Přeskočit na obsah

Koeficienty

  • Autor: Katy99

    Koeficienty
    Dobrý den,

    může mi prosím někdo vysvětlit jak pracujete s koeficienty? jak je máte nastavené? u nás MŠ 0,65, ZŠ 7 let 0,75, ZŠ 11 let 0,85 a dospěláci 1. Na základě těchto koeficientů vypočítáváme dávku masa. Dospěláci mají 100 gramů, MŠ 65 gramů atd. Je to správně? Děkuji za odpověď.

    • Autor: ivka6

      Podle jaké publikace máte takto nastavené koeficienty gramáže surovin, vždyť polévky mají jinak, příkrmy také a maso a vnitřnosti také jiný přepočet. My vycházíme v přepočtech surovin z tří publikací Receptury pokrmů vydaných Společností pro výživu, pak jsou některé od Jídelen. CZ.

    • Autor: Katy99

      Jsem se špatně vyjádřila. Jídlo normujeme podle receptur, gramáže masa máme dány, tak jak jsem psala: MŠ 65 gr, ZŠ 75 a 85 gr a dospěláci 100 gr.
      V programu mám takto nastavený koeficienty a na jejich základě se mi rozpočítávají výdejky do jednotlivých kategorií.
      Jak máte prosím nastaveny koeficienty na jednotlivé kategorie vy?
      a jak máte prosím gramáže masa? Děkuji

    • Autor: rohlik

      Normuji MŠ 0,5, ZŠ 6-10 0,7, ZŠ 11-15 0,8, pedagogové také 0,8 a cizí 1 . Přeji hezký den

    • Autor: Bobina

      Dobrý den,
      v naší MŠ vaříme i pro 1. stupeň ZŠ. Koeficienty máme pro děti do 6 let 0,5, dále děti s odkladem 7 let 0,6, to stejné máme i pro děti na ZŠ 1. stupeň 7 – 10 let, ZŠ 2. stupeň 11 – 14 let 0,7 a naši zaměstnanci 0,8.

    • Autor: fialka

      Dobrý den, ale s těmi koeficienty přece múžete pohybovat podle toho, jak vaříte. Myslím tím, ž když do jídelníčku vkládáte luštěninový i bezmasý pokmy, tak byste měla malou spotřebu masa ve spotřebním koši. Tím pádem mužete třeba mletý maso klidně navýšit na 8,9,10. Samozřejmě za předpokladu že máte na to peníze.Jinak norma je pořád 5,6,8 a tolerance SK +,- 25%, tak klidně můžete přidat.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se