Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Koření

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětHanka257:39 16.7.2019
Prosím o radu, jak odepisujete a uchováváte koření. Máte na každé koření v kuchyni nějaké kuchyňské dózy a berete si koření podle potřeby nebo přesně odvažujete na každé jídlo?
odpovědětManka11:31 16.7.2019
Koření - kuchařka fasuje vždy celá balení. Například 1 kilogram kmínu, 12 kg soli, 130 g majoránky atd. V kuchyni musí být označeno datem spotřeby. Při kontrole je třeba doložit, do kdy můžete koření používat. Může být ve vlastních dózách a u toho sešit, do kdy mohu např. přesypaný kmín spotřebovat.
odpovědětivka68:35 17.7.2019
Koření by nemělo být v kuchyni uloženo na přímém světle, pokud vlastní dózy, tak tónované sklo, plast, s pevným uzávěrem, aby nevyprchalo aroma. Do výdejky značit jen skutečně spotřebované množství ten den, nebo poznačit na zadní stranu výdejky za které dny je odepisováno najednou (z důvodu nezvažitelného množství třeba v malé MŠ - špetka). Neodebírat rukou, ale čistou náběrkou (nerezovou, dřevěnou, skleněnou). To máme v provozním řádu kuchyně a v předcházení fyzikální a chemické kontaminace v HACCP.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi