Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma výběr ze dvou druhů oběda

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětMili11:20 24.11.2022
dobrý den, má zřizovatel právo nařídit jídelně ZŠ vařit dvě jídla na výběr? Jestli ano podle jakého nařízení.
odpovědětnenad11:57 24.11.2022
Podle žádného. Nám vždy říkala hygienička, že jakmile se vaří dvě jídla je spotřební koš k ničemu!!!
odpovědětMoni7:29 25.11.2022
Pokud máte možnost vařit dvě jídla, tak je určitě vařte. Vaši strávníci budou mnohem spokojenější. Spotřební koš neřešte, respektive řešte až potom. Budete mít více (spokojených) strávníků. Kdo nejedl ryby, tak je nebude jíst ani teď, ale jídlo si neodhlásí a přijde třeba na guláš.
odpovědětPavel Ludvík7:52 25.11.2022
K dotazu Mili na právo zřizovatele: Vztah školy/jídelny a zřizovatele nelze napasovat jen do kategorií práva. Na jedné straně platí par. 164 ŠZ, podle kterého "ředitel školy rozhoduje ve všech záležitostech týkajících se poskytování vzdělávání a školských služeb“ . Na druhé straně zřizovatel vám poskytuje velkou sumu peněz na provoz a v případě velkého průšvihu ho bude řešit za vás. Musíte se s ním dohodnout. Podobně jako doma, kde také nehledáte právní předpisy, které určují, kdo bude vařit oběd a kdo spravovat auto.
odpovědětivka68:54 26.11.2022
Práva a povinnosti příspěvkovým organizacím a zřizovateli také určuje zákon 250 o rozpočtových pravidlech, z pozice ředitele ve vztahu k výkonu státní správy pak školský zákon.
odpovědětivka613:21 24.11.2022
Spotřební koš není k ničemu, ale dá daleko víc práce, protože obě jídla ten daný den by měla mít obdobnou výživovou hodnotu. To nemůže být na výběr krupicová kaše a řízek s bramb. kaší, ale třeba zeleninové rizoto. Ke krupicové kaši kompot, syrové ovoce, zeleninové rizoto posypané sýrem a salát z červené řepy atp. Zřizovatel má možnost ovlivnit pouze v případě zřízení stravovací komise, kde se řeší různé potřeby jak školní jídelny, tak strávníků. Jedná se o samosprávný úkon obce, není to zákonná norma.
odpovědětVerča14:55 30.11.2022
Dobrý den, prosím, pokud vaříte někdo dvě jídla, jak jste začínali? Nejdříve jste zařadili výběr dvakrát - třikrát v týdnu? Jídelníček připravujete stále nový, nebo jídelníčky točíte cca třeba po 2-3 měsících? Moc děkuji
odpovědětivka66:01 1.12.2022
Nejprve jsme začínali s obměnou příloh, pak jeden druh masa na více úprav, s doporučenou pestrosti jsme se pustili do zařazování rozličných jídel s podobnou nutriční hodnotou. Ale u sladkých jídel zařazujeme buď zeleninové nebo polomasité či luštěninu. Nebo máme stejné maso, ale přílohovou zeleninu jinou. Když máme svíčkovou, tak druhé je třeba roštěnka nebo rajská atp. Jídelníček většinou obdobný máme za 3 měsíce, ale také podle sezónnosti, když by byly hutné omáčky v létě, tak to bychom nedávali. Máme také lehká jídla seřazená na horké letní dny.
odpovědětVerča9:36 1.12.2022
Moc děkuji...a zabere Vám to více času - jako vedoucí? Máme cca 300 strávníků, v kuchyni jsou 3 + já. Ráno do 11. hod jsem v kanceláři a odpoledne pomáhám u výdeje..je potřeba přijmout někoho třeba i na zkrácený úvazek?
odpovědětivka617:26 1.12.2022
Nikoho navíc nemáme, dostáváme normativ od kraje na 5 kuchařek a na doplňkovou činnost 1,2 si musíme vydělat, vaříme navíc dospělí cizí 70 a 30 dospělých vlastních, ale to nám dává do rozpočtu do provozu něco obec. (máme 400 vlastních, z toho 35 MŠ, nižší stupeň gymnazia 100 a zbytek základka).
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi