Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma dřevěné prkénko

Červeně příspěvky za posledních dní
ŠJ6:46 14.7.2021
Dobrý den, mohou se používat v kuchyních (MŠ) dřevěná prkénka nebo pouze plastová?
ivka69:39 14.7.2021
Určitě mohou, dají se dezinfikovat, řádně umýt. Pokud jsou vyrobena z tvrdého dřeva nehrozí odkroj materiálu a nepoškrábou se tak rychle jako plastová. Do kuchyní se opaět vrací i dřevěné špalky na maso. Prkénka by měla být řádně označena pro způsob použití (syrové maso, vařené maso, zelenina, moučné výrobky atp.), a tak i používat, skladovat odděleně (syrové, vařené), v případě plastových prkének se dají barevně odlišit, což může pomoci při orientaci způsobu použití. Někde jsem četla, že dřevo má přirozené dezinfekční účinky v silicích, které obsahuje. Dřív se dezinfikovalo octem a solí po řádném umytí, ale nevím, to je otázka pro hygienu.

TOTO TÉMA JE ARCHIVNÍ, DISKUSE JIŽ BYLA UZAVŘENA

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi