Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Normování

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětBarbora Šimáčková22:03 27.5.2020
Dobrý den prosím o radu jak se normuje? jde mě o to že potřebuji vědět kolik zboží mám objednat.Jsem nová vedoucí a nikdy jsem nenormovala.vím jak normovat z norem ale nejde my na rozum jak to mám udělat když v normě na 10 porcí je že jedna porce má 300g a my máme porci psanou 240g dospělí , děti Zš 170g, děti Mš 140g
odpovědětúterý7:17 28.5.2020
Dejte nám se příklad konkrétního jídla, poradíme. Pokud máte v normě dole, že jedna porce má mít 300 g, tak už je myšlena porce hotová, na talíři.
Normování si určí dohoda? mezi zřizovatelem a zhotovitelem-provozovatel. Pokud se dohodnou na normě :0, 300Kg na strávníka, je vše hotové. Ale dle mého úsudku, jak se tážete?. je dotaz jiný a tedy i má odpověd: 300g? 300g( maso, příloha, omáčka?) Jiné? V zásadě je stanovená norma pro školy: maso již hotové 70g Příloha? brambory, těstovina a jiné do 200g Omáčka? 30 g Nebo tabulka! Maso bez kosti syrové 100g-tepelně už má 70g Drůbež s kostí 220g a tepelně 130 Maso ? 120g a po tepelné úpravě 70/90g Brambory vařené 220g Knedlík 2 plátků-160g Bram.knedlík 5plátků-200g Těstovina 200g uvařená Rýže uvařená 200g Tedy lze spočítat? 150 žáků je 18Kg syrového masa 150 žáků na rýži 30Kg rýže 150 žáků na omáčku 45 litrů, zde je potřeba počítat +5% nabití pro zahuštění, tedy pro již uvařenou omáčku, je potřeba pro 150 žáku 48 litrů vody a odečíst vodu z použití na mouku. Přeji hezký den v normách. PS: Hodnotit Eurest je nespravedlivé, Eurest je jediný poctivý lídr
odpovědětexitka7:37 3.6.2020
Pokud je v normách napsáno 300 g na dospělého, je to myšleno na koeficient 1,0. A dál si to musíte přepočítat podle koeficientu, který jinak používáte. Asi počítáte s koef. 0,8 na 15+...což pak činí 240 g, pak mi nesedí MŠ...protože při koef. 0,5 by to dělalo 150 g. Snad jsem to napsala srozumitelně. ;-)
odpovědětMajda20:59 1.6.2020
Dobrý den prosím o radu , normování - jídlo: bramborová kaše + maso na česneku , dopolední svačinka bílá káva , dětí 22 , dospělých 6...normu na br.kaši znám i na mléko /( aby byl splněn SK) ....je možné přijmout od kuchařky výdejku na 8 kg brambor 8 litrů mléka......??
odpovědětBublina19:35 3.6.2020
Na výdejku bych normovaná stejně.
odpovědětPepča9:57 4.6.2020
Snad to do těch brambor nenalejete všechno, to by se pak asi nedalo jíst. Nevím jak máte staré děti, předpoklad je MŠ, takže koeficient 0,5 x 22=11 + 6 dosp= 17. My máme v recepturách na kaši 3,5 kg/10 a 0,7l mléka Takže já bych vydala 6kg brambor, 2l mléka a 0,15kg másla.
odpovědětBUBLINA10:05 4.6.2020
Ještě připočtěte mléko na svačinku.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi