Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Pracovní doba hlavní kuchařka

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětKakytka16:46 9.10.2019
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s tím, že hlavní kuchařka chodí o půl hodiny později než ostatní personál kuchyně? Hlavní kuchařka vždy chodila s ostatními kuchařkami. V září ji onemocněl rodinný příslušník a prosila mě, jestli může chodit o půl hodiny později. Zkusili jsme to, ale mně to nevyhovuje. Ráno by měla začat pracovat s masem, tak to dělají druhé kuchařky a když přijde, mají maso nachystané. Ona mi tvrdí, že vše funguje, že se vše stíhá.
odpovědětnenad12:37 10.10.2019
Hlavní kuchařka by podle mého názoru měla chodit první. Ručí za práci v kuchyni. Proto má i příplatek za vedení.
odpovědětzdenouš20:08 10.10.2019
Myslím,že toto záleží na tom, jak se mezi sebou v kolektivu domluvíte.Do této situace se může dostat každý z nás.Je to o lidech a jejich přístupu.Asi bych to tady neřešila.
odpovědětmarcik118:42 11.10.2019
Bohužel situace, ne situace. Vyzkoušeli jste, provozu to nevyhovuje.Půl hodiny ráno je v kuchyni velmi drahocenný čas. Takovýto ústupek se dá udělat výjimečně, ne dlouhodobě.Navíc jako hlavní kuchařka má určitou zodpovědnost a náplň práce. Za tu bere příslušný plat. Pokud tedy paní potřebuje úpravu pracovní doby, přeřadila bych ji na práci a plat běžné kuchařky a na její funkci bych s příslušným platem povýšila druhou kuchařku, která stejně teď za ni zodpovědnost a práci přebírá - nyní za podstatně menší peníz.
odpovědětHavha9:26 11.10.2019
Mám stejný problém. Taky mi pomocné kuchařky chodí do práce dříve, hlavní hodí až půl hodiny po nich. Ale práci s masem má na starost ona, oni ho jen převezmou od dodavatele...Někdy se stane, že i to maso dovezou až na půl sedmou. Máme +-220 obědů. Já jako vedoucí chodím na 6:15. Pracovní dobu mám od půl sedmé.
odpovědětnenad12:04 11.10.2019
Nechápu, proč přebírají zboží pomocné kuchařky. To snad je práce vedoucí jídelny. Ta má hmotnou zodpovědnost. Já bych si do skladu nikoho nepustila !!!
odpovědětKakytka18:59 11.10.2019
U nás má hlavní kuchařka také hmotnou todpovědnost. Když náhodou onemocníte, jak jim pak dáte zboží, když do skladu nikoho nepustíte?
odpovědětnenad10:56 14.10.2019
Když onemocním, tak to je něco jiného !!! ( většinou vše přechodím) Svojí práci si, ale dělám sama, protože jsem za ní zodpovědná!
odpovědětHavha7:32 15.10.2019
U nás mám hmotnou odpovědnost já, jako vedoucí a hlavní kuchařka. Je to o lidech, věříme si a nikdy se nic neztratilo. Pomocné kuchařky přebírají jen maso, abych to upřesnila. A moc dobře ví, že když je něco špatně, tak se mají ozvat. Jde o to, že někdy dodavatel přijede dříve, než příjdu já a někdy jsem v práci od šesti a čekám a ona dorazí až v půl osmé...Takže to zboží přebírají jen v nejnutnějších případech. Ale jak píšu, nestalo se mi nikdy, že by něco chybělo.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi