Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Dietní stravování - jak uchovat pokrmy teplé

Červeně příspěvky za posledních dní
GejitkaF10:54 03.05.2023
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? Jsme malá školní jídelna o kapacitě 150 obědů. Průměrně vaříme 135 obědů denně, z toho jsou 3 obědy bezlepková dieta. Hledám vhodný způsob jak udržet tyto 3 porce teplé ( nad 60 stupňů) od uvaření do doby výdeje. Na ostatní, nedietní obědy máme ohřevný výdejní pult. Do toho se ale bezlepka nevejde a také bych se bála případné kontaminace lepkem. Nyní to děláme tak, že pokrmy ohříváme ve vodní lázni na sporáku. Není to ale moc praktické. Nemáte někdo zkušenosti např. s polystyrenovým termo obalem? Jak to řešíte vy? Děkuji za odpověď.
lullik6:32 05.05.2023
U nás ohříváme v konvektomatu nebo ohřevné skříni. Mám dvě odlišné diety.
Ementál7:07 05.05.2023
Protože to nelze udržovat v teple až do výdeje, tak to děláme úplně "špatně" - uvaříme, necháme vychladnout, dáme do lednice a ohříváme. Bezlepkové děláme z "donucení".

TOTO TÉMA JE ARCHIVNÍ, DISKUSE JIŽ BYLA UZAVŘENA

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi