Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Čerstvá zelenina

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětsiska7:53 15.4.2019
Mám dotaz, používáte do polévek čerstvou zeleninu, nebo mraženou? Popřípadě, že čerstvou, kolik máte v kuchyni pracovnic a kolik vaříte porcí? Děkuji
odpovědětpepik8:13 15.4.2019
mrkev a celer čerstvé, ostatní mražené. Jsme vesnice a květák, kapusta a pórek se brzy kazí. Musela bych mít zase ještě jednu lednici na zeleninu.
odpovědětajka9:28 16.4.2019
Všechnu zeleninu používáme pouze čerstvou. Máme 110 strávníků, 1kuchařku a 1 pomocnou.
odpovědětirka13:32 16.4.2019
Dobrý den, my používáme čerstvou i na například dýňovou polévku, mraženou bereme spíše jen na doplnění pro větší pestrost. Vaříme 350 porcí a je v kuchyni celkem5 děvčat.
odpovědětIf10:39 17.4.2019
Irka: prosím jakou máte normu na dýňovou polévku? resp. přímo na dýni č.hm. nebo hr.hm., je mým snem ji zařadit do jídelníčku, ze strany kuchařek panuje jistá nevole, tak bych ráda měla v ruce recepturu, která "sedí". Děkuji Bohužel, když jsem nastoupila jako vedoucí, používala se výhradně mražená zelenina a ve velkém i sterilovaná, postupně a nenápadně se snažím zařazovat čerstvou. No, zrovna například dnes děláme smažený květák - nakoupeno 36ks čerstvého, máme 180strávníků 2-90let.
odpovědětMoňula11:09 17.4.2019
Dobrý den, vaříme pro zhruba 200 strávníků a čerstvou dýni na polévku jsem brala 25 kg, polévka byla výborná :-)
odpovědětZdenouš11:38 17.4.2019
Norma na dýňovou krémovou polévku na 10 dětí brambory 500,olej 40ml,dýně 700g,smetana 150ml,sůl,cibule 70g,muškátový oříšek,petržel,může být i kari,cibulku osmažím na oleji,přidám nakrájenou dýni a očištěné nakousky nakrájené brambory,zaliji vodou,můžete pokud děláte zalít i zeleninovým vývarem,osolím a vařím doměkka.Poté rozmixuji do hladka,přidám smetanu a koření,dosolím.Používám dýni dle sezony,jednak čerstvou ale i mraženou.U nás děti polévku jedí velmi špatně,takže normu neustále snižuji.Můžete do ní dát na ozdobu zakysanou smetanu,nebo opražená dýňová semínka,to už záleží na vás.Tak hezké velikonoce
odpovědětIf9:22 23.4.2019
Díky :-)
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi