Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Cizí strávníci

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětAlena 118:04 20.11.2020
Dobrý den , moc prosím o pomoc. Náš zřizovatel chce abychom začali vařit pro cizí strávníci. Nemáme s tím žádnou zkušenost. Prosím je někde nějaký manuál co to obnáší a co udělat případně nenapsali by jste mi co všechno udělat. Děkuji moc.
odpovědětkuchařinka9:21 20.11.2020
také bych se připojila k prosbě paní Aleny - také s tímto nemáme žádné zkušenosti. Jde mi například o toto: můj názor je ten, že jsme zařízení pro školní stravování a tudíž se cizí musí přizpůsobit skladbě našeho jídelníčku, neboť musíme dodržet spotřební koš. Moc děkuji za vaše rady.
odpovědětMarieM.10:06 20.11.2020
Dobrý den. Zase taková věda to není, provozujeme už 20 let. Na vašem místě bych začala živnostenským oprávněním na hostinskou činnost, nám ho před lety vystavil živnostenský úřad. Potom provedete správnou kalkulaci, včetně všech nákladů, určitě vám s tím pomůže paní účetní. Jakmile budete mít cenu pro doplňkovou činnost, oslovíte veřejnost a nabídnete své služby. Samozřejmě vaříte hlavně pro děti, buďto budou strávníci vaši nabídku akceptovat, nebo ne. Musíte vymyslet pravidla, od kdy do kdy vydáváte do kastrůlků a kde. A také dodržet přísné hygienické požadavky. Spotřební koš se v rámci doplňkové činnosti nesleduje. Ze zkušenosti vím, že naše služby využívají hlavně senioři. A ti jsou velmi milí a vděční strávnici. Nebojte se toho. Hodně štěstí!
odpovědětpepik10:19 20.11.2020
malé doplnění - musí mít vlastní výdejku. Budete mít přehled o financích jak jim dopřát. ( ovoce atd.)
odpovědětkuchařinka10:58 20.11.2020
Paní Marie, moc děkuji z odpověď, je mi jasné, že se na cizí strávníky nevztahuje SK, uvedla jsem toto z důvodu, že ho musíme dodržet, proto je skladba JL tomuto přizpůsobena. A že musí být vedena výdejka zvlášť to vím, ale i tak je to zkreslené, pokud se vše uvaří v :jednom hrnci: Hezký den.
odpovědětPepča14:10 20.11.2020
Prosím a jak máte ošetřen výdej- jedná se mi spíš o výdej do jídlonosičů, protože na jídlo v jídelně by nebyl časový prostor. My máme třeba opravdu malou kuchyň a nedovedu si představit, kde bychom do jídlonosičů plnily, kde je skladovaly. Musí být na to stavebně oddělený prostor? Nebo můžu plnit na varně? Max. mám jeden pult na hrubou přípravu masa a vajec. Děkuji.
odpovědětMarieM11:13 23.11.2020
Dobrý den. Naštěstí máme dost místa a možnost prostorového oddělení výdeje pro doplňkovou činnost. Ale vím, že některé kolegyně vydávají stravu do menu boxů. Jejich cenu můžete připočítat k ceně oběda. V tom případě by se vám mohl výdej zjednodušit. Hezký den.
odpovědětEmča14:08 23.11.2020
Dobrý den, máme také malou kuchyň, jídlonosiče pro cizí strávníky skladujeme v chodbičce, na kterou navazují vchodové (boční ne hlavní) dveře - tudy si chodí pro jídlonosiče strávníci a nosí prázdné na další den - musí přes školní dvůr, ale v tom není problém. Jídlonosiče máme na pojízdném jídelním vozíku se spodní policí - s ním si přejedeme do varny, jídlonosiče rozkládáme přímo na vozíku - naplníme a zase odvezeme do chodbičky :-)
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi