Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Kari

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětMichaela 1110:57 15.12.2018
Dobrý den, smí se ve školce používat kari koření?
odpovědětValentýna19:15 15.12.2018
A proč by ne?
odpovědětZalka6:11 17.12.2018
Existuje i verze baby
odpovědětolga na druhou10:05 17.12.2018
Především je nutné znát složení kari koření. Pokud bychom vycházeli z indické kuchyně je kari pěkně ostré. Kari koření (anglicky curry powder) je směs koření, používána hlavně v Evropě. Vznikla v době britské koloniální nadvlády v Indii na základě nesprávné pojmenování koření sloužícímu pro výrobu tradičního tamilského pokrmu kari. Směs je velmi podobná gaaram masale. Složení kořenící směsi se může velmi odlišovat. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice, pískavice řecké seno, sušený česnek, chilli a další.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi