Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Odpis zboží

Červeně příspěvky za posledních dní
ŠárkaH21:23 12.3.2020
Dobrý den, jelikož nyní nevaříme, bude hlavně zelenina a ovoce zkažené. Zajímalo by mě, jestli se to dá nějak odepsat, aby se to nepočítalo do finanční bilance. Děkuji
Acina5:12 13.3.2020
Dobrý den, už jsem takto musela odepsat brambory a okurky. Musíte udělat ztrátovou výdejku, nepůjde do bilance.
alwei10:31 1.4.2020
Mám program Z-ware. Odepsala jsem zboží, tak jak mi poradil odborník z firmy. V programu sklad zadejte Příjemky, nová příjemka. Teď zadejte potravinu, kterou potřebujete odepsat ale před množstvím musí být mínus. Třeba máslo -3, pak sjedete entrem až do kolonky celkem s DPH a zadáte cenu, ale pozor!!! Když odepisujete vše , aby na skladě byla 0, tak z položky sklad použijete hodnotu. Když jenom část, tak průměrnou cenu x ks.
Jana S8:55 13.3.2020
Dobrý den , co přesně znamená ztrátová výdejka ? Všechny potraviny jsou již zavedené v systému , uzávěrka hotová . Prosím o radu . S přáním hezkého dne Jana
JITKA699:24 13.3.2020
Dobrý den, také nechápu pojem ztrátová výdejka.Jak provést..řeším co se zbožím, kde nám prochází záruční lhůta koncem března???např. pomazánkové máslo, sýry apod.Prosíme poraďte.
VeronikaC22:35 15.4.2020
Dobry den,ztratovou vydejku ve VIS udelate jako klasickou,ale zadate tam "Z" z toho vyberu co tam je, kdyz volite(HS,HO atd...). Taky jsem nestastna,ze dne na den jsme museli vydat detem ovoce a zeleninu,co bylo na 14 dnu,od uzavreni skol varime cca pro 35 cizich stravniku,mame provareno jako blazen.Ro budeme tezko nekde dohanet. Ztratova vydejka mne nenapadla..Potom taky co az se vude delat zase v rijnu vykaz?
alwei10:34 1.4.2020
Ještě dodávám, že i cena s DPH musí být se znaménkem mínus. Pak zápornou příjemku vytisknete a předáte paní účetní. Zdravím
TerezaPB10:59 13.3.2020
Dobrý den, stačí tedy pouze ztrátová výdejka a víc nemám řešit? Taky mi jde o ovoce
ŠárkaH11:36 13.3.2020
Můžete mi poradit, jak se ztrátová výdejka ve VIS udělá? Jsem začátečník. ??
spaky213:13 13.3.2020
Myslím, že je to asi stejná výdejka, jakou jsem měla při vykradení ŠJ...tehdy jsem udělala na vše odcizené výdejku na druh výdeje O (ostatní) a tu jsem předala paní účetní k odpisu. Doufám, že nám ale poradí někdo od VIS...
Acina5:16 14.3.2020
Dobrý den, ve Visu si najedete klasicky na nová výdejka, školu necháte tak jak máte přednastaveno, akorát druh výdeje vyberete ztráta. Pak uděláte klasicky výdejku, nerozepisuje se Vám na školu, MŠ a cizí strávníky ( můj případ ). Výdejka se ztrátou se vám nepočítá do finanční bilance ani spotřebního koše. Já po vytisknutí výdejky na ni připisuji, proč byla udělána.Snad jsem Vám pomohla. Nesedím v práci u PC tak snad jsem to popsala dobře :-).
ŠárkaH13:30 14.3.2020
Moc děkuji, hned v pondělí to zkusím.
xyls13:35 14.3.2020
Dobrý den, umí někdo konkrétně poradit, jak to má účetní zaúčtovat? Ona si tím neví rady. Děkuji
Radkaa13:12 16.3.2020
Dnes jsem mluvila s účetním a říkal, že to odepíše z nákladů školy. Podobný případ řešil vloni.
rudn16:12 3.4.2020
dobrý den, pokud účetní ještě nezjistila, tak já budu účtovat takto 501/112, půjde to do spotřeby, ale musí na to vytvořit analytiku, nemůže to zaúčtovat ke strávníkům i ze skladu to půjde jako výdejka mimo spotřebu. Jedná se o škodu do normy, tohle je situace, které jsme nemohli zabránit a nevznikla naší vinou, takže nejde do 547 (manko)
rudn16:18 3.4.2020
pokud to nejde do nákladů školy, pak musíte účtovat 547/112, jde o manko, sepsat protokol a dát k proplacení zřizovateli. jinak se účtuje 501/112, ale to jde do nákladů školy. dostáváte nějaké peníze na provoz? pokud ano účtovat jako náklad provozu
Jana S9:28 23.3.2020
Dobrý den Všem , nyní je jasné že vařit se v dubnu a květnu nebude ,.co se skladovými zásobami ? Každá školní jídelna je naskladněna výceméně dostatečně na 2 až 3 měsíce . Je to spousta potravin které budou postupně ztrácet minimální spotřebu . Prosím o radu , ztrátová výdejka jde udělat vyjímečně ale na vše zboží určitě ne ! Děkuji předem a přeji vám Všem pevné zdraví Jana S
Zalka19:11 23.3.2020
Tak zboží se zárukou vám zůstane na další rok.
Radkaa12:05 25.3.2020
Výjimečnější situace snad už nikdy nebude. I když jsme MŠ, tak na čerstvé potraviny (podléhající rychlé zkáze) jsem udělala ztrátovou výdejku. Pokud bude další prošlé zboží před otevřením, bude další ztrátová výdejka. Samozřejmě se nejedná o spoustu zboží, jako má ZŠ, ale takto jsme se domluvili s účetním. Mléko, vajíčka a zeleninu jsem rozdala posledním zaměstnancům, kteří byli v práci.
zdenouš19:55 23.3.2020
Prošlému zboží se asi neubrání nikdo.Toto je situace s kterou nikdo nepočítal a pokud jsem dobře slyšela,možná pustí školy až v polovině května.Ale to se třeba dozvíme od Andreje v dnešním mimořádném projevu.
Havha9:13 24.3.2020
Dobrý den, já co šlo, tak jsem vrátila zpět dodavateli. Bohužel plný sklep brambor, jablek, cibule, v lednici máslo do půlky dubna...Něco jsme si tedy rozprodali mezi sebou, něco učitelům za nákupní ceny. A mléko dovezu do domova důchodců, který jediný ve městě zatím vaří. Ale jak to pak mám udělat ve Visu, abych to měla s účetní správně. Myslela jsem, že to pak za ty peníze zase nakoupím, ale když kdo ví, kdy půjdeme do školy a ceny se můžou měnit.... Máte s tím někdo zkušenost ?
Renáta17:25 24.3.2020
Zasílám odkaz na otázku s odpisem potravin z 23/3 2020: https://www.pouctuje.cz/dotazy
ajka7:51 25.3.2020
Dobrý den, poradil by mi někdo, jak odepsat zboží v programu Jídelna? Děkuji.
Peta10:12 25.3.2020
Dobrý den, odkaz na "pouctuje" jsem pročetla, ale nemáte někdo prosím konkrétní radu, jak to zaúčtovat? jsme samostatná ŠJ, takže do nákladů školy to dát nemůžeme. Děkuji
Medulka10:30 19.5.2020
Dobrý den, poradil Vám prosím někdo už s tím, jak udělat ztrátovou výdejku v programu Jídelna? Taky bych ji potřebovala udělat a vůbec nevím, jak na to. Děkuji
marcik1111:40 20.5.2020
Když jste samostatná ŠJ , tak bych to řešila přes pojišťovnu. Jako právní subjekt určitě musíte být pojištěni.
Moňula8:17 25.3.2020
Dobrý den, kdo má program VIS, tomu rozesílali podrobný email jak odepsat zboží. Hezký den a pevné zdraví.
spaky211:25 9.4.2020
Dobrý den, sice mám program od VIS, ale žádný email mi nepřišel. Kdy vám VIS email poslala?
Moňula9:40 27.4.2020
Dobrý den, omlouvám se, dlouho jsem tu nebyla. Email přišel 16.3.2020
JanaJ11:06 9.4.2020
Dobrý den, taky mám dotaz. Ve školce máme otevřeno pro děti rodičů IZS, skladové hosp. od té doby zvlášť, do počítače je vůbec nepíšu. Bylo mi řečeno, že bude proplácet KÚ. Hodilo by se mi použít něco ze zásob MŠ, než projde expirace, ale jak to udělat? Napadlo mě jen nakoupit a vyměnit, jak to děláte vy?
spaky29:19 28.4.2020
Děkuji. Já žádný e mail od VIS neobdržela, proto jsem se ptala.
zdenouš19:32 9.4.2020
Jano proč ne ,taky bych to tak udělala,než abych potraviny vyhodila kvůli tomu že prošly.
kuchařinka13:21 14.4.2020
Moc prosím o radu, jak sestavit výdejku na odpis zboží prošlého, nemám program, výdejku a vše dělám ručně.
vedoucí 5316:57 14.4.2020
Dobrý den, jsme ve stejné situaci jako JanaJ. Jelikož nám nikdo neposkytnul žádný metodický pokyn , také jsem se domnívala, že jen budeme brát zboží a z něj vařit. Jelikož však naše původní zboží by procházelo a měnit nové potraviny za ty, co nám zůstaly ve skladu mi přišlo zbytečně komplikované, začala jsem příjem i výdej zapisovat do počítače.Bereme potraviny podle potřeby, dovážet si necháváme jen to nejnutnější, co nám ve skladu chybí. Děti neplatí, faktury také bude proplácet Krajský úřad. Na začátku dubna jsem udělala uzávěrku za březen, předala paní účetní a předpokládám, že ona už si tím poradí a nechá přefakturovat Krajskému úřadu částku za všechny potraviny, které jsme použili i z "našeho" skladu.. Opravdu jsem byla prvních 14 dnů bezradná, na dotazy mi nikdo kompetentní nedokázal odpovědět tak jsem po poradě s pí. ředitelkou a pí účetní zavedla tento systém.Jestli je to správně, ukáže čas.
spaky29:37 15.4.2020
Dobrý den, mám dotaz: vy teda děláte normální výdejku, ale jak to pak dáváte do počtu strávníků? Jako vaši běžnou normu? Např. 30,- a 35,- Kč? My totiž od začátku už na naší normě provařili 1300,- Kč. Chodí nám 4 - 8 dětí a denně provařujeme cca 100,- Kč. Já navázala na stav, který jsme měli pře uzavřením.
Pavel Ludvík5:37 16.4.2020
Nemůžete nyní poskytovat školní stravování, tedy dotované, s normou kolem 30 Kč. Děti by se neměly v jídelně vůbec vyskytovat. Pokud jim vaříte, tak za plnou cenu a " přes okénko"
spaky29:58 16.4.2020
Pane Ludvíku, jsme MŠ, která musí zajistit provoz pro děti rodičů záchranných složek. Takže u nás je stravování nutné. Jen nám nikdo nedal jakékoliv informace, jak vést jakoukoliv administrativu. Nikde jsem se nedočetla, zda mohu vařit z našich zásob, zda je smím dát do počítače a zda je smím také jako naše běžné strávníky vyúčtovat. Můžete nám, kteří musíme zajišťovat provoz, dát nějaké informace?
JanaJ 10:17 20.4.2020
Děkuji za zkušenost, chci se zeptat, takže jste zavedla do systému ty nové děti? Protože jinak nevím, jak bych dělala výdejku, bez dětí..jde to vůbec? A děti neplatí, takže nevím, jak by se to tedy účtovalo. Máme kolem 15 dětí denně, taky budeme zřejmě provářet...Uff, fakt bych potřebovala jakékoliv oficiální stanovisko nebo metodický postup..těch otevřených školek nebude tolik, prosím, není tu ještě někdo?
vedouci 5311:41 15.4.2020
My pocty deti uvadime jen na vydejku,Financni limit nepocitam.zustava puvodni tak jako pred uzavrenim skolky.
spaky211:24 21.4.2020
Dobrý den, ano dělám klasické příjemky a výdejky na počty dětí, které chodí a také jako ostatní děti jsem si je zadala ve stravném do systému, jen je mám oddělené jakoby jinou třídu...např. přespolní. Tam mám také 2 kategorie, protože chodí dětí do 6 let a děti do 10 let. Za březen jsem normálně udělala i uzávěrku, jen za ně zatím nikdo nezaplatil. Problém vidím v tom, že jsme dostali nařízeno školku provozovat, ale nikde ani slovíčko o tom jak! Nevíme, jestli naprosto odděleně nebo jestli je můžeme stravovat jako naše běžné strávníky. Navíc provařujeme, (chodí cca 6 - 8 dětí), absolutně nemůžeme dodržovat nějaké plnění SK, ba ani nutriční doporučení.
PetraZS4:22 16.4.2020
Dobrý den, v jídelně pracuji krátce, proto tento dotaz... Odpis zboží je jedna věc, ale prosím, jak řešíte jeho faktickou likvidaci, když se vlastně jedná o biologický a živočišný odpad? Samozřejmě se potraviny snažím rozprodat, ale všechny se mi udat nepodaří. Děkuji za odpovědi, P.
Boris8:35 16.4.2020
Prošlé a zkažené zboží předám po nástupu do práce specializované firmě, která nám likviduje odpady v běžném roce. Tedy do popelnic na gastroodpad. Nebude v tom maso.
Věra11:43 20.4.2020
Dobrý den, také jsem nechtěla jen nečinně přihlížet, jak prochází zboží záruční dobou a čekat až ho vyhodím, a proto jsem se spojila s potravinovou bankou, kde si uvedené zboží ochotně převzali a vydali potvrzení pro odpis potravin. www.potavinovebanky.cz
Zdenouš12:44 20.4.2020
Jani, já vařím normálně pro školku,mám tam sice pár dětí,ale zřizovatel to nechal otevřené,takže výdejku dělám normálně v programu.Ve vaší situaci by vám asi měl poradit kraj,zřejmě bude ten, kdo bude vám platit.Jinak to beru selským rozumem,zkrátka co nakoupíte,to vydáte a oni potom zaplatí fakturu za potraviny.Ale berte to prosím, jako mou snahu o radu.
Zdenouš13:12 21.4.2020
Spaky,na stránkách kraje Vysočina jsem si přečetla rozhodnutí hejtmana o vykonávání nezbytné péče o děti za nouzového stavu.Pokud tedy např.hejtman kraje Vysočina vydá toto rozhodnutí,přes které nejede vlak,tak bych předpokládala,že kraj Vysočina také uhradí cenu jídla.A s plněním koše bych si za této situace hlavu nelámala.Tak hezký den.
spaky210:44 22.4.2020
To plnění SK je také to nejmenší, co mně trápí. Já chci vědět, zda mám mít tyto strávníky( děti mimo naší organizaci) v programu Stravné a tudíž za naši normu a nebo jestli jen ve Skladu vystavovat na tyto strávníky pouze výdejky, které mi na konci jako skutečné stravné někdo proplatí. A jestli navázat na stav který jsme měli před a nebo jen prostě děti stravovat, udělat na daný den výdejku, bez normy a na konci vše někomu naúčtujeme.
JanaK14:53 22.4.2020
Dobrý den,udělala jsem ztrátovou výdejku,ale zajímalo by mne,kdo nám zaplatí peníze za zboží,které se takto odepsalo???Faktury za toto zboží už byly zaplacené..Mým jediným zdrojem příjmů je stravné.Děkuji za odpověď.
Miluše 1211:37 28.4.2020
Prosím někoho nejlépe z VISu Plzeň o poskytnutí informací jak postupovat při odpisu prošlého zboží - do září to bude většina skladových zásob. Pracuje se na nějaké metodice? Máme prošlé zboží již nyní začít nějak likvidovat ( např. nechat odvézt firmou, která zpracovává biologický odpad )? Jak to potom bude probíhat v praxi? Jak se ztrátová výdejka promítne do hospodaření jídelny? Děkuji za vysvětlení.
Eva111:43 29.4.2020
Vis Plzeň má na stránkách web.visplzen.cz návod pro postup v programu jak pro ztrátu tak pro odprodej zboží pod titulem - Zboží na skladě s krátkou trvanlivostí
JanaJ10:38 29.4.2020
A mám další dotaz: O 11.5. zřejmě máme otevřenou MŠ pro naše děti - jedna skupina, do 15 osob. Myslíte, že se bude řešit spotřební koš, atd.? Budeme určitě hodně provářet, v tomhle počtu to neudržíme, ale zdražovat nechci v žádném případě. Co s tím?
zdenouš14:37 29.4.2020
Zdražování se nevyhneme,cena potravin letí nahoru.Dříve nebo později k tomu dojde.
JanaJ9:18 30.4.2020
No, to se taky bojím, ale jde o to, že se prováří, když je dětí polovina, natož, když jich bude cca čtvrtina. Je to pro nás horší, než prázdninový provoz, přitom není z čeho brát. Podle mě se spotřební koš ani splnit nedá..
lena214:22 13.5.2020
Dobrý den, prosím o radu k znovuotevření školky a k prošlým potravinám . Prošlé a zkažené potraviny jsem odepsala Ztrátovou výdejkou , ale počítá se mi do bilance . Co teď s tím dál ? Děkuji za odpověď.
Janča10:44 14.5.2020
Nemáte někdo vzorový likvidační protokol na zlikvidované potraviny, a stanovujete likvidační nebo škodní komisi?
pracovní 13:09 14.5.2020
Likvidační protokol - vezmu PC a napíši "livkidační protokol" : uvedu důvod, způsob, místo a čas likvidace. O co se jedná a v jakém množství. Co jsem s tím udělala. Uvedu pracovníky šj, kteří zboží se mnou likvidovali. Nehledejte na vše formulář.
pracovní 13:10 14.5.2020
:) "likvidační :)"
Amalka21:27 22.6.2020
Prosím o radu. Bohužel nám ještě zůstalo v mrazáku nějaké suroviny, které jsme nestihl spotřebovat, měly bychom provareno.zaruka končí v červenci. Mohu to odepsat do ztrát? Moc díky!

TOTO TÉMA JE ARCHIVNÍ, DISKUSE JIŽ BYLA UZAVŘENA

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi