Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma váhový úbytek masa po tepelné úpravě

Červeně příspěvky za posledních dní
odpověděthygienička15:20 13.7.2020
Dobrý den, můžete mi, prosím, sdělit, jak normujete rybu/filé/filety na jednoho strávníka, konkrétně pro dospělého strávníka? Dohledám někde o kolik se poníží gramáž rybího masa po tepelné úpravě (nanormováno za syrova 120 g tresky). Děkuji, pohodové prázdniny.
odpovědětPepča9:57 15.7.2020
V normách, nebo na obalu, tam je uvedena gramáž po dohotovení pokrmu. U filé asi budete muset brát v potaz jeho složení a obsah vody v němž obsažené. Jinak taktéž normuji na dospělého 125g.
odpovědětivka613:44 15.7.2020
Druh masa Hmotnost 1 porce v syrovém stavu Tepelnou úpravou popř. částečným odkoštěním v g Hmotnost 1 porce po tepelné úpravě Hmotnost 1 porce po tepelné úpravě v konvektomatu Údaje jsou za sebou: Ryby smažené - kapr, štika, candát 150 - 160 160 Ryby vařené - kapr, štika, candát 150 - 120 140 Rybí filé smažené 150 - 150 150 Rybí filé pečené 150 30 120 130 Pstruh vařený, pečený 150 30 120 135 © 2019 Radek Runštuk - R plus
odpověděthygienička7:27 16.7.2020
Dobrý den, děkuji za reakce. Zeptám se ještě takto: bylo nanormováno 120 g tresky filet za syrova, po tepelné úpravě byla porce 53 g.....??
odpovědětivka613:11 16.7.2020
Pokud byla treska mražená, je tam velký podíl vody, který se tech. úpravou ztratí. Výsledná porce, se domnívám, by mohla mít maximálně úbytek do 50%, takže minimum 60 g, pokud pekli v troubě a nechali vysušit, tak snad i těch 53 g.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi