Přeskočit na obsah

Firma GTH do školní jídelny

  • Autor: Touanda

    Firma GTH do školní jídelny

    Máte někdo zkušenosti s firmou GTH catering? Jsme samostatná školní jídelna se širokou nabídkou a pěkným prostředím a možná právě proto, si na nás tato ziskuchtivá firma brousí zuby. Jak se bránit?

    • Autor: Janina Q.

      EUREST nebo GTH , všichni fungují na stejném principu vydělat .Ať na dotacích nebo procenty z potravin .Pokuste se získat výdejku s cenami bez DPH z některé jejich jídelny a porovnejte se svojí.Tento finanční rozdíl by možná radní přesvědčil , že tudy cesta ke zkvalitnění jídelníčků nevede .

      • Autor: Rony

        Není vůbec pravda, co tady ti rádoby experti píšou za bláboly.
        Osobně mám zkušenosti se všemi těmito společnostmi a je obrovský rozdíl mezi nimi.
        Např. EUREST, SODEXO NEBO ARAMARK jsou nadnárodní firmy, jenž mají zahraniční vlastníky, kteří jim diktují, jak a co mají dělat.
        Výsledkem jsou malé porce, vaření z polotovarů a oprávněné stížnosti strávníků.
        Ovšem na druhou stranu, jsou schopni zajistit maximální komfort pro zákazníky, což malé soukromé firmy nedokáží.
        Naproti tomu firma GTH je rize českou společností a mají možnost okamžitě reagovat na situaci v ČR a velice rychle se jí přizpůsobit.
        Výsledkem je nižší cena, než u těch předchozích, porce odpovídají cenám, normám i kvalitě, jelikož jako jediný nevaří z polotovarů.
        Takže firmu GTH mohu jako jedinou doporučit i z toho důvodu, že oproti jiným firmám nejsou jak tu někdo píše ziskuchtivý.
        Například v naší firmě jsme s nimi naprosto spokojení i když oni z nás nemají žádný profit, proto jsme je také vybrali.

      • Autor: Rony

        Ještě jedna rada. Podívejte se na webové stránky firmy GTH, kde je označena sekce reference, najděte si školní jídelny a přímo tam se ptejte jaké mají zkušenosti, popřípadě kontaktujte vedení společnosti, aby Vás vzali na návštěvu do nějakého školního provozu, spojenou s ochutnávkou, abyste se mohli sami přesvědčit, jak to funguje.
        Osobně má s tímto velice dobré zkušenosti.

      • Autor: bohuna

        Souhlasím s janinou, je to všechno stejný podfuk sodexho, eurest, gth, aramark a jiné řetězce.
        Nakupují tu nejlevnější konvenienci a zboží před projítím za nejnižší ceny na úkor kvality. Z jednoduchého důvodu – maximální zisk bez ohledu na zdraví strávníků. Pustit je do školního stravování by mělo být žalovatelné. Hlavně, že si jejich manažeři vozí zadky v bavorákách a mercedesech.

    • Autor: Samurajka

      Tyto firmy jako GTH,Eurest,Sodexo apod. je snad to nejhorší,co by vás jako samostatnou jídelnu mohlo potkat!Jejich snahou je ovládnout co největší prostor ve stravování a vyšachovat konkurenci!A to na úkor svých strávníků!Sama jsem v jedné z těchto firem pracovala a po všem,co jsem zažila a na vlastní oči viděla jak to na takových provozech chodí,rychle jsem podala výpověď.Na to jsem opravdu neměla žaludek ani nervy!Teď mám svědomí čisté a upřímně lituji ty,kteří se v takových jídelnách musí stravovat.Navrch HUJ vespod FUJ! Přeji vám,aby se vám toto neštěstí obloukem vyhlo!!!

    • Autor: Zita

      Nějaké rady byly na www.radcejidelny.cz.

    • Autor: Karolína

      Pokud hrozí,že vaši školní jídelnu spolkne firma jako GTH,Sodexo apod.,je potřeba,aby se o tomto záměru dozvěděli hlavně rodiče malých strávníků! Myslím,že mnoho z nich přišlo do styku s některou z těchto ,,super firem“ a nedopustí,aby jejich ratolesti konzumovaly nekvalitní a pro děti nevhodná jídla! Já osobně jsem zcela proti,jelikož jsem v jedné z těchto firem nějaký čas pracovala.To už je naštěstí minulost!Držím palce!

    • Autor: Cindy

      Vzkaz pro Rony:
      Vždycky je to o penězích. Že by z toho nic neměli, tumu snad sam nevěříte.

      • Autor: Rony

        Netvrdil jsem , že to dělají zadarmo, ale že z nás nemají profit, jako tomu bylo s nadnárodními společnostmi, které jsme vyzkoušeli všechny.
        Podmínky, které byli s předcházejícimi společnostmi, jsou úplně jiné než s GTH. Rozhodně si nemáme na co stěžovat, což se o ostatních říci nedalo. Určitě, jak již jsem psal si najděte reference od jiných školních jídelen, nebo přímo kontaktujte vedení a chtějte provést některým provozem. Potom můžete soudit. Nemáte se čeho bát.

    • Autor: milan-bonno

      Zajímalo by mně,jak pracují se spotřebním košem???…a vůbec by mně zajímalo z čehoo jsou živi???…a otázek by bylo více…

      • Autor: Rony

        Není jednodušší odpověď než tato:
        Zeptejte se přímo vedení společnosti. Kontakty naleznete na webových stránkách.

        Tady se těžko dopátráte adekvátní odpovědi.

    • Autor: Miska

      Rony…vzhledem k tomu jakým jste obhájcem této firmy, se jistě nestydíte přiznat název vaší školní jídelny ve které údajně skvěle vaří, abychom se popřípadě mohli poptat vašich strávníků. Já tedy dobré zkušenosti rozhodně nemám!

      • Autor: Karolína

        Miska má pravdu! Jestli si stojíte za svým slovem Rony,tak nám prozraďte ,kde je ta super jídelna!Myslím,že těch,kteří by to rádi viděli na vlastní oči nebude málo.Vaše příspěvky vyznívají jako agitace za totáče!Zní to jako by jste byl z managmentu firmy GTH!

        • Autor: Rony

          Tak z managementu GTH nejsem, za firmu ve které nám poskytují své služby se nestydím a klidně jí prozradím, pokud vám to pomůže, ale nevidím jediný důvod uvádět zde název naší společnosti, mohlo by to působit jako reklama.

          Pokud mi napíšete na email, nemám s tím žádný problém.

    • Autor: Janina Q

      Všechny tyto společnosti působící ve školních jídelnách jsou většinou zapsány v síti škol a školních zařízení ,takže jsou ,,živi“ stejně jako vy z dotací MŠMT,z drahých surovin(benefity od subdodavatelů)a z prodeje vlastní výroby a doplňkového prodeje .Spotřební koš musí dodržovat jako každá jiná jídelna – i sem velice často zavítají hygieničky a pracovnice ČŠI.Nejhorší pro vedoucí ŠJ a kuchařky je jejich bezobjednávkový systém .Ze všech sil usilujte o zachování jídelny pod školou.Držím palce

    • Autor: karel novák

      braňte seč můžete, předražené potraviny, tlak na personál, převezmou personál, ale nikde není psaný na jak dlouho, ozvete se a jedete. nikomu nevadí ,že děti dostávají méně za stejnou cenu,než kterou platilo městu. saláty ,moučníky se platí zvlášť,takže pro rodiče nápor na peněženky,
      Bránit se? v rukách to má zastupitelstvo ,žáleží jestli se eurestu podaří tam někoho podmáznout

      • Autor: Ali

        Jen tak pro zajímavost si zavolejte vedoucí školní jídelny do Lomnice nad Lužnicí. tam byli rádi, že se firmy eurorest/scolaret/ zbavili. Možná bude sdílná a řekne vám, jak to tam chodilo.

    • Autor: kajra

      Citace z vyhlášky o školním stravování: stravování ve školách může zabezpečovat jiná firma pouze ve vyjímečných případech, jen tehdy, pokud škola nemá vlastní kuchyni !!!! Zamyslete se !!!

    • Autor: kajra

      Citace z vyhlášky o školním stravování: stravování ve školách může zabezpečovat jiná firma pouze ve vyjímečných případech, jen tehdy, pokud škola nemá vlastní kuchyni !!!! Zamyslete se !!!

      • Autor: Alice B.

        V tom případě se touto vyhláškou nikdo neřídí. I školy, které mají vlastní kuchyň schramstl Scholarest.

        • Autor: kajra

          Musíte tvrdě oponovat touto vyhláškou a sepsat petice s podporou rodičů. Na některých školách se to povedlo!!!

    • Autor: jarmil

      Firmu GTH vede tým lidí kteří vedli firmu Sodexho a to je kámen úrazu……..

    • Autor: zeruzaby

      Když to tu tak pročítám nevyhnu se úsměvu na tváři. Milé kolegyně neustále tu naříkáte a mám pocit, že snad na vše. Na mzdy, na prádelnu, na úvazky, na hygienu,na ředitelé, na vaření aj. Oproti tomu dokážete hanět ti co se zde nemohou bránit, kde jste se nebyli ani podívat a o kterých vůbec nic nevíte. Mám pocit že tím chcete zastřít svou neschopnost zvládat svou práci, bojíte se změn, bojíte se práce navíc, bojíte se přijít o dlouhé přestávky na kávičku s chlebíčky a zákusky a možná nesnesete pomyšlení, že oni mohou být lepší. Čistější, usměvavější, příjemnější personál ke strávníkům, čisté jídelny, širší nabídka. Z čeho se v jakéko-li provozovně vaří, nebo jak vypadá záleží především na vedoucí. Není tu vůbec důležité, zda je to pod hlavičkou školy, či zahraniční firmy. Nestydím se napsat, že pod jednou takovou firmou pracuji dlouhých 17 let.

      • Autor: Jordana

        Milá zabyzeru, mimochodem:“nechte si chutnat“.
        Věřte, že jediné, čeho jsem se kdy bála, je srážky s blbcem. Změn ani práce se lidé v jídelnách bát nemohou, to by tam nevydrželi.

        Kdyby si zde kuchařky a vedoucí nepostěžovali, tak by to byla dost nuda, nemyslíte? Kdo by chtěl číst, jak má kolegyně úžasného ředitele, který jí dal tento měsíc padesát korun odměnu a nebo, jak si zrovna debužíruje nad chlebíčkem, a nemá do čeho píchnout. Případně jak se kuchařka rozplývá nad čistoskvoucím pláštěm, který si právě převzala od své prádelny. Všichni Vám přejeme, že jste spokojená. Mnohé z nás však mají kolegyně, které výše uvedenými firmami prošly a jejich „zážitky“ nejsou s Vašimi v souladu. Jsem jednou z nich.
        Hezký večer

    • Autor: Erny

      Hezký, první úsměv na mé tváři v přípravném týdnu. Dík za obranu nás všech. Příjemný den.

    • Autor: Martin

      Tahleta firma nám vaří ve firemní jídelně a je to snad to nejhorší co nás za tu dobu co tam pracuji potkalo. Obědy, z nichž většina se nedá jíst, naprosto přemrštěné ceny a porce akorát na úrovni porcí pro děti základních škol. Brambory většinou neslané, těstoviny nedovařené, obědy ve stylu zaplnit talíř pokud možno přílohou a zeleninou na ozdobu, k tomu trošičku omáčky a zhruba dva tři mini kousky masa. Guláš který nevystačí ke čtyřem standartním knedlíkům. Úlety typu hrachová kaše bez párku nebo krupicová kaše za 43 korun. K tomu doplňkový prodej ala pletýnka s dvěma plátky salámu a sýru a hnusným seschlým salátem za 28 korun či houska s jedním plátkem salámu a sýru za 15 korun. Většina pokusů o něco dalšího je na úrovni začínající kuchařky – například naprosto odporné palačinky (jedna za 20 korun). A jako bonus arogantní, protivní zaměstnanci, kteří Vás zpraží když si dovolíte poníženě poprosit, jestli té omáčky byste přece jen nemohli dostat trochu více.

      • Autor: Martin

        Předtím jsme měli Aramark, žádná výhra to také nebyla, porce byly malé, ceny vysoké, ale nicméně jídla měli docela dobré a místo vlastních odporných baget byl na prodeji aspoň ten Crocodile. A místo totálně spáleného kuřete na grilu bylo jen trochu vysušené kuře, které se dalo sníst. A zaměstnanci byli vlastně docela příjemní. Vyhýbejte se této firmě velikým obloukem, nevím sice na kolik jsou nastavené podmínky od naší firmy na provoz kantýny, nicméně to co předvádí GHT vedlo desítky lidí že si začali raději nosit jídlo z domu.

    • Autor: mana

      ja sem u firmi dělala 2 měsice za 15 hod směny a 4 dny volna jsem dostala plat jak před 5 rokama vařeni na moravě česky at to vaři bývalí prezidentuv kuchař moc nepomuže když jeto hruza po jidle mi bylo zle a to mužu snist cokoliv a ta čerstvost je taky někde u sousedu chovani ke slušnosti ma daleko jsem rada že sem sama odešla a lituju ty co jsou s tim to stavem spokojeni

      • Autor: Alena II.

        Proboha, to je příspěvek jak od Hotentota.
        Pokud píšete na tento portál, tak si to alespoň po sobě přečtěte.

    • Autor: LJ

      GTH vaří mimo jiné v Praze na Brumlovce v budově Beta a úroveň většiny jídel je na velmi dobré úrovni – za 80-90Kč se zde najíte naprosto perfektně. Ve srovnání se hotovkami v restauracích GTH jednoznačně vede. Nemůžu hodnotit kvalitu v jiných provozovnách, ale za touhle si stojím. Přijďte se přesvědčit a změníte názor.

    • Autor: Jan Dvořák

      Dávejte si nově pozor i na firmu Cook for life! Tato firma se také dost podezřele vetřela do samostatné školní jídelny a fungující jídelnu a spokojené strávníky postupně likviduje (odhlásilo se jen v září desítky dětí a odcházejí zdeptané kuchařky). Hlásí, jak mají velké zkušenosti se školními jídelnami a jak se znají z Polreichem, ale nic z toho není pravda (zkušenosti mají z hospod a restaurací a podle toho se také chovají).

      • Autor: JIří

        Pane Dvořáku, nebyl jste náhodou na výslechu na policii, kvůli pomluvám? To už vás pustili?:))

    • Autor: _Evženie

      Je zvláštní, jak se soukromá firma do školní jídelny vetře. Většinou jdou po dobře fungujících jídelnách. Zcela jistě jsou motivováni snahou vařit ještě lepší a nejlepší jídla pro naše děti. Jak asi soukromá firma motivuje naše zřizovatele a jak je přesvědčuje, že jejich snažení bude lepší, než snažení obvyklého personálu. Čím to je, že ti profíci z „vysoké gastronomie“ touží po „závodce“. A čím to je, že většina soukromých firem po pár letech ze škol odchází, protože jejich snažení dopadá katastrofálně. Škoda, že na to vždy doplatí děti, rodiče, učitelé a pracovníci jídelny, kteří ji léta budovali.

      • Autor: Jungwirth

        Na motivaci je třeba zeptat se zřizovatele. Podívejte se třeba na webové stránky cook for life.cz, ať se poučíte, jak se to dělá. Kritické ohlasy lehko přebijete příspěvky na objednávku a argumentace je hotová. Stačí pak vstřícnost zřizovatele a již je to jede. A jsou to opravdu profíci? Ti se umí prosadit poctivým způsobem. A katastrofální výsledky? Tak si někteří představují podnikání. Vezměte si kvalitu piva. Po vstupu tolik potřebného strategického partnera došlo okamžitě ke zhoršení kvality. Strategický partner chtěl vydělávat, tak šetřil, až to nebylo k pití. Teď se pivovary vrací za velkého humbuku k původním recepturám. Vrátí se zákazníci? S dětmi je to ovšem horší. S těmi bohužel experimentuje kde kdo. Jakýkoli projekt by měl být předem řádně promyšlený. Ale dopadá to jako z našimi zákony. Cesta chyb, omylů a jejich náprav, nejsou-li ovšem ve hře lobisté. A ty máte bohužel všude. A vstřícné osoby také. Jak to může dopadnout?

        • Autor: Jiří

          A nebylo to náhodou proto, protože vaše žena, vedoucí školní jídelny jídlu vůbec nerozumí a nechala kuchařky vařit jen z konveniencí? Myslíte si že je normální vařit jenom z prášků? To by opravdu měli děti jíst?A odkdy rozumíte pivu?:)) Jak tak na to koukám, vy rozumíte všemu…nedostudovanej právník všeználek:)) Kdyby vaše žena vedla jídelnu pořádně, nikdy by se situace nezměnila. Paradoxně si tedy za změnu situace může sama. Pokud ale jídlu ani vaření nerozumíte, neměl by jste vést školní kuchyni!

          • Autor: Jungwirth

            Pane Jiří, vaše drzost nezná mezí. Usvědčený lhář pokračuje ve svém lhaní a špinění druhých. Z vaší strany jde již o jasné pomluvy. Od vás se také nic jiného čekat nedá. Školní jídelna ZŠ Generála Janouška se může prokázat kontrolními zjištěními příslušných orgánů, vám nezbývá než lhát. Uvidíme, jak svoje počínání obhájíte před příslušnými orgány. Vy osobně jste projevil takové základní neznalosti hygienických předpisů, že vás moje žena musela ze školní kuchyně vykázat, což nakonec učinil i jednatel Cook for life s.r.o. pan Sedlák, který na škole zdarma působí jako vedoucí kuchař.

          • Autor: Jiří

            Pane Jungwirthe:). Na ostatní vaše výhružky možná zapůsobí, ale na nás ne. Vyhrožujete nám? Soudem, médii? Prosím, udělejte to! Brzy budou zveřejněny výsledky za měsíc září. Ne řeči, ne šíření pomluv, ale data. Data, to jsou fakta, pane Jungwirthe. To je možná to, čeho se skutečně obáváte že? Užijte si fajn den!

          • Autor: Jungwirth

            Pane Doksanský, soudem jste vyhrožoval na vaší prezentaci vy, ne já. A data? Budou-li pravdivá, proč bych já se jich měl bát, já nejsem žádný strašpytel. Ale dá se očekávat, že výsledky budou stejně pravdivé, jako vaše reklama a vaše stránky. Bude ve výsledcích i 7 ukončených stravování v důsledku vašeho vaření (dříve se nikdy nic takového nestalo), 8 blokací stravování do doby, než z jídelny odejdete, 19 dalších stížností rodičů, kteří překonali pochopitelný strach, hromadné i jednotlivé ohlášky na konkrétní dny, kdy si děti nemohou z vámi nabízených jídel vybrat? Ano? Tak to se opravdu těším.

          • Autor: Jiří

            A ještě jedna věc, vy jste advokát jak tvrdíte? tedy máte titul Judr. a předpokládám, že svou praxi? Dosáhl jste takového vzdělání a aplikujete právo?

          • Autor: Jungwirth

            Je to osobní, vy se s vašimi údajnými referencemi nesvěřujete, ale budiž. Nejsem advokát a nikdy jsem to netvrdil. Jsem absolvent Právnické fakulty Univerzity Karlovy s právem užívat titul Mgr. Můžete si mne najít v obchodním rejstříku. Jste spokojen?

    • Autor: Jiří

      Pan Jungwirth, manžel vedoucí školní jídelny na ZŠ Generála Janouška má úplnou pravdu. Podívejte se na náš web, jak se to dělá. Začnete tím, že vyvsětlíte zřizovateli na základě výživové analýzy, že jsou u vás v jídelně nadužívány konvenience a recepty jsou jak ze starého filmu. Dále se neužívají nové technologie a váš jídelníček by nedoporučil žádný výživový terapeut. Nakonec se měsíc vaří bez prášků, používají se moderní postupy, vaří tradiční jídla a to bez obměny personálu. Že se to paní vedoucí a jejímu manželovi nelíbí?:)) pane Jungwirthe, věřte nám, my víme jak to ve školních jídelnách chodí, my to chápeme:)) my ale nepotřebujeme objednávat prášky, nám stačí čerstvá zelenina. Mimochodem, znalec piva jste tedy odkdy??

      • Autor: A7812

        A jé, my víme, my umíme. Předtím to bylo z prášku … To je jak za komunistů. Trochu práce jak z reklamní agentury. Vše co neznám, tak pošpiním. Udělám si pěkný web …
        Pane Jiří, jakým právem takto napadáte školní jídelny.
        Nové technologie dnes používá každá jídelna. Receptury(dle Vás) ze starého filmu, které jsou dodány od Společnosti pro výživu a pro stravování schválené, si můžeme upravovat podle posledních vědeckých poznatků o výživě. A také to děláme. Soutěžíme mezi sebou o nejlepší školní oběd. Tak tady nešiřte nepravdy. Stovky kuchařek denně poctivě připravují pro naše děti kvalitní jídlo z čerstvých surovin. Jak jste přišel na prášky?
        A když už jste tak razantní, a jste takový specialista na zdravou výživu, tak mě překvapuje, že všichni ve Vaší firmě jste poněkud „pupíkatí“. Alespoň dle fotek na Vašich stránkách a sociálních sítích. To paní Slimáková je na rozdíl od Váš štíhlá štramanda.

        • Autor: Jiří

          Pokud nevidíte rozdíl mezi vývarem z prášku a poctivým z kostí a nemražené zeleniny, myslím že debata je úplně zbytečná. Pupíkatý být můžu, ale mě je 32 let a sám si rozhoduji, z čeho svůj pupík naberu. Takovou možnost ale děti nemají. Pokud vám vaření bez konveniencí, z čerstvé zeleniny a dle správných technologických postupů přijde jako z reklamní agentury, je to smutné. Soutěžit můžete, ale pokud někdo dává vývar v prášku i do zeleninového salátu, někde je asi chyba. Nicméně všechny tyto „nepravdy“ budou brzy zveřejněny a to do detajlu, nebojte se:)

      • Autor: Jungwirth

        Opravdu to víte? Sám jste pod tíhou důkazů před rodiči přiznal, že nikdo z vás nemá se školním stravováním žádné zkušenosti. Podle toho také vypadal váš nabídkový jídelníček. Paní vedoucí a mně se nelíbí vaše podvodné jednání, klamavá reklama a hulvátství. Bohužel je vaše jednání a jednání společnosti Cook for life s.r.o. umožněno výhradně „vstřícností“ vedení školy, ředitelky a jejího zástupce a jedné ambiciózní radní, kterým lhaní, klamavá reklama a vaše hulvátství nevadí. Co je asi jejich motivací? Školská rada váš „projekt“ odmítla, což bylo zamlčeno. Je lehko vás usvědčit ze lži. V archivu školy jsou totiž založeny faktury za čerstvou zeleninu, prášky byly objednávány pouze čistící. Dochucovadla se používala pouze na výslovné přání paní ředitelky. Vaše „výživová analýza“ byla založena na týdenním jídelním lístku, který byl hodnocen pouze z hlediska nutričních hodnot, které se samostatně nesledují. Pojem „spotřební koš“ nikomu z vás nic neříkal, s vaší nutriční specialistkou jste se po tom fiasku rychle rozloučili.
        Nové technologie, výkonnější konvektomat, použil pan Sedlák za měsíc asi dvakrát, pak jste jej odvezli. Ne že by vedoucí školní jídelny nechtěla do školní kuchyně modernější zařízení, bohužel prý na to nebyly peníze. Teď se zázračně najdou, když zařízení bude dodávat nějaká spřátelená firma?
        Já se mohu „pochlubit“ vysokoškolským diplomem, nemusím se nepravdivě vydávat za něco, co nejsem. A na rozdíl od Vás mohu pravdivě tvrdit, že jsem i jednatelem. Kde vy máte nějaké příznivé reference?
        A nejde o znalectví piva, ale o ochranu zdraví a o spokojenost dětí a o spokojenost jejich rodičů, což nyní na škole chybí. Radost z vaší přítomnosti ve škole má pouze firma odvážející odpady. O takovém množství se jí dříve ani nesnilo.

        • Autor: Jiří

          Vy jste zábavný člověk, pane Jungwirthe:)) Díky za tento koment! Fajn večer a sledujte náš web.

        • Autor: Jiří

          Rozumím tomu tak, pane Jungwirthe, že vaše žena objednávala konvenience na přání paní ředitelky, tedy byla tlačena do jejich objednávání. Říkám to správně? takto to totiž zní, abychom se pochopili. Díky za odpověď.

    • Autor: Pavel Ludvík

      Žádám všechny diskutující, aby se chovali v souhlasu s Pravidly diskuse a zdrželi se napadání ostatních. Jinak bude tato diskuse ukončena.

    • Autor: Tonda

      Jak již bylo uvedeno. Jedná se zde o osobní spor mezi jednou školní jídelnou a jednou firmou. Napadání a vzájemné osočování. Nemohli by jste si to prosím vyřešit mezi sebou?

      • Autor: Jungwirth

        Nejde o osobní spor, ale o varování ostatním před neetickými praktikami. Osobní spor bych neřešil na stránkách jídelny.cz. Nejde ani o spor mezi firmou a jejím zákazníkem. Zákazník, což je ZŠ, je firmou nadšený. Polemika je vedena z mé strany v zájmu dětských strávníků a školních jídelen. Polemiku ukončuji. Ať si uživatelé stránek učiní sami názor, kde je pravda. Ať navštíví stránky cook for life a počtou si. Budou-li mít zájem o další informace, mohou je získat na adrese jungwirthovi@volny.cz.

        • Autor: xxxxxxxx

          Právě jsem navštívila stránky, které doporučujete.

          Zde je uvedeno. Šéfkuchař V. Sedlák, věk 35 let, přes dvacet let působím ve vysoké gastronomii atd.
          Pan Sedlák začínal opravdu brzy, jiní ještě navštěvovali základku a on už se pohyboval jinde.

    • Autor: Jiří

      Dobrý den, máte pravdu, my ale pouze hájíme naší firmu před pomluvami a útoky pana Jungwirtha. Dále se již nebudeme vyjadřovat. Hezký den všem!

    • Autor: Kdo to krmí mé děti

      Zkopírováno z www.detail.cz:
      „Cook for life s.r.o.
      IČ: 3007766 KOPÍROVAT IČ | KOPÍROVAT ZÁKLADNÍ ÚDAJE
      Informace

      Společnost „Cook for life s.r.o.“ byla založena před méně než rokem.

      Je aktivní bez omezení činnosti.

      Společnost je na samém začátku a zatím nedosáhla žádného obratu nebo jeho hodnotu neznáme a nevíme, kolik zaměstnává zaměstnanců.
      V jejím vedení po celou dobu působí pouze jeden jednatel. Aktuálně firmu vlastní Vítězslav Sedlák (36).“

      JAK SE MŮŽETE PREZENTOVAT JAKO ZKUŠENÁ FIRMA? VYPADÁ TO, ŽE JSTE VZNIKLI VČERA A DNES SI NA NAŠICH DĚTECH TRÉNUJETE, CO SNESOU. MUSELI JSME JE Z JÍDELNY ODHLÁSIT. DŘÍVE CHODILY RÁDY, DNES SI NEMAJÍ Z ČEHO VYBRAT. KDY BUDE VÁŠ EXPERIMENT KONČIT? OD PANA KUCHAŘE SE TAKÉ DOZVĚDĚLY, ŽE UŽ V JEJICH JÍDELNĚ NIKDY NEUVIDÍ SMAŽENÉ ŘÍZKY. ŠKODA, ZA VYSVĚDČENÍ JE MĚLY MOC RÁDY.

      • Autor: Cook for life

        Dobrý den. Pan Sedlák i já na stránkách píšeme, jak dlouho se pohybujeme v gastronomii, kde jsme nabrali zkušenosti a na základě toho jsme založili tuto firmu. Tedy, 15-20 let se pohybujeme v tomto oboru a na základě toho jsme založili tuto firmu. To se samozřejmě normálně děje. Naberete zkušenosti a založíte firmu. O tom, že jsme tyto zkušenosti nabrali už jako firma Cook for life, nikdo na stránkách nepíše. Vaše interpretace je asi taková, jako kdyby nějaký šéfkuchař otevřel po 20 letech zkušeností restauraci, měl otevřeno 3/4 roku a vy by jste mu řekl, že nemá dost zkušeností, protože má otevřeno pouze necelý rok. Je to velice zcestné. Co se týče „tréninku“ na vašich dětech, jak tady velice mylně píšete. Tento způsob stravování nadšeně schvalují všechny činné orgány, které ze strany státu kontrolují stav výživy a pestrost stravování. Nejde tedy o žádný experiment, ale o propracovaný a několika metodičkami schválený koncept.

      • Autor: Cook for life

        Píšete, že si vaše děti nemohou vybrat. Namátkou tedy z týdne 22. – 29.9.:
        1. Hovězí guláš, těstoviny
        2. Rybí prsty z tmavé tresky, bramborová kaše
        2. Bratislavská vepřová kýta, rýže
        1. Kuřecí stehno na kmínu, pečený brambor, dýňové pyré
        1. Ovocné knedlíky s tvarohem, cukrem a máslem
        Toto je výběr jídel z celého týdne, z každého dne jedno. Můžete nám prosím napsat v čem vidíte tyto jídla jako „experiment“? Pokud je to v tom, že je vaříme z čerstvých surovin a bez prášků a glutamátů, pak ano, je to velký experiment. Děti nedostávají „nabitá“ jídla, každé jídlo je vyvážené. Z polévek namátkou: Hráškový krém, kuřecí vývar (vařený z kostí – ne z prášku jako za starých časů),Tomatová.. Včera byla na této škole Hygienička, kromě hygieny na kuchyni kontrolovala i spotřební koš a byl ji představen koncept a způsob jakým vaříme. Byla nadšená a vše dopadlo na výbornou. Skutečně si myslíte, že by šlo dělat něco nekalého v tak velice silně kontrolovaném prostředí?

      • Autor: Cook for life

        Ještě k těm jídlům a vaším oblíbeným řízkům. Jídla jako řízky nebo karbanátky děláme, ale děláme je tak že karbanátek obalíme, nastříkáme ho řepkovým olejem (který je zdravější než olej olivový a stojí o korunu víc na litru) a „usmažíme“ je v konvektomatu dozlatova. Nejen že tím šetříme čas kdy nemusíte stát 3h u fritézy, ale karbanátek není nasáklý olejem, nesnižuje se objem masa a protože se za bývalé paní vedoucí smažilo ve slunečnicovém oleji, ted je karbanátek podstatně zdravější kvůli nepřepálenému tuku. Vidíte tyto postupy, při kterých bereme nejvyšší ohled na zdraví vašich dětí, jako špatné? Měli bychom to dělat jako dřív?

      • Autor: Cook for life

        Pokud by jste mělo chuť se o tom, jak to teď funguje na školní jídelně ZŠ Generála Janouška, pobavit osobně, děláme příští středu večerní ochutnávku pro rodiče. Můžete ochutnat 2 polévky a 2 hlavní jídla které vaříme dětem. Cena je 70 kč, rád bych vás pozval a můžeme si o tom promluvit. Od 1.10. máme novou šéfkuchařku, nebude chybět ani pan Sedlák se kterým můžete probrat jeho 20 leté zkušenosti. Mimochodem, pan Sedlák je z Karlových Varů, kde nastoupil do učení v 15 letech. Řešit vše tady nemá smysl. Pokud budete mít skutečný zájem o stravování na ZŠ Generála Janouška, přijďte, my budeme rádi. Nemáme se za co stydět, právě naopak. Přeju vám pěkný den. Jiří Doksanský

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se