Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma finanční kontrola a směrnice

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětKapka13:50 8.10.2021
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli má někdo zkušenost, co všechno může kontrolovat ve školní jídelně finanční komise? Kromě běžného účetnictví po nás chtějí i výdejky a jídelníčky. Jako nedostatek uvedly i vlastní receptury, prý jsou neprůkazné. Také nevím, kde získat nějaké podklady k vytvoření ...směrnice o způsobu tvorby výdeje materiálu ze skladu aritmetickým průměrem či FIFO a normy úbytků.. ..Máme vytvořenou směrnici k hospodaření skladu, kde je popsán příjem a výdej ze sklau, tvorbu jídelníčků, systém HACAP a objednávání. Ale to prý nestačí. Proto prosím o radu, kde bych se k podobným směrnicím dostala. Díky
odpovědětZalka6:12 11.10.2021
dobrý den, já mám udělanou směrnici, kde mám popsáno, že vždy vydávám celé balení, kde je zbytek použitý při další potřebě. Dále mám popsáno obecně kolik se počítá masa na 1 porci v syrovém stavu
odpovědětLea6:56 11.10.2021
Dobrý den, jaké tedy musí mít Vedoucí školní jídelny směrnice? A kdo vystavuje? Vedoucí nebo ředitel? Po bývalé vedoucí nemám žádné směrnice, ani na pokladnu. Děkuji
odpovědětKapka13:50 11.10.2021
Já dělám směrnice ve spolupráci s paní ředitelkou. Poslední dobou máme jednu kontrolu za druhou a každý vyžaduje nějakou směrnici. Scháním je po okolních zařízeních, ale bohužel většina jídelen toho moc nemá. Proto jsem se ptala, co vše je v kompetenci finanční kontroly. Mě se zdá, že chtějí kontrolovat kde co.
odpovědětzdenouš15:21 11.10.2021
Tak vám má finanční komise poradit,jak to máte dělat.Pokud jsou vlastní receptury neprůkazné,tak jak se mají udělat, aby byly průkazné.Já vařím většinu jídla podle receptur které jsme si sama udělala a funguje mi to perfektně.Jsou udělané podle těch koupených.Snad by vám měli být schpni poradit.Otázka je zda vůbec vědí co je správné.
odpovědětzdenouš15:23 11.10.2021
Ještě se zeptám,to je kontrola z finančáku?
odpovědětKapka17:23 11.10.2021
Je to kontrola od zřizovatele. Dřív si dělali kontrolu sami, teď si zjednali firmu.
odpovědětMoni7:54 12.10.2021
Co to je "neprůkazné receptury"? A jak vypadá "průkazná receptura". Vzhledem k tomu, že české školní jídelny žádné OFICIÁLNÍ RECEPTURY nikdy neměly a nemají.
odpovědětPavel Ludvík17:05 12.10.2021
Pojem "neprůkazná receptura" je nesmysl. Stejně jako "neprůkazný autobus". Jinak souhlasím s Moni. Nemáme žádné závazné receptury a proto žádný kontrolní orgán není oprávněn kontrolovat, zda používáte vlastní nebo nějaké jiné.
odpovědětHanka 198211:52 17.10.2021
Finanční komise obce má kontrolovat pouze to, na co vám obec přispívá. Odborné kontroly náleží např. hygieně, ČSI a pokud funguje Středisko škol. stravování, tak jim. Ptejte se, podle jakého předpisu vás kontrolují. To by vám do toho mohla kecat i uklízečka ze školy. Tím nijak nechci snižovat důležitost uklízeček!
odpovědětKapka20:34 12.10.2021
Dobře, ale co tedy mohu předložit finanční kontrole a na co nemají právo ? Máte někdo zkušenost co mohou kontrolovat?
odpovědětKapka20:34 12.10.2021
Dobře, ale co tedy mohu předložit finanční kontrole a na co nemají právo ? Máte někdo zkušenost co mohou kontrolovat?
Také by mě zajímalo
odpovědětivka610:49 13.10.2021
Kontrolovat recepturu může ČŠI , hygiena jestli sortiment použitých potravin je vhodný pro děti. Třeba abychom nepoužívaly dráždivé koření, alkohol, polotovary. Technologický postup nebyl v rozporu s epidemilogií, třeba kachní vejce jsou zakázaná, syrové maso, dokonale provářet při dohotovování pokrmů. Jinak by do receptáře neměli zasahovat.
odpovědětZalka11:31 13.10.2021
Podle mne vše co vyžaduje zákon a vyhláška o finanční kontrole. Jde o to jakým způsobem je řízeno schvalování nákupů, kontrola plateb (zda je uhrazeno vše co má být, kdo dluží, jak se s nimi pracuje). Dále má mít každá organizace vytipována rizika, kdy může docházet k špatnému hospodaření, tak opatření jak jim předcházet (např. práce s hotovostí, příjem a výdej potravin atd.)
odpovědětmuminna14:21 15.10.2021
O směrnici k hospodaření skladu slyším po prve. Také mám systém HACCP, tvorbu jídelníčků, příjemky. Výdej ze skladu probíhá na základě výdejek. Některé suroviny jsou nakoupeny ve velkém v předobjednávkách, ostatní se kupují dle potřeby. A pokud mám něčeho spotřebovat 1,2kg a na skladě mám 1,21kg, tak je logické, že zbytek nebudu schovávat.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi