Diskuse na téma rekonstrukce jídelny
Dobrý den, připravujeme celkovou rekonstrukci jídelny, kterou máme z 60tých let min. století včetně odpadů, podlahy, vedení el.kabelů,. Máme domov mládeže, kde budou ubytovaní žáci, máme povinnost je odstravovat? Nemáme žádné náhradní prostory
Zkuste oslovit nějakou jinou jídelnu, kde by byla kapacita na vaření s tím, že jim nabídněte, že vaši zaměstnanci budou vařit a pak si půjdou vydat k vám do náhradních prostor. Sepíšete pak dohodu s druhým zařízením, proškolí se v rámci BOZP, PO, HACCP a vy budete platit zaměstnance, jídelně posílat propočítané provozní náklady na 1 jídlo + stravné za žáky, kteří se budou stravovat.
Kdo je ubytovaný na DM a není plnoletý, máte povinnost ze školského zákona zajistit školské služby. My jsme měli ze dvou tříd udělenou výdejnu se souhlasem hygieny, normálně vybavenou na výdej a vozili jsme z jiné jídelny. Samy jsme připravovaly ve cvičné kuchyni doplňková jídla od snídaní, přesnídávek a druhých večeří přes rok, než se zkolaudovala nová kuchyň s jídelnou. Všechny cizí jsme po dobu oprav odřekly, vařila nám jiná školní jídelna ve městě. Naše kuchařky tam byly po dobu přiděleny. S náma to řešil kraj, platil i přepravu, gastronádoby a mimořádné výdaje provozní. Platy šly z našeho rozpočtu, je to podle ZP.
Zkuste oslovit nějakou jinou jídelnu, kde by byla kapacita na vaření s tím, že jim nabídněte, že vaši zaměstnanci budou vařit a pak si půjdou vydat k vám do náhradních prostor. Sepíšete pak dohodu s druhým zařízením, proškolí se v rámci BOZP, PO, HACCP a vy budete platit zaměstnance, jídelně posílat propočítané provozní náklady na 1 jídlo + stravné za žáky, kteří se budou stravovat.
Dojíždějící žáky už nemám tedy povinnost odstravovat a zaměstnance? Děkuji za odpovědi, pomáhá mi to se v tom trochu orientovat, ale nedovedu si to představit, bohužel žádnou cvičnou kuchyň nemáme.
Nejde o místní a dojíždějící. Máte ze zákona povinnost odstravovat neplnoleté žáky. Všechny další - tedy plnoleté žáky, cizí a také učitele nemusíte stravovat.
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s výdejem polévek ze strany v jídelně a ne z kuchyně. ˇMalým dětem učitelé a velké děti samy. Nádoby a možnosti co jsem našla na netu není přesně to co bych si představovala. Buď je to na málo litrů nebo ne moc bezpečné. Pokud máte někdo s nějakým výdejním způsobem dobrou zkušenost prosím o kontakt .
Děkuji a přeji Vám hezký den Jana
My máme na různé akce takovou speciální várnici, vypadá jako soudek, je možno jí zapnout do elektřiny a je součástí teplého bufetu. Zkoušeli jsme u druhého stupně a středoškoláků, aby si sami nabírali jak kdo chce a mělo to úspěch. Malým dětem nalévá učitel nebo družinářka přímo na stole z teriny termo, kterou doplňujeme přes okénko (přes pult z kuchyně). Máme menší zbytkovovost polévek, řeknou si, kolik chtějí. Vaříme denně polévek o 50 porcí méně a vždycky jsme vyšli. Máme 700 strávníků od MŠ po sociálku.
Mohu se zeptat na kolik litrů je ten soudeka od jaké firmy?
Děkuji Jana
Máme desetilitrový, patnáctilitrový, kupovali jsme přes dodavatele gastro, je to nějaký italský nebo francouzský výrobek.
https://www.gastrofans.cz/konvice-na-polevku-10-l/?gclid=EAIaIQobChMI37CujNej_wIVSQmLCh0tlgtxEAQYAyABEgLzXfD_BwE
https://www.expondo.cz/royal-catering-ohrivac-na-polevku-2-x-7-l-1-000-w-leskly-royal-catering-1
Máme desetilitrový, patnáctilitrový, kupovali jsme přes dodavatele gastro, je to nějaký italský nebo francouzský výrobek.
https://www.gastrofans.cz/konvice-na-polevku-10-l/?gclid=EAIaIQobChMI37CujNej_wIVSQmLCh0tlgtxEAQYAyABEgLzXfD_BwE
https://www.expondo.cz/royal-catering-ohrivac-na-polevku-2-x-7-l-1-000-w-leskly-royal-catering-1