Diskuse na téma Dietní stravování - jak uchovat pokrmy teplé
GejitkaF10:54
03.05.2023
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? Jsme malá školní jídelna o kapacitě 150 obědů. Průměrně vaříme 135 obědů denně, z toho jsou 3 obědy bezlepková dieta. Hledám vhodný způsob jak udržet tyto 3 porce teplé ( nad 60 stupňů) od uvaření do doby výdeje. Na ostatní, nedietní obědy máme ohřevný výdejní pult. Do toho se ale bezlepka nevejde a také bych se bála případné kontaminace lepkem. Nyní to děláme tak, že pokrmy ohříváme ve vodní lázni na sporáku. Není to ale moc praktické. Nemáte někdo zkušenosti např. s polystyrenovým termo obalem? Jak to řešíte vy? Děkuji za odpověď.
lullik6:32
05.05.2023
U nás ohříváme v konvektomatu nebo ohřevné skříni.
Mám dvě odlišné diety.
Ementál7:07
05.05.2023
Protože to nelze udržovat v teple až do výdeje, tak to děláme úplně "špatně" - uvaříme, necháme vychladnout, dáme do lednice a ohříváme. Bezlepkové děláme z "donucení".
TOTO TÉMA JE ARCHIVNÍ, DISKUSE JIŽ BYLA UZAVŘENA