Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma šokér ve školní jídelně

Červeně příspěvky za posledních dní
Ellis12:46 20.4.2022
Dobrý den, prosím o zkušenosti šokování jídel ve školní jídelně. Můžete mi to někdo přiblížit a poradit? Zajímají mne veškeré informace, názory a praxe. Děkuji
Středa14:49 20.4.2022
Šokér jsme dostali při rekonstrukci jídelny, ale v podstatě ho nepoužíváme - nic se mrazit nesmí, vaříme vždy z čerstvého. Takže za nás - nevyužito, 5 let.
Dagmar Ř20:14 20.4.2022
Šoker máme ve ŠJ již čtyři roky a používáme jej na zamražení opracovaného masa. Vše musíme mít ošetřeno v HACCP. Po konzultaci s VETERINÁRNÍ SPRÁVOU, která u nás byla na kontrole musíme mít maso popsáno. Musí být uveden dodavatel, č. faktury nebo dodacího listu datum šokového zamražení a datum spotřeby. maximálně dva měsíce. Ale vždy se snažíme maso zpracovat v co nejbližším čase. V nejisté době, jako je teď je to velká pomoc.
Středa6:57 21.4.2022
Mohu dotaz - čemu říkáte "opracované" maso, když opracované maso mám již od řezníka :). Děkuji
Zalka9:31 21.4.2022
maso upravené např. na kostky v případě, že dojde k poklesu strávníků, tak si maso nakrájíme a jako polotovar připravíme pro další použití. Vše je uvedeno v HACCP, to stejné zelenina, pečivo do knedlíků nebo krutony
Středa14:47 21.4.2022
No ba, ale co budu dělat s hovězím na kostky, když pak potřebuji kusy v celku :). Dělá pak kontrolní orgán problém s celým kusem masa?
ivka68:33 21.4.2022
Šokery byly v módě při rekonstrukcích kuchyní v devadesátkách a těsně po mileniu. Předpokládalo se, že se bude vařit, zchlazovat, mrazit a dodávat pokrmy do jiných subjektů po 24, 48-72 hodinách při dodržení všech předpisů. Některé nadnárodní firmy používají a rozváží do svých provozoven takto připravené knedlíky, zeleninu, omáčky, mají pořád jídlo na výběr. U nás mají jen některé velké jídelny, zchladí si v tom houskové nebo bramborové knedlíky na výdej na večeře, připravené v ranní směně.

TOTO TÉMA JE ARCHIVNÍ, DISKUSE JIŽ BYLA UZAVŘENA

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi