedenych prispevcich jsem na vazkach; mam, nemam?
odpověděttara9:19 5.11.2015
Odpovídáte za celý chod školní jídelny a případné nedostatky od všech kontrolních orgánů padají na Vaši hlavu a hlavu ředitele. To, že to zkazil někdo jiný než Vy je nezajímá, to si pak musíte zdůvodnit a prokázat, že jste udělala vše, aby k tomu nemohlo dojít, pokud se neprokážete, pak to odnesete Vy. Pořád jsme jednou nohou v ........ a ještě Vás nikdo neocení.
odpovědětnelča18:20 29.5.2018
Nápodobně....rozhoduji se jestli vzít práci vedoucí školní jídelny. Po těchto příspěvcích hodně váhám.
Dobrý den . Jen se chci zeptat ,mám nastarosti svačinky pro školku, dále dělám skladnici,vařím polévky .pani vedoucí vyžaduje abych s ni objednávala zboží když přijde nějaký dodavatel vždy mě zavolá já jdu za ní do kanceláře otáčím stránky nabídek . Docela mě to zdržuje od práce , ale je v tomtoto umiňěná.Dost často po Nás chce abychom dělaly jidelníček a né vždy je dokonalý. Je toho hodně. A ještě by mě zajímalo jako skladnice jestli mám nastarosti příjem masa to s ni teda objednává hlavní kuchařka ale nechce se ji to přijímat . A to ještě musim dát na tu fakturu razítko a kdyz je něco k placeni tak vyplatit peníze. můžeto takhle vůbec fungovat.?Děkuji za odpovědi
odpovědětmaty2008:09 19.9.2017
A co vlastně jste? Jakou funkci máte vykonávat?
Jsem druhá kuchařka a skladnice,dělám polévky a svačinky pro Mš.A samozřejmě pomáhám se vším co se týká mytí nádobí nalévání pití ,utírání příborů,plat atd.jak už jsem psala přijde díler jdu do kanceláře objednat s paní vedoucí zboží děláme spolu inventuru ,což si myslím že je pořádku.jen se mi jedná o maso jestli ho mám přijímat já ?Hlavní kuchařka si ho objednává s paní vedoucí a také při inventůře si ho kontroluje sama.Bojim se zeptat jak by to mělo správě být nechci hádat.Děkuji za odpověď
odpověděthedus708:54 11.12.2017
Jakou funkci máte ve smlouvě a máte hmotnou zodpovědnost? Proč nepřijímá zboží vedoucí nebo hlavní kuchařka, když maso můžou?
odpovědětmaty20013:51 11.12.2017
Divné,vše si dělám sama,kuchařky vaří a né,aby lítaly přejímat zboží atd.
Ve smlouvě mám jako druhá kuchařka a skladnice .a vše co týče Mš .
Hmotnou zodpovědnost také mám jako hlavní kuchařka
odpovědětValentýna15:56 11.12.2017
Pokud máte ve smlouvě SKLADNICE, tak tam je příjem zboží, tedy i masa, logicky předpokládán.
odpovědětJanjana 23:56 16.12.2017
Dobrý den . Kdo sestavuje pracovní náplň zaměstnanců ve školní jídelně .děkuji
odpovědětValentýna7:29 18.12.2017
Pracovní náplň by měl/a sestavit vedoucí školní jídelny. Kdo jiný ví, co je třeba na které pozici dělat.
odpovědětJAROSLAVA14:57 18.12.2017
Dobrý den,podle pracovní náplně jsme přece zařazené v platových třídách , všichni(vedoucí,kuchaři,pomocné..).To znamená, že by pracovní náplň měl zaměstnancům dát zaměstnavatel, ve školách většinou ředitel a to hned s pracovní smlouvou.Zdravím Jaroslava
odpovědětWeronoka20:55 6.1.2018
Dobrý den . Mě zase trápí to zě se nemůžu dohodnou s naší paní vedoucí kdo by měl sestavovat jídelní lístek. U nás v práci je jedna hlavní kuchařka a dvě kuchařky a dvě pomocné . Paní vedoucí vždy přijde a udělejte jidelák . Sama ho nikdy neudělá. Taky máme samotné dost práce co se vaření týče, příjem zboží a skladnice ji pomáhá s objednávkou zboží vždy!Jednou sem ji řekly zě by ten jídelní lístek měla dělat sama a to jsme neměly dělat hned nám změnila náplň práce s dodatkem že jsme povinné dělat jídelní lístek.Je tak umanutá ,ale co s tím neděláme ?Nikdy je asi lepší naříkat co si člověk myslí!Přeji hezký den
odpovědětJAROSLAVA11:34 10.1.2018
Dobrý den,myslím, že se budu zase opakovat, ale opět to podle mě závisí na tom, ve které platové třídě jste zařazené, tam je psáno,zda sestavujete JL. Vedoucí kuchařka v 6 pl.tř. to tam určitě má. Já jako vedoucí si je sestavuji sama,ale vždy je s děvčaty konzultuji protože nikdo nejsme neomylní a občas se tam i při sebevětší snaze objeví nesmysly. Při představě,že spolu nebudeme vycházet v kuchyni a domlouvat se co kdo udělá a neudělá je mi špatně.Zdravím Jaroslava
Dobrý den , ale když se nepohodnete s paní vedoucí ohledně něčeho co se týká kuchyně a ona vám na to ,za týden přinese změněnou náplň práce ,tak si myslím , že to bylo její rozhodnuti a né paní ředitelky.
odpovědětVeronoka19:23 10.1.2018
Dobrý den jsem ve 4 platové třídě.Ale nic jiného nám nezbývá než spolupracovat.Proč si kazit den.
odpovědětlida219:50 13.1.2018
Po Novém roce je zařazení kuchařek do tříd změněno, měla byste si požádat minimálně o 5. Možná byste měla nárok i na 6, ale tam již nemůžete být v nejvyšším plat.stupni bez ohledu na praxi. Moje kuchařka měla 5/12. Teď bude v 6 ale ne ve 12.stupni.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi