Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Servírování masa

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětBobo15:32 4.5.2021
Dobrý den, chci se zeptat, jak se má správně normovat (servírovat) maso na talíř dětem. Má být připravené mimo omáčku a nebo v ní? Když je maso v omáčce na kousky, nejde odhadnout množství masa na talíři. Stává se, že některé děti mají 5 kousků a někdo 2. Což je špatně. jak prosím správně postupovat? Děkuji za rady
odpovědětdanez21:59 4.5.2021
U nás vydáváme maso na kousky v omáčce.Pokud se vám tento způsob nezdá,podávejte maso zvlášť a přelévejte omáčkou.Záleží na vás,mě tento způsob přijde zdlouhavější.
odpovědětrohlik8:23 5.5.2021
Určitě podávat v omáčce, servírování by bylo dlouhé a další problém je, jak byste ho dohřívali? V režonu by se Vám vysušovalo a ztrácelo chuť. Pokud je maso na plátky např v rajské, máme ho zvlášť, ale pokud na kostky, tak prostě pani kuchařka musí nabrat stejný počet kostek. Stane se,že nabíráte nadvakrát, ale nevidím v tom problém.Přeji hezký den
odpovědětivka612:49 5.5.2021
Žák má právo na průměrnou porci. My máme seznam pokrmů kolik je na každou porci dle věku ks kostek masa, kusů knedlíků, kusů vařených vajec, bramboráčků po tepelné úpravě atp. Průměrně tak vychází 5 kostek u prvního stupně, 6 kostek u 2.stupně, 8 kostek u starších žáků. Maso se snažíme krájet při přípravě stejně, aby to odpovídalo hmotnosti v syrovém stavu, po tepelné úpravě je to většinou o 30% méně.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi