Přeskočit na obsah

Dietní stravování - jak uchovat pokrmy teplé

  • Autor: GejitkaF

    Dietní stravování – jak uchovat pokrmy teplé
    Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? Jsme malá školní jídelna o kapacitě 150 obědů. Průměrně vaříme 135 obědů denně, z toho jsou 3 obědy bezlepková dieta. Hledám vhodný způsob jak udržet tyto 3 porce teplé ( nad 60 stupňů) od uvaření do doby výdeje. Na ostatní, nedietní obědy máme ohřevný výdejní pult. Do toho se ale bezlepka nevejde a také bych se bála případné kontaminace lepkem. Nyní to děláme tak, že pokrmy ohříváme ve vodní lázni na sporáku. Není to ale moc praktické. Nemáte někdo zkušenosti např. s polystyrenovým termo obalem? Jak to řešíte vy? Děkuji za odpověď.

    • Autor: lullik

      U nás ohříváme v konvektomatu nebo ohřevné skříni.
      Mám dvě odlišné diety.

      • Autor: Ementál

        Protože to nelze udržovat v teple až do výdeje, tak to děláme úplně „špatně“ – uvaříme, necháme vychladnout, dáme do lednice a ohříváme. Bezlepkové děláme z „donucení“.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se