Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Oběd

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětSISI8:42 02.03.2023
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda je tady nějaká MŠ kde si děti ve věku 3-6 let nalívají u oběda polívku samy? Paní učitelky chcou vést děti k samostatnosti, ale já jako vedoucí jídelny s tím nesouhlasím. Kde bych něco našla , abych mohla argumentovat, že to dětí nesmí dělat. Náhodou si vylijí polévku z teriny na sebe a bude zle. Děkuji
odpovědětivka615:11 02.03.2023
Jedná se o bezpečnost dětí, ale také pokrmu. Mantra je školní vzdělávací program, ale vše s rozumem. Děti si dnes samy mažou chleby tupým nožem, krájí ovoce, zeleninu, tak mne nepřekvapuje, že i samy nalévají polévku a třeba i hlavní pokrm? Za výdej pokrmu v odpovídajícím množství a kvalitě odpovídá kuchařka a ne dítě. To je můj názor.
odpovědětSISI7:05 03.03.2023
Děkuji za odpověď, já si to také myslím, že od toho je kuchařka a né pedagog. Kuchařka také nemluví učitelkám do jejich vzdělávacího programu.
odpovědětfedora715:13 02.03.2023
No tohle ale je podle mého věc pedagogického dozoru, nebo vy máte uvedeno někde, že za bezpečnost dětí zodpovídáte? Děcka se naučí ledacos jen je potřeba jim to trochu přizpůsobit a ze začátku se jim věnovat ale to je zase věc pedagogického dozoru. Já bych jen upozornila učitelky na teplotu jídla a na obecné hygienické předpisy -to je to za co zodpovídáte. Před lety jsem byla v Dánsku a tam si děti ve školce na pánvičkách s dlouhou rukojetí na ohýnku venku připravovaly palačinky a pak si je mazaly džemem, zdobily ovocem. Příprava jídel byla součástí vzdělávání dětí. Pravda školka neměla klasickou kuchyni s jídelnou jak jí známe u nás. A byla to klasická školka. Taky jsou v EU takže hygienické předpisy se na ně vztahují stejně, jen je tam tolik nepřehánějí jako úředníci u nás. Byla jsem se podívat i ve škole kde se vařilo pro studenty. Hygiena se tam dodržuje ale taky se používá selský rozum.
odpovědětKlaris9:03 03.03.2023
U nás si předškolní děti v rámci programu Začít spolu samy nalévají polévku a mažou chleby, pro nás jako kuchyň to končí výdejem polévky v mísách a zbytek je na zodpovědnosti pedagogů.
odpovědětjanAA8:53 19.04.2023
Dobrý den, mám kulatozrnou rýži kterou jsem zkoušela na x způsobů a stále je jí část rozvařená a část ještě tvrdá. Nemáte prosím někdo radu. Děláme v konvektomatu po 3 kg v gastrošce a vaříme od 30 - 50 min a potom necháváme dojít od 10 - 30min. Různě kombinujeme a nic. Děkuji za rady jana
odpovědětlíída10:46 21.04.2023
my vaříme kulatozrnnou, a to ,že v gastrošce ta nižší 2 kg rýže, 2 l vody, konvektomat, 30min, 110 stupnů, a 100 páry, a v průběhu holky kontrolují, a říkají, že někdy je potřeba dolít trošku vody
odpovědětPetr K14:29 21.04.2023
Dobrý den, již léta používáme tuto rýži: rýže dlouhozrnná loupaná USA /Wene - Valašské Meziříčí/ na páru cca 45 min, 2,50 kg na plech. Jako přílohová zcela bez problémů. Kilo rýže = 1,5 l vody + .
odpovědětzdenouš12:41 19.04.2023
Vy máte asi na mysli obyčejnou rýži,jelikož kulatozrná rýže je vhodná na krémová rizota.Já používám pouze rýži Basmati a bez problémů,připravuje se také v konvektomatu.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi