Diskuse na téma Výdej
Dobrý den.
Jak to máte teď s výdejem obědů pro děti. Pořád si dezinfikují ruce? Balíte i nadále příbory a dáváte je na tácky nebo jste se vrátili k výdeji před coronou. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Pokud se děti dezinfikují, nevím, protože dávkovač mají na chodbě u umyvadel a příbory již nebalíme. Zůstalo jen plexisklo mezi výdejem a strávníky.
Stále vydáváme ,jako za Covidu.Také bych ráda věděla, jak to je.Paní z inspekce pravila,že tak musíme stále vydávat.Je to pakárna.
Dobrý den, od 14. 3. 2022 příbory nebalíme a vše jsme vrátili do původního stavu jako před epidemií. Žádné nařízení nyní není.
měla jsem kontrolu z hygieny /14 dní zpátky/, a ta mi řekla ,že už můžem všechny opatření zrušit, jen má do vstupu do jídelny být dezinfekce, a kuchařky mají mít při výdeji respirátor
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy informuje, že dne 9. 3. 2022 vláda schválila mimořádné
opatření Ministerstva zdravotnictví o zákazu pohybu a pobytu bez ochranných prostředků dýchacích cest, s
účinností ode dne 14. března 2022 .
Od 14.3.2022 tedy platí, že:
zaměstnanci nemusí nosit ochranný prostředek ve škole nebo školském zařízení v žádných
případech, bez ohledu na to, zda poskytují vzdělávání či nikoliv.
Dobrý den jak prosím řešíte situaci, když dítě MŠ při dopolední sportovní akci má úraz a rodiče si ihned dítě berou k lékaři. co s obědem dáte mu ho do dózičky a ať se staví a nebo vydáte jen v době oběda, kdy je teplota pokrmu bezpečná?
Děkuji za vaše názory
Dobrý den...jsem nová ved ŠJ a mám prosím dotaz...
do kdy od vyhotovení pomazánky dětem v MŠ má být vydaná? Děkuji za odpověď.
Jak prosím uchováváte pizzu do výdeje? Do konvektomatu se nám všechny plechy nevejdou.
My máme konvektomat a součástí výbavy byla i vyhřívací skříň. Pizzu pečeme na plechu v celku, nakrájíme a uchováváme na tom samém plechu ve vyhřívací skříni, kam se vejde 22 zásuvných plechů. Pečeme na výdej na třikrát na plný stav, pokud jako druhé jídlo, stačí nám jedenkrát. Každé zařízení to bude mít asi jinak, nelze doporučit.
Dobrý den, jsem nová vedoucí ŠJ a procházímHACCP. Celkem všechno chápu -ale jak máte prosím zavedeno (hlavně teploty):
- krutony do polévky
- vejce (např. k čočce nebo do pomazánek)
- vejce vytlučené
- nakládání masa (den předem)
- tepelně opracované maso např. na pomazánku
- zelenina k dalšímu tepelnému opracování
- zelenina bez dalšího tepelného opracování (např. saláty)
Moc děkuji přeji hezký den...
-