Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Kapacita kuchyně

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětkamča113612:36 18.9.2008
Prosím má někdo zkušenosti o tom, jaké kroky podniknout k navýšení kapacity kuchyně? Potřebuji navýšit kapacitu a potřebovala bych vědět, jak postupovat a kam se obrátit. Děkuji
odpovědětmajka20:07 18.9.2008
Určitě musíte o povolení požádat příslušný Státní zdravotní ústav. (dříve hygienická stanice).Ti posoudí zařízení a prostory a vydají závazný posudek, kde požadovanou změnu buď schválí s ohledem na platné předpisy, nebo navýšení kapacity zamítnou.
odpověděthygienička6:32 19.9.2008
Nejsem si jistá,že by zrovna zdrav. ústav propočítával kapacitu (podle čeho?).Je to problém,ale pokud se na nás někdo obrátí (napíše o kolik) většinou mu vydám kladné stanovisko, protože má možnost dovářet, používat polotovary (nejsem zastáncem,ale pokud se jedná o schválené výrobky nemohu proti tomu nic namítat ) apod. Anebo vedoucí osloví výrobce -gastro firmu (existují) a ten jí může na základě vybavení říci pro kolik strávníků lze vařit. Ale já jako pracovnice KHS a myslím si,že ani ZÚ nemáme dnes podle čeho stanovit kapaciru kuchyně. Pěkný den.
odpovědětHanča13:29 24.9.2008
Proboha Majko, nekrmte lidi takovými bludy a radši než podáte "ověřenou informaci" si to ověřte. Za prvé, žádný zdravotní ústav se o nic nežádá, za druhé ani orgán ochrany veřejného zdraví - příslušné hygienické stanice už drahnou dobu "závazné posudky" nevydávají".
odpovědětmajka19:13 24.9.2008
Nevím proč ta arogance, my jsme při přestavbě zařízení žádali o schválení projektu tehdy hygienickou stanici a součástí tohoto projektu bylo i navýšní kapacity. Ale asi máte novější informace, tak se radši už nebudu vyjadřovat k ničemu.Myslím si, že každý má právo na názor a nemusíme se kvůli tomu napadat, ne?
odpovědětLeoš10:25 25.9.2008
Správně, Majko,
nemáte-li zaručené informace, mlčte. Lidé se zde ptají na problémy úzce související s platnými předpisy a plky někaké hausmajstrovky mohou uvést v nepříjemný omyl. Nevymlouvejte se na svobodu názoru.
odpověděthospodářka10:36 26.9.2008
tedy promiňte Leoši, ale váš příspěvek má do gentlemana opravdu hodně daleko.... co takhle omluva pane?
odpovědětfialka12:41 25.9.2008
Paná Majko, nenechte se zastrašit takovýma chytrolínama, každý poradí, to co zná, a když někdo ví víc, tak ať opraví a není potřeba takto komunikovat jako zabedněnci, kvůli takovýmto podobným jsem taky přestala delší dobu na diskusi chodit.
Slušnost především!
odpovědětHanča10:47 26.9.2008
Fialko, nevím co máte na mysli jako neslušné - snad použité slovo "bludy"? To snad ne.
Problém je v tom, že Majka uvedla svůj příspěvek:"Určitě musíte o povolení žádat...", což je nesmysl, když se vám nelíbí slovo bludy. Můj názor je ten, že by nikdo neměl nikoho uvádět záměrně v omyl a tím, že Majka použila výraz "určitě" tak učinila.
odpovědětsedmikráska7:49 18.6.2018
Hezký den všem klidným, slušným lidem:).Napadáním nic nevyřešíme, jak málo stačí k tomu příspěvku, o kterým si myslím, že je chybný, napsat:"myslím, že máte starší, nebo špatnou informaci,já mám tuto čerstvou zkušenost.."Jak hezký je pak den...že?Sedmikráska
odpovědětmajka10:29 30.9.2008
Taky to tak udělám.Prostě my jsme hygienou začínali, neřekla jsem, že je to otázka jenom její, samozřejmě je to třeba uvést i do zřizovací listiny apod. Ale i podle nových předpisů musíte vše nejdříve oznámit na hygieně,ne? Takže se omlouvám, že jsem chtěla někomu pomoci, už to neudělám.
odpovědětAleš jiný11:23 30.9.2008
Majko jistě jste to myslela dobře, ale jak se říká cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly. Pravdou je, že když chce člověk radit, musí tak činit fundovaně a neuvádět byť v dobrém úmyslu nikoho v omyl. Vy jste to učinila. Za kapacitu kuchyně si odpovídá provozovatel a hygiena mu žádné stanovisko k tomu nedá, nemá ani na základě čeho. Ani se nemusí nic ohlašovat. Provozovatel ovšem také odpovídá za to, aby při daném počtu jídel dodržoval řádně všechny postupy a hygienu provozu a při kontrole si vše obhájil.
odpovědětURBI 9:28 19.9.2008
Dobrý den, také bychom rádi zvýšili kapacitu, ale mám dojem, že to není tak jednoduché a musí se žádat i jiné orgány než jen OHS. Musí to být zaneseno i ve zřizovací listině a chvíli to trvá. Můžete nám někdo s tím poradit? Děkuji
odpovědětEvča113:13 19.9.2008
Musíte se obrátit s žádostí ke svému zřizovateli.
odpovědětIva K.16:08 19.9.2008
... a ještě je nutné zapsat změnu do rejstříku sítě škol - tento rejstřík má na starosti pravděpodobně ministerstvo školství. Přesnější informace by mělo vědět vedení školy. Zdravím Iva
odpovědětsedmikráska7:52 18.6.2018
Tak jak tu čtu, v každém městě, či oblasti, jiné zkušenosti...
odpovědětkamča11369:28 22.9.2008
Všem děkuji za rady.Moc mi pomohla paní Ramešová z kraje. Tam mi vysvětlila jak postupovat a jaké věci podniknout. Tak pro radu ostatním: Na žádost paní Ramešová pošle formulář s žádostí. Poté se musí opatřit stanovisko z KHS a Odboru školství.Dále souhlas obce s navýšením. Dál Materiální,personální a finanční zajištění.A pokud žádáte mimo stanovený termín (30.9.) tak ještě poslat žádost o vyjímku dle § 146 ods.2 zákona 561/04. Pěkný den.
odpovědětDagmar D.8:57 15.11.2018
Máme čerstvě navýšeno. Nejprve jsem poslal žádost na hygienu, do týdne mi poslali schválení. Pak žádost na město, tam to prošlo radou a dál to šlo na krajský úřad. K tomu jsme připojili vysvětlení co a jak máme zajištěné ( materiálně, prostorově, technicky i počet pracovních sil...) a oni nám zajistili změnu v rejstříku škol. Ovšem k 30.9.2019 i přesto že jsme žádali od ledna 2019. Patříme pod pardubický kraj.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi