Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Stravenky na oběd.

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětUčitel16:48 29.9.2020
Je možné vydat zaměstnancům školy stravovací lístky, pro stravování mimo školní jídelnu, pokud ve škole funguje školní jídelna. Porce pro žáka (10 let) a dospělého člověka, žádný rozdíl. Stále totalitní jídla, omáčka UHU, polévky zahuštěné moukou, chlebová, brokolicová, květáková, bez květáku brokolice, atd. Maso 30g-50 g dospělému člověku a knedlík 4 ks o O 5cm? Guláš 9ks masa o velikosti 1x1x1cm? K tomu hromada těstovin politých omáčkou zahuštěnou moukou a nějakým zahušťovadlem, která po zchladnutí nelze pomalu sundat z talíře. Čerstvá zelenina, mimo nastrouhaného zelí s cukrem zde mnohokrát v měsíci nepotkáme. K pití voda nebo sladká voda. Ryba – polotovar- obalovaná treska se sýrem 60g (z toho 40g strouhanka, 10g tuk, zbytek nějaké maso) a bramborová - chemická kaše (brambory se nepoužívají). U nás to nelze. Dle ředitelky to neumožňuje legislativa – zákony… „pokud máme svou kuchyň a výdejnu, nelze zaměstnancům vydat stravenky“. Děkuji za informaci a názor.
odpovědětexitkaaa7:16 30.9.2020
Paní ředitelka má pravdu. Pokud má vaše škola jídelnu, zaměstnavatel vám zajišťuje stravu tady. Co se týká gramáže masa, tak si zkuste na poradě odhlasovat větší koeficient. Tím pádem budete mít i větší porci polévka, přílohy, omáček...ale také budete víc platit. To, že se zahušťuje moukou, není nic proto ničemu. Ještě nikdy nikdo neřekl, že mouka škodí zdraví. Co se týká vámi uváděných polévek (brokolicová, květáková)....věřte, že tam ta zelenina je. Doma, když ji uvaříte, tak máte tři litry a hned dáváte na stůl. U nás je např. uvařeno v deset, kdy se pak začne dávat do várnic a zelenina je pořád ve vařící vodě ještě do 13té hodiny. Myslíte, že ta zelenina pořád bude mít krásnou růžičku? A co se týká čerstvé zeleniny...vlastně jakékoliv, kromě těch sladších salátů...tak od dětí kuchařky slyší BEZ ZELENINY. Ty saláty ještě jakš takš snědí. Co se týká pití: Co by jste si představovala? Teď bývalo ještě horko...tak se čaje nevařili. Takže opravdu je vesměs voda, sladká voda, mošt.
odpovědětexitkaaa7:27 30.9.2020
..pokračování. Zkuste nám ze strany učitelky napsat, jak si tedy představujete, že by jídelníček vypadal. Cca na dva měsíce a aby se po dva měsíce hlavní jídla neopakovala. My normujeme na dospěláka 80 g masa. A věřte, že po uvaření, dušení je z toho "nic". Ale z 80 g se 150ti gramové maso fakt neudělá. Takže asi takový je pohled vedoucí jídelny. A opravdu budu ráda, když nám dáte tipy.
odpovědětmarcik1112:36 2.10.2020
Exitko, to jste trefila! Taky by mne zajímalo, jak by vypadal jídelníček sestavený tímto nespokojeným učitelem:-)My mu taky nekecáme do toho, co, jak a proč to tak učí. Všichni i učitelé máme nadřízené a kontrolní orgány a musíme dodržovat spoustu zákonů,vyhlášek a nepovinně povinných doporučení. Nevěřím, že by se v nějaké škole v dnešní době tak špatně vařilo. Učiteli je to výzva - sestavte nám jídelníček pro mlsné kantorské jazýčky!!! :-))))
odpovědětLíída10:13 1.10.2020
učitel.....vás bych chtěla " mít" mezi zaměstnanci:-( :-( zajímalo by mě co myslíte jídly totalitními, protože klasická jídla jako svíčková, rajská, játrová omáčka, zelí, čočka, atd. jsou klasická česká jídla, proč totalitní,
odpovědětvedoucí 5314:39 2.10.2020
Také je možnost stravu si nepřihlašovat
odpovědětjentak16:33 4.10.2020
Milé kolegyně, nevíme jak to chodí ve škole "učitele" a tak není třeba hned někoho odsuzovat a raději mu nebo jí poradit? Osobně si myslím, že dávat 80 g masa dospělým je velmi málo /normální porce 100 až 120g/, záleží na tom kolik platí, jestli mají stejnou cenu jako žáci nebo vyšší, ale 80 g u nás má kategorie 11 až 14 let. Doporučuji si sednout s panem ředitelem či ředitelkou, přizvat vedoucí jídelny a dohodnout sena velikostech porce, popř. nyvíšení ceny, tak aby bylo vše ok.
odpovědětPavel Ludvík20:00 4.10.2020
Pane učiteli, určitě máte právo vyjádřit nespokojenost s obědy a žádat vysvětlení, i když jste „jen“ učitel a pravidla pro školní stravování neznáte. Třeba si ale v diskusi oboustranně ujasníme názory a dozvíme se víc. K vašim námitkám: + Školní jídelna se musí přednostně řídit pravidly pro děti, takže dospělým opravdu nemusí školní strava vyhovovat. + Stravenky vám ředitelství školy poskytnout nemůže + Porce masa pro dítě a dospělého se skutečně nemusí o mnoho lišit. Jestliže je běžná norma pro dospělého 8-9 dkg masa, po upečení/uvaření to může být klidně 4-5 dkg. Můžete však jít za vedoucí jídelny, žádat zvýšení normy a ale také si to musíte zaplatit. + Se zeleninovými polévkami se musíte smířit, je to současný trend, doporučovaný výživáři a lékaři. + Co považujete za totalitní jídla? Ne vše co je totalitní, je špatné. + Pokud se z těstovin stane na talíři kompaktní hmota, pokud nedostáváte čerstvou zeleninu, běžte za vedoucí a žádejte nápravu.
odpovědětexitkaaa7:47 5.10.2020
"JENTAK"....Vůbec jsem nebyla útočná a jako první jsem radila to, co jste psala vy. A útočně jsem ani nemyslela to, co si učitelé na oběd ve školní jídelně představují. ;-)
odpovědětEmča11:30 5.10.2020
Dobrý den, Váš příspěvek zní jako volání o pomoc. Jak již tu bylo psáno - je třeba problém řešit tam, kde je - promluvit si s ředitelem, se sborem a poté jít za vedoucí jídelny. Ty porce masa se opravdu odvíjí od ceny oběda, ale nelze mít stejnou normu pro 10ti-leté dítě a dospělého - pokud teda neplatíte stejnou částku za obědy. ALE! bramborovou kaši z prášku?! to je katastrofa. A zelenina a saláty? Existují různé varianty - střídat čerstvou jednodruhovou zeleninu, saláty i sterilovanou zeleninu - např. tento týden máme u nás jeden den papriku-lusky, další den okurkový salát a do třetice ster. červenou řepu k rizotu. Minulý týden - salát z Polníčku, rajčatový salát, ovocný kompot. Polévky se klasicky zahušťují hladkou moukou, ale taky ne všechny, třeba cizrnovou s rajčaty zahušťujeme rozmixováním části uvařené cizrny. Ale brokolicovou i květákovou děláme z brokolice i květáku :-) Fakt si o tom promluvte, opravdu se nechce věřit, že by to bylo tak špatné.
odpovědětzdenouš19:15 5.10.2020
Bramborovou kaši z prášku nedělám,dlouho jsem se bránila i bramborovým knedlíkům z prášku.Bohužel jsem okolnostmi byla donucena k tomu,že knedlíky z prášku dělám.Nikde není psáno,že kaše z prášku se nesmí používat.Není na světě člověk ten,aby se zavděčil lidem všem.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi