Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Zbytkové obědy

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětIC13:54 7.12.2022
Dobrý den, můžete mi někdo poradit, jak je to se zbytkovými obědy? Kdy se jedná o zbytkový oběd, jak se určuje cena a jaký je postup pro zaúčtování? Předem děkuji
odpovědětBlanka Pol9:25 20.2.2023
Dobrý den, přidám se k dotazu. Také by mě to zajímalo. Děkuji.
odpovědětJi13:34 20.2.2023
Dobrý den, zajímá mě také ,jak to je se zbytkovými obědy ,kolik se hradí a komu ?
odpovědětVenadule17:13 20.2.2023
přidávám se k dotazu :-)
odpovědětalbertino16:28 23.2.2023
Zbytkový oběd vzniká po skončení výdeje, kdy si ho žák nevyzvedne. Jeho cena se stanoví z ostatních nákladů, jako jsou energie, platy a ostatní, tvz OSVN. Cena potravin už byla uhrazena žákem.
odpovědětJanaa6:45 24.2.2023
Dobrý den, mám pár dotazů. A hodí se mi každá připomínka. 1) když chci nevydané obědy nabízet dětem ve standartní výdejní době jen 10 min před koncem. A po vydání poslední třídy. To už je jasné kolik zbude. Musím psát nějaký papír nebo postup pro případnou kontrolu? 2) chci nabízet třetí oběd na výběr. Už teď máme dost práce ale je nám líto dětí co si nevyberou tak by to byl jen zeleninový salát. Ale nedostanu se s cenou surovin na finanční normu. I když budu přidávat sýr, vajíčko atd. nemůže z toho být problém? Když bude jídlo dlouhodoběji podhodnoceno finančně? A co výživové normy? Je něco na co bych si měla dát pozor? 3) můžeme na salátovém baru nabízet dětem denně zeleninu i když není v ten den k jídlu? A můžou se samoobslužné bary používat jako dříve? Moc všem děkuji za názor!!! Jana
odpovědětMoni8:29 24.2.2023
Jen k těm salátovým barům. V době rekonstrukce naší jídelny, v roce 2017, jsme chtěli zakoupit chlazený salátový bar pro samoobslužný provoz. Jsme klasická školní jídelna. Hygiena nám to zakázala, že není možné, aby se v tom děti sami "hrabaly". Takže jedeme klasické mističky v chladicí vitríně.
odpovědětLucie Janotová19:15 28.2.2023
Dobrý den. Také JEN k salátovým barům. Salátové bary nejsou zakázány (a hygiena nemá právo jejich používání předem zakázat - samozřejmě pokud v rámci dozoru narazí na nějaké "prohřešky", pak tyto řeší - doporučení, pokuta; příp. zákaz je až ta "krajní" možnost - a z mých zkušeností, kdy dozorové orgány k tomuto řešení přistupuji - je zpravidla v okamžiku bezprostředního / potenciálního ohrožení zdravotní nezávadnosti). Z praxe - salátové bary v řadě ŠJ využívány jsou (doporučuji např. : https://www.skutecnezdravaskola.cz/vyhledavani?q=salátový+bar). A ano, che to trochu jiný přístup - komunikace se strávníky, spolupráce s dozorem apod.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi